Vierailija

Nettotulot yht 2000 euroa+ lapsilisät kahdesta?

Kommentit (22)

Opiskeluaikana olemme tehneet pätkätöitä, maksaneet vuokraa melkein 900e/kk, päälle vesilasku, sähkölasku, kännykkälaskut, nettilasku, ruuat, vaatteet jne. Nyt kun tulot nousevat huomattavasti, on melkoinen ihme jos emme pystyisi maksamaan asuntolainaa kevyesti yli 1000e/kk!

täällä pk seudulla sadalla tonnilla ei saa kuin huonolta alueelta pikkukaksion ja sitäkin tuolla tonnilla kuussa maksellaan 10 vuotta, 700 eurolla aikaa menee 18 vuotta ja laina lyhenee reilu 200¿/kk eli ei lähellekään puolta tuosta kk-erästä. Ap:n kannattaisi laskea vaikka Aktian sivuilla olevalla laskurilla.Oletin että kyseessä oli perheasunnon hankinta. Meillä lainaa 250k¿, reilusti alle puolet talon arvosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä lähtökohta on, että asumiskuluihin saisi mennä kolmasosa tuloista eli jos asuntolainan kuukausierä on 700 ja sitten päälle vaikka 200 euroa muita kuluja, niin olisi hyvä, jos nettotulot olisi luokkaa 2700.Mut tilannehan voi olla toinen, jos tuossa vaan yhden tulot nyt ja toinen menossa kohta takaisin töihin tai jos vaikka laina-ajaksi on mietitty jotain suht lyhyttä jne.

todella pieniä lainoja koska muuten ne ei lyhene ikinä noilla summilla! Meillä maksetaan 1500¿/kk ja siitäkin vain kolmasosa on tällä hetkellä lyhennystä, loput korkoja.

Ap vastasi viestissä 4, että korot on tuossa mukana.Millaiset muut kulut teillä on, lämmitysöljy viittaa vanhempaan taloon, pajonko sitä menee vuodessa? Entäs sähköt, roskakulut, katumaksut, tontin vuokra? Millä tasolla vakuutatte asumisenne?Ja perheen muutkin kulut tetysti vaikuttavat, onko päivähoitomaksuja, paljonko autoon menee, muita lainoja jne.Ja jos vetää talouden tosi kireäksi, pitää olla puskuria säästöinä tai muuten. Paljonko tuossa 700 eurossa on nyt korkoja, selviättekö samalla summalla ja kohtuullisella maksuajan pidennyksellä, jos korot nousevat vai joudutteko kasvattamaan kk-erää?

Koska 5,5% korolla 25v. lainan lyhennys(korkoineen) on himpun yli 700e/kk.Miettikääs jos laitatte lyhennykseen(korkoineen) 140e kuussa lisää, niin laina loppuu 7 vuotta aikaisemmin ja maksatte pankille reilu 30000 euroa vähemmän korkoa!Meillä asumiseen menee tällä hetkellä enemmän kuin 1/3 tuloista, mutta eletäänkin aika pihisti. Säästetään näin mojova summa noissa koroissa ja lainan maksaminen loppuu aikaisemmin.

Vierailija:

Lainaus:


todella pieniä lainoja koska muuten ne ei lyhene ikinä noilla summilla! Meillä maksetaan 1500¿/kk ja siitäkin vain kolmasosa on tällä hetkellä lyhennystä, loput korkoja.
Sinun käsityksesi " todella pienistä lainasta" on outo. Me kasetaan 1000 euroa/kk, josta korkoja alle puolet. Lainaa reilusti yli 100 000, mikä ei ole mikään pieni laina.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat