Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Perhe, johon peli tulee, asuu ulkomailla ja äiti toivoi, että peliä pelatessa tulisi lastenkin harjoiteltua suomen kieltä. Perheessä on myöskin 13-vuotias poika ja 5-vuotias tyttö. Nämä 7-vuotiaat ovat tyttö ja poika.Alias heillä jo on. Naapurini ehdotti Arvaa kuka -peliä. Se onkin mielestäni oikein hyvä, mutta pelkäänpä vain, että heillä on jo kyseinen peli. Tietäisitkö siis mitään uudehkoa järkevää lautapeliä tuon ikäisille?Kiitos!

Kommentit (3)

Siinä kuljetaan pitkin Euroopan junaraiteita kaupungista toiseen erilaisilla junayhdistelmillä. Myös USA-lisäosa on saatavilla.Maat ja kaupungit tulevat mukavalla tavalla tutuiksi pelin kuluessa.

Nyt on paljon mukavampi lähteä pelinmetsästykseen, kun on jotain ideaa siitä, mistä lähtisi liikkeelle. Kaikki mainitsemanne pelit kuulostivat hyvinltä vaihtoehdoilta. Kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Tuo Arvaa kuka -peli on ihan hyvä. Pelissä yritetään arvata oikeaa henkilöä kysymällä tästä kyllä/ei -tyyppisiä kysymyksiä. Tosin sitähän voi pelata millä kielellä tahansa eli jos lapset muutoinkin kommunikoivat jollain muulla kielellä keskenään niin varmaan sitten pelaavatkin koska pelin kannalta sillä ei ole väliä mitä kieltä puhutaan.Muita kieltä tukevia pelejä ovatA-Ö Junior: Pelissä pitää tuntea aakkoset ja hahmottaa sanojen alkukirjaimet. Pelilaudassa on kirjaimet joita sitten peitetään nappuloilla sitä mukaa kuin keksitään kyseisellä kirjaimella alkavia sanoja annetusta aihepiiristä. Ainakin meidän mukulat ovat tykänneet.Scrabble Junior: Pelissä on kaksi pelivaihtoehtoa joista toisessa lapsen pitää olla luku- ja kirjoitustaitoinen. Helpommassa versiossa laitetaan kirjaimia samojen kirjainten päälle. Vaikeammassa versiossa, joka on siis samantapainen kuin aikuisten Scrabble, muodostetaan sanoja sanaristikkomaisesti irtokirjaimista.Trivial Pursuitista on myös olemassa lasten versio jossa kysymykset ovat tason mukaan ja myöskin perheversio jossa on lapsille ja aikuisille erikseen kysymykset.Sitten ovat vielä nämä hullunkuriset kortit joiden nimeä en muista. Siis niitä kortteja joissa on kysymyspinkka ja vastauspinkka erikseen ja sitten kun niitä sekoitetaan ja luetaan niin tulee hassuja vastauksia joille lapset rätkättävät...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat