Vierailija

Mietitään muuttoa Tuusulaan, alueena Etelärinne, Mikkola, Amer, Riihikallio, Sula. Tietääkö kukaan millaisia alueita ovat lapsiperheelle? Millaisia palveluita (koulut, päiväkodit ja kaupat) ja kulkuyhteyksiä? Olisi todella ihanaa jos joku valottaisi hieman!!

Sivut

Kommentit (24)

Asuttu Tuusulassa 5v ja viihdytään loistavasti. 2 autoa on ainakin meidän perheessä pakko olla, sillä ruuhkahuippujen ulkopuolella busseja kulkee harvaseltaan. Korkin alueella ei varsinaisesti ole palveluita, mutta 500m päässä on Alepa & apteekki eikä keskustaankaan pitkä matka ole. Bussitkin menee ihan vierestä, jos niitä haluaa käyttää.Mikkola jakaa selkeästi mielipiteitä. Useiden mielestä liian kaukana Hyrylästä ja liian lähellä Keravaa (=rajalla).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ne on tehty autoille ja näyttää markettikyliltä, ihan sama onko kyseessä tuusula, nurmijärvi vai mäntsälä, kerava ja järvenpää on vähän parempia, muttei nekään kivoja, hyvinkää on jo vähän monimuotoisempi

Rauhallisempiakin seutuja löytyy läheltä, ja vieläpä niin, että pääsee kulkemaan ytv-lipulla junalla! Me asuttiin aikanaan 10 vuotta Keravan puolella Kalevassa, se oli ihanaa seutua :) Miehen työ vei Tampereelle ja harmittaa vieläkin, vaikka ollaan kotiuduttu tännekin hyvin.Eikä Kerava varmaan ole edes kauhean paljon kalliimpaa seutua, jos ei ihan keskustaan muuta. Matkaa esim. Kalevasta keskustaan oli pari kilometriä eikä palveluita (pientä ala-astetta, päiväkotia, puistoja ja lähikauppaa lukuunottamatta) ollut ihan vieressä. Lähin kerrostalokin taisi olla yli kilometrin päässä ;)Jos välttämättä haluatte Tuusulaan, myös Lahela ja golf-kentän lähistö (Mattilaksikohan sitä kutsutaan) on kivaa aluetta. Sulan ja Amerin asuntoalueet on teollisuustonteilla, eikä siellä minusta ainakaan ole järin idyllistä (kaveri asuu edelleen) :-/

ihana, rauhallinen paikka, kaikki palvelut lähellä Riihikalliossa. Siis muutaman minuutin kävelymatkan päässä apteekki, ruokakauppa, kirjasto, postin palvelut jne jne. Kävelymatkan päässä huonekalukaupat, kangaskauppa, kodin elektroniikkaa myyvä liike jne.Koulut ja päiväkodit vieressä. Ainoastaan tuo Riihikallion päiväkoti on tunnettu suurista lapsiryhmistään, mutta on tässä muitakin päiväkoteja läheisyydessä.

Siellä ei ole junia eikä bussitkaan juuri kulje.Alueet ovat hajanaisia ja levinneitä. Ei selkeää " keskustaa" missään, eikä ostelumahdollisuuksia. Hyrylässä on s-marketti.Tuusula on hyvä paikka asua jos on haaveena ostaa suuri tontti ja omaa rauhaa, mutta koulut ja kaikki jutut on hajallaan ympäriinsä, joten autot välttämättömiä.Itse en ikinä muuttaisi sinne, löytyy niitä omakotitaloalueita muualtakin.

Me asutaan Amerin/korkin alueella. 2 autoa on, mutta näin kesällä esim. käytän paljon pyörää liikkumiseen, joten ilman autoakin pärjäisin. Vaatekauppoja täällä ei ole, mutta Jumboon tosiaan pääsee nopsaan, ja keravallakin tulee käytyä jonkin verran.Jos junaa kaipaatte, niin suosittelisin Keravaa.Korkin alueella on yksityinen pk Aarteiden talo yli 3 vuotiaille ja hintaa on n.250e/kk. Päivähoitotilanne on ok, jos hakee elokuuksi. Ruuhkaa on ollut ja voi joutua viemään Hyrylään päiväkotiin. Perhepäivähoitajia on tarjolla, mutta automatkan päässä. Muuten palvelut: terveyskeskus vetää hyvin ja neuvola-ajat voi valita itse,, jos hyvissä ajoin varaa.

Jokelasta on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle. Paljon lapsiperheitä ja lapsille toimintaa kerhoja yms. Ja täältä ajaa Jumboon 30 min ,se ei minusta ole kaukana.

mukavaa aluetta, sen verran pieni että " kaikki on lähellä" eikä silti suuriin ostoskeskuksiinkaan (jumbo) pitkä matka vaan moottoritietä pääsee mukavasti.

toinen meistä on töissä kodin lähellä. riippuu missä päin työpaikka on - helsingin keskustaan pääsee yhtä nopeasti omalla autolla kuin bussillakin. työmatkaruuhkat on pahentuneet hurjasti muutamassa vuodessa. tavarataloa ei ole, lähimmät keravalla ja järvenpäässä.

Tuusula tuntuu niin laajalta. Hyrylän seutu on mukavan lähellä pääkaupunkiseutua, mutta esimerkiksi Jokelasta ja Kellokoskelta matka tuntuu olevan melkoinen. Onko esimerkiksi Kellokosken uusi pientaloalue millaista seutua? Ja miten sieltä pääsee liikkumaan muuten kuin omalla autolla?

Lehdessä kerrottiin, että normaalisti syksyisin aloittaa joku 10 uutta lasta päivähoidossa, mutta tänä syksynä lapsia on n. 100! Kunta on ihmeissään ja päiväkodit ja koulut ratkeavat liitoksistaan.

Korkin alueella teollisuusalue ja vuokrataloja. Riihikallio vanhaa asutusta, ankean näköistä, jonkin verran uusiakin asuntoja. Jos etsit rauhallista / tyylikästä aluetta, suosittelen Paijala tai Lahela. Erittäin kaunista ja varakasta aluetta, rauhaa ja siisteyttä. 

tuusulassa hyvää aluetta lapsiperheille on mattila (koulut ja pk lähellä, samoin keravan keskusta) lahela ja paijala on myös perheiden suosimia. molemmissa pienet ala-asteet, yläasteelle pitää mennä keskustaan. keskusta (hyrylä) on pieni, pari isoa ruoka kauppaa, urheiluliike, lastenvaate- ja kenkäkauppa, kampaamot, aikuisten vaateliike muttei oikeen muuta

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat