Vierailija

Kommentit (18)

Tulehdusriski kasvaa, koska emättimestä on silloin suora yhteys kohtuun. Usein aloitetaankin antibioottihoito ennaltaehkäisevästi, jos vesi on mennyt eikä synnytys käynnisty.

klö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omani syntyi vasta yli 30h vesienmenon jälkeen ja synnytys oli pitkään ihan pysähdyksissä. Vauva vietti ensimmäisen elinviikkonsa lastenosastolla...

Vierailija:

Lainaus:


Meillä mies ei ole tulossa mukaan synnytykseen, ja se tuntuu oudoksuttavan aika monia.
Anteeksi viive, olin puhelimessa.

15-20% synnyttää ilman miestä tai muuta tukihenkilöä, meille henkilökunnalle asia ei ole ihmetyksen aihe, joten tervetuloa rohkeasti synnyttämään. Henkilökunta tukee kyllä.

klö

On se vaikenampaa ja hitaampaa (vaikka en ole itse tehnytkään=) ), koska rasvakerrosta ja avattavaa on enemmän, samoin kiinni ommeltavaa. Myös toipuminen on hitaampaa ja haavainfektion riski suurempi. Alatiesynnytyksessäkin riskit ovat suuremmat ja asentojen vaihtelu rajoitettua , samoin puudutteiden laitto. Yleensä kuitenkin onnistuvat hyvin.

klö

Hyvä tietää, meillä täällä EKKS:ssä ei kyllä aloiteltu mitään antibiootteja. Synnytyksen jälkeen onkin aina ollut tunne, että synnytyksen pitkittymisestä vauvan tila johtui.

Kätilö sanoi lapsen synnyttyä kätilöopiskelijalle, että katsopas miten kalvokiinnitteinen napanuora on. Ei ollut ikinä nähnyt niin kaukana istukasta (?) olevaa nuoraa. Ja oli sentään melkein 50v nainen, että varmaan aikas monta napanuoraa on tullut hänellä nähtyä.Mitä riskejä siitä on raskausaikana? Entä synnytyksessä? Voiko vauvan pieni koko alle 3kg (rv 40+3 syntynyt) olla siitä johtuvaa?

Kalvokiinnitteisessä napanuorassa on se vaara, että repeää helpommin ja aiheuttaa verenvuotoa. Isoja suonia napanuoraan kulkee pitkin kalvoa ja jos kalvot puhkeavat siltä kohtaa, on vaaratilanne olemassa. On saattanut jonkin verran vaikuttaa kasvuunkin.

klö

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat