Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

eli tilanne on tämä: lapsen vanhemmat ovat eronneet ja vanhemmilla yhteishuoltajuus. lapsi asuu kuukaudesta yhtä monta vuorokautta molemman vanhemman luona äidin uusi miesystävä on muuttamassa tämän luokse ja siksi lapsen hoitomaksu nousee. onko isä velvollinen maksamaa tuosta "isäpuolen" muutosta aiheutuvasta hoitomaksun korotuksesta jotain?

Kommentit (6)

Ajatelkoot vaikka asiaa niin, että on aikaisemmin saanut maksuista alennuista kun lapsen äiti on asunut yksin.Tosiasiassa juttu on kyllä hiukan monimutkaisempi, pitäisi varmaankin arvioida myös lapsen vanhempien tuloja ja jakaa kulut niiden perusteella.

Äidin maksukykyhän siinä paranee, kun talouteen tulee toinenkin henkilö, joka maksaa perheen menoja. Eikö teillä ihmisillä ole mitään tajua kohtuudesta? Isän maksukyky ei mitenkään parane siitä, että äidin perheeseen muuttaa toinen maksaja. Isäpuoli taas ei ole elatusvelvollinen lapsen suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli niin kauan kuin lapsen äidin perheen tulot on pienet ja myös lapsen hoitomaksu pieni, niin kauan isä on valmis hyötymään tilanteesta, mutta heti kun äidin perheen tulot nousee niin isä ilmoittaa että ei suostu maksaamaan enää osuuttaan. Jos isä ja äiti asuisivat yhdessä hoitomaksu olisi silloin varmasti ihan sama kun nyt isäpuolen muuttaessa paikalle. Jos osaa hyötyä halvemmasta tilanteesta pitää osta myös palata sille normaalille tasolle!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat