Vierailija

Mies kätki aborttipillereitä puolisonsa ruokaan

13.6.2007 14:13

Vänersborgin käräjäoikeus Lounais-Ruotsissa on tuominnut vuodeksi vankeuteen miehen, joka piilotti aborttipillereitä puolisonsa ruokaan.Hän joutuu myös maksamaan tuhansien eurojen vahingonkorvaukset.27-vuotias mies oli asunut puolisonsa kanssa yhdessä nelisen vuotta, kun tämä tuli raskaaksi. Mies halusi päästä lapsesta eroon naisen tietämättä, hankki lääkäriltään valheellisin tiedoin kolme aborttipilleriä ja sekoitti ne puolisonsa ateriaan.Lääkkeiden seurauksena nainen kärsi verenvuodoista, rajusta pahoinvoinnista sekä kovista kivuista. Paria päivää myöhemmin mies tunnusti tekonsa. Nainen päätti lopulta tehdä abortin, koska oli vaara, että sikiö olisi kärsinyt vaurioita.Vahingonkorvausten kokonaismäärä nousee noin 8 500 euroon.

STT-TT

Kommentit (20)
Tabletti, joka sisältää 0,2 milligrammaa vaikuttavaa ainetta.Vaikuttavat aineet:

Misoprostoli.Käyttötarkoitus:

Misoprostoli on mahahaavan hoitoon ja ehkäisyyn tarkoitettu lääke. Sitä annetaan mm. reumaa tai nivelrikkoa sairastaville potilaille, jotka käyttävät mahaa ärsyttäviä kipulääkkeitä pitkään. Näitä ovat mm. asetyylisalisyylihappoa, ibuprofeenia ja ketoprofeenia sisältävät lääkkeet.Vaikutustapa:

Misoprostoli vähentää mahahapon eritystä ja myös suojaa mahan limakalvoa. Tällöin mahahaavan oireet lievittyvät ja tulehduskipulääkkeiden mahaa ärsyttävä vaikutus vähenee.Annostus:

Lääkärin ohjeen mukaan.Lääkkeen ottaminen:

Tabletit niellään nesteen kera välittömästi aterian jälkeen. Päivän viimeinen annos otetaan nukkumaan mentäessä. Tarpeellista tulehduskipulääkitystä voi jatkaa Cytotec-hoidon aikana. Kipulääke suositellaan tällöin otettavaksi samanaikaisesti Cytotec-tabletin kanssa, jos lääkkeiden annosteluajankohdat muuten sopivat yhteen.Haittavaikutukset:

Lääke voi aiheuttaa ripulia ja vatsakipua varsinkin hoidon alussa, mutta tämä on useimmiten lievää ja ohimenevää. Myös päänsärkyä, pahoinvointia ja ilmavaivoja saattaa esiintyä. Vatsaoireita voi vähentää ottamalla lääkkeen välittömästi aterian jälkeen. Joskus naispuolisille käyttäjille on tullut kivuliaat kuukautiset tai tiputteluvuotoa.Raskaus ja imetys:

Lääke ei sovi raskaana oleville, sillä se saattaa aiheuttaa keskenmenon. Cytotec-hoidon aikana on huolehdittava luotettavasta raskauden ehkäisystä. Lääkityksen aikana ei pidä imettää.Säilytys:

Tabletit säilytetään alkuperäispakkauksessa huoneenlämmössä, +15-+25 asteessa. Kelpoisuusaika pakkauksessa.Tyyppi:

ReseptivalmisteMarkkinoija:

Pfizer OyATC-koodi:

A02BB01

» Lisää vastaavia lääkkeitäTuotetiedot päivitetty:

23.06.2004Hintatiedot:

tabletti

0,2 mg

60 fol

25,42¿tabletti

0,2 mg

100 fol

40,19¿

Kertokaa te ketkä paremmin tiedätte. Jälkiehkäisypillerin saa apteekista kuka vaan, mutta sehän vain estää munasolun kiinnittymisen, abortti on eri asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

rinnastaisin tuon " pakkoabortin" vaikka siihen, että nainen sekoittaa viagraa miehensä ruokaan. Se on toisen ruumiilliseen koskemattomuuteen sekaantumista, lääkkeillä on lääkkeiden vaikutukset sivuvaikutuksineen.


Eli tässä täytyy olla kyse nimeomaan aborttipillereistä, siis niistä joilla tehdään lääkkeellinen keskeytys kun raskaus on jo tosiasia, kun lehtiartikkelissa kerran puhutaan naisen tehneen abortin sikiövaurioiden pelossa.Mutta jos kyse onkin Cytotecistä niin sitä määrätään myös vatsahaavaan, ja sillä tavoin mies olisi voinut helposti saada reseptin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat