Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

8-vuotiaalla pojalla alkoi maanantain ja tiistain välisenä yönä poikkeuksellisen kova korvakipu. Käytimme tiistaina lääkärissä -> korvatulehdus, antibiootit. Antibioottina on Zithromax, jota on nyt annettu eilen ja tänään.Korva on edelleen kipeä ja siitä vuotaa toisinaan jotain. Jos korva olisi puhjennut, kipu olisi lakannut, mutta jos korva ei ole puhjennut niin mistä se vuoto tulee? Ihan märkäeritteen näköistä vuoto on, vaikka ei sitä paljoa kerralla tule.Pitäisikö huomenna käyttää lääkärissä jos ei ala kipu jo helpottaa?

Jos korva on puhjennut, milloin voi uida, onko estettä käydä tivolissa laitteissa, joissa on voimakas keskipakoisvoima? Entä jos korva ei ole puhjennut mutta siellä on sitä eritettä, haittaako se uimista tai tivolilaitteissa käymistä, jos muuten on kunnossa?

Kommentit (4)

Siis eihän puhjenneen korvan hoito poikkea mitenkään vain tulehtuneen korvan hoidosta.Nyt märkää on vuotanut korvasta tosi reilusti, koko korvaputken suu on ihan täynnä vähän kuivahtanutta eritettä. Meillä on ollut useita korvatulehduksia, mutta ei ainoatakaan näin rajua, eikä koskaan ole tärykalvo puhjennut.Mitenkähän nopeasti puhjennut tärykalvo sitten paranee? Alkaako paraneminen periaatteessa heti vai vasta tulehduksen rauhoituttua?

Vuoto viittaa kyllä tärykalvon reikään, ja välikorvan erite valuu ulos. Kipin kapin lääkäriin, reikä tärykalvossa vaatii asianmukaisen hoidon ja hoito-ohjeet. Normaalisti välikorvan tulehduksessa Zithromaxin vaikutus alkaa parissa päivässä, mutta jos korva tosiaan on alkanut eritellä, niin se on uudestaan näytettävä lääkärille!Korva-asioissa ei kannatta arpoa, vaan ottaa varman päälle, ettei herkkä aistielin vaurioidu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

usein käytetään vuotavaan korvaan lisäksi silmätippoja. KOrva kannattaa suojata vedeltä kunnes tärykalvo parantunut. Eli kannattaa käyttää lääkärissä mutta ei tarvitse lähteä päivystykseen ellei kipu sietämätöntä tai muita oireita.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat