Vierailija

Aattelin vaan, että onko millään kunnolla tutkittu erilaisten kemikaalien vaikutusta ihmisen hedelmällisyyteen? Kosmetiikan, pesuaineiden yms. arkipäivän tuotteiden ainesosien on havaittu toimivan hormonihäiritsijöinä eläimille - miksei siis ihmisillekin? Ja miksei nimenomaan ihmisille, jotka niitä ensisijaisesti käyttää.Joillain eläimillä tiettyjen aineiden on havaittu vaikuttavan niinkin, että eläinten homosuhteet ovat lisääntyneet. Sitäpä voisikin sitten pohtia, että onko homoja/biseksuaaleja "oikeasti" näin paljon, onko se vain muoti-ilmiö vai voiko homous lisääntyä ympäristön kemikaalien seurauksena?Nämä on tällaisia mutulla mieleen juolahtaneita mietteitä, ilman mitään tietopohjaa ;)

Kommentit (11)

Naisten e-pillerien hormonit joutuvat vesistöihin jätevesien mukana ja vaikuttavan muiden elollisten hormonitasapainoon. Päivittäin me ihmiset joudumme valtaisan kemikaalimäärän kohteeksi - halusimme tai emme - ei siinä auta jos kieltäytyy hiusten värjäämisestä tms. Ravinnon mukana saamme ties mitä. Samoin ilman kautta altistumme kemikaaleille.Kemikaalien vaikutuksia on tutkittu vähän, suurimman osan vaikutuksista pitkällä aikavälillä emme tiedä vielä mitään. Uskoisin, että vaikutuksia on paljon muuhunkin kuin hormonitoimintaamme.

että jos mies käyttää kosmetiikkaa eli peseytyy, käyttää dödä ja mahdollisesti jotain ihorasvaa niin homohan se on. Näillä asioilla on siis ehdottomasti korrelaatio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että mm monet dödöt sisältää ftalaatteja, jotka on hormonihäiritsijöitä ja voisi näin ollen vaikuttaa lisääntymiseen. pelottavaa. ftalaatteja on myös lasten leluissa!

Ympäristöestrogeenit häiritsevät "hiirivauvojen" munasarjojen kehittymistä.Lainaus:

Kaloissa on huomattu ympäristömyrkkyjen heikentävän nimenomaan urosten testosteronitasoja. Ftalaatit liittyvät tähän, siksi esim on neuvottu, ettei vaikkapa mikrossa pitä kuumentaa ruokia muovikääreissä.

Aihetta on tosiaan tutkittu vielä vähän. Erilaiset syövät ovat runsaassa kasvussa, ja mm. rintasyövän etäpesäkkeistä on löydetty alumiinia, joka on päätynyt sinne dödöistä. Joten kannattaa miettiä, laittaakö dödöä juuriajeltuun kainaloon, josta se päätyy suoraan verenkiertoon.Huuhteluaineetkin ovat tässä mielessä hölmöyden huippu: niiden ainoa funktio on lisätä vaatteisiin kemikaaleja, joita ilman tulisi paremmin toimeen...Itse olen päätynyt karttamaan turhaa kemiaa, käytän luonnonmukaisia, hajusteettomia kemikaaleja kotini ja perheeni puhtaanapitoon.

Vauvaperheissä kannattaa valita tarkkaan millä aineilla lattiat pesee. Vauvathan tunnetusti nuolevat kaikkea mahdollista ja niin esim. lattialla ryömiessä saattaa saada mukavan kemikaalilisän...

Huonekalujen käsittelyaineet ovat turhia ja haitallisia. Ja sitten juuri pikkulapsiperheissä suositellaan suihkuttamaan sohvat ym. käsittelyaineilla puhtaanpidon helpottamiseksi :P

Itse ainakin mietin, että värjään hiuksiani ja otan rakennekynnet vasta sitten, kun lapsilukumme on täynnä ;-). En halua ottaa sitä riskiä.

kaikki ympäristön kemikaalit häiritsevät ihmisen hormonitoimintaa ja lisäävät lisääntymisongelmia, ympäristömyrkyt rikastuvat ravintoketjuissa ja ihmisissä lisääntyy pitoisuudet jne.

paljonhan näistä löytyy kyllä ihan pätevää tutkimustulostakin.homostelun lisääntymiseen näillä tuskin on mitään merkitystä kuitenkaan ;-)t: kemisti

mutta juuri esim. noiden ftalaattien osuudesta hedelmällisyyteen on kyllä puhuttu paljon.Homoseksuaalisuus "lisääntynee" siksi, että sen tunnustaminen on nykyään helpompaa kuin ennen. Eli en usko, että se prosentuaalisesti lisääntyy, mutta kaappihomot vaan tulee nyt esiin herkemmin - mikä on oikein hyvä asia.

Kaloissa on huomattu ympäristömyrkkyjen heikentävän nimenomaan urosten testosteronitasoja. Ftalaatit liittyvät tähän, siksi esim on neuvottu, ettei vaikkapa mikrossa pitä kuumentaa ruokia muovikääreissä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat