Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ollaan heinä-elokuun vaihteessa lähdössä käymään 3v pojan kanssa. Millainen paikka se oikein on? Eli miten ruokailu onnistuu? Ja onko 2 päivän lippu tarpeellinen? Ja eikös itse muumimaassakin ole joku uimaranta?

Kaikkia kokemuksia tänne, kiitos!

Ja vinkkejä. Oulusta ollaan tulossa eli matka on aika pitkä mutta täytyyhän tuota pikkuista muumifania siellä käyttää :)

Sivut

Kommentit (30)

en edes ajatellut että lapsi 6v. on liian vanha sinne... Katsoohan lapsi muumeja telkkaristakin ihan innolla ja koskaan ei olla käyty tuolla paikassa. Hölmö ajatusko??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hinta kamalan kallis. Kaikki talot olivat pettymyksiä. Eivät ollenkaan saman näköisiä kuin telkkarissa (eivätkä kuten kirjoissakaan). Hemulinkin talo kummallinen läpikuljettava parakki. Ei minkäänlainen asumus. Halvalla tehtyjä pikku kyhäelmiä. Kyllä mua nolottaa tavata siellä japanilaisia aikuisia turisteja.Tuli olo, että olen maksanut paljon päästäkseni alueelle, jossa on maksullisia paikkoja (kauppoja, kioskeja, ravintoloita)Esitykset ovat hyviä ja ilmaisia.Ollaan käyty kolmena vuonna, kun lapsemme tykkää.

olemme menossa juhannuksen jälkeisellä viikolla ja toivon, että olisi todella hiljaisempaa =) Ja meidän 6vuotias ainakin odottaa sinne innolla pääsyä koska emme ole siellä aikaisemmin käyneet.

ruokaakin on tarjolla. ihan kunnon kotiruokaa saa mamman keittiöstä.

ainoa miinus on hinnat, jotka ovat melko kalliit

muuten kyllä suosittelen lämpimästi. pienet tykkää tosi paljon :)

olimme viime kesänä kolmen lapsen kanssa. Sattui tosi kuuma päivä. Itse muumitalo pettymys mutta paikka muuten ihan ok. Kaikki kohteet olivat ihan hyvin tehty, ruuhka vähän häiritsi kohteissa joissa tekemistä esim. arkartelua.Kauniilla paikalla ja uimaranta myös kiva. Illalla olimme kävelyllä Naantalissa ja syömässä rannassa. Kiva päivä.

Tosin ajattelen, että moiset pikkukulissit eivät kyllä ole heille mitään. Saisivat rakentaa sinne kunnolliset asumukset. Sellaiset kuin tv-sarjassa. Meinaan viedä 5-vuotiaan. Ruuhkassa on ihan tylsä paikka.

Kävimme tämän viikon maanantaina, jolloin ei vielä todellakaan ollut ryysistä. Muumihahmot olivat koko ajan paikalla ja halittavissa ja monesti sai olla ihan yksin jonkun kanssa. Moneen kertaan siis halattiin muumomamma, muumipappa, muumipeikko, niiskuneiti, hemuli, haisuli, nuuskamuikkunen ja pikku myy. Palomestari ja poliisimestari ja jokunen muukin siellä koko ajan hiippaili. Noidan kanssa juteltiin pitkät tovit.3-vuotiaamme oli aivan tohkeissaan, ei olisi lähtenyt millään pois. Ne ihmiset, jotka häpeävät Muumimaailmaa, eivät ilmeisesti ymmärrä, miksi ulkomaiset (etenkin japsit) arvostavat sen niin korkealle. He ovat nähneet tarpeeksi muovisia kulisseja ja hilavitkuttimia. Mutta puhdas luonto meren keskellä puisilla poluilla kävellessä on eksotiikkaa parhaimmillaan.Ei Suomi pärjää disneyland-mallilla, siihen saa menemään niin paljon rahaa. Mutta Japani ei pärjää tälle upealle Suomen luonnolle, joutsenia ui ympärillä ja luonto on parhaimmillaan.Talot lapsille tehtyjä, turvallisia ja mielenkiintoisia. Leppoisa meininki ja suhteellisen hiljaista, ei mitään huvipuistojen jumputusta.Kävimme jo viime kesänä, lapsi oli tuolloin 2,5-vuotias ja nautti todella.

mutta oliko se niin, että alennuksen saa vaan ennakkoon lippupalvelusta ostetuista lipuista, ja lippupalveluhan velottaa lipusta omat maksunsa, joten lopputulos plus miinus nolla.Tosi kiva kesäetu hei! KAMOON!

2v kanssa ruuhkassa. Kyllä kai se lapsi jotain siellä nauttikin, mutta mä en. Oli niin valtavasti ihmisiä joka paikassa ja kun hahmot olivat jossain, niin valtavasti ihmisiä ympärillä. Kyllä sinne mennä voi, mutta ei ole niin mukavaa.

Mamman kahvilasta sai sellaisilla Muumimaailmaseteleillä (joita sai sisääntullessä portilta) ruokaa muistaakseni 6¿/hlö (buffet). Liput oli alle 20¿ (en muista paljon lapsilta, omalta alle 3v ei maksanut mitään) eikä mihinkään muuhun sitten sisäänpääsyn lisäksi enää maksanut. Kiva päivä oli ja jätskiä tuli ostettua ehkä turhan paljon (oli tosi kuuma päivä).

Oli todella halvalla tehty koko saari kierros " pitkospuineen" myös hankala liikkua vaunujen kanssa. Mieletön ryysis,ei päässy pienet lähellekkään muumeja. Muakin hävetti,kun japanilais- ja ruotsalaisturisteja näin...oli niin surkeesti toteutettu suurin osa kohteista. Ihan rahastuksen maku jäi. Mutta,kuten sanoin,lapset tykkäs kovasti ja en toki pilannut heidän iloaan - enkä omaanikaan,kunhan vaan panin merkille...

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat