Vierailija

Kommentit (8)

Kirjassa käsitellään osuvasti aikuisen valtaa lapseen. Lapsi on aina käskyvallan ja ehkä jopa mielivallan alaisena. Sehän on selkeä kasvutarina, puolin ja toisin. Todella hyvä, että lapset saavat käydä kirjojen kautta tuonkaltaisia negatiivisenäkin pidettyjä tunteita/tuntemuksia läpi. Varmaan jokainen lapsi osaa samaistua Eemelin asemaan.Lindgrenin kirjoissa käydään todella hyvin maailman epäreiluuksia läpi. Lapset ovat riehakkaita " sankareita" , joilla on oikeus tehdä kummallisiakin temppuja, silti he ovat hyväksyttyjä. Miettikää nyt Peppiäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

onhan ne hurjiakn, mutta niistä voi sitten yhdessä jutella. Kyllä örveltävä alkohlisti on paljon hurjempaa lapsen mielestä, mutta niiltä ei voi " suojella" , eikä ehkä tarvitsekkaan.

En tiedä olisiko tuo kirja sitten ehkä pelottavampi, useinhan kirjoissa on kaikki kuvailtu hieman tarkemmin ja mielikuitus voi päästä valloilleen..

Tuskin kukaan tasapainoisessa perheessä kasvava lapsi luulee, että esim. Eemelin tempauksia kannattaa ruveta matkimaan. Pienikin lapsi erottaa jo hyvän ja pahan ja myös tarvitsee molempia puolia edustavia hahmoja satuihin voidakseen kehittää omaa ajattelumaailmaansa.

useimmat jaksaa kuunnella ja tajuavat vitsitkin. Ronjaa aloin kerran lukemaan pitkästä aikaa eskareille kun huomasinkin että siinä on aika ronskia kielenkäyttöä. Aluksi yritin lukiessa vaihtaa sanat johonkin muuhun mutta lopulta se oli niin vaivalloista että vaihdettiin kirjaa. :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat