Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Olen tässä kahlannut läpi kaikenmaailman turvaistuin testejä kun pitäisi miettiä näitä turvaistuin asioita tämän vielä mahassa olevan vauvan ja esikoisen takia. Ja voitte uskoa, että on pää pyörällä. Yhdessä testissä yhtä ja toisessa toista. Kaiken lisäksi suurin osa Suomessa myytävistä istumista ei löydy mistään testistä. Testeissä pärjäävät pääsääntöisesti hyvin turvakaukalot ja ns. turvavyöistuimet, mutta sitten tavalliset turvaistuimet saavat yleensä aika huonon arvion mikäli niitä on ollenkaan arvioitu (siis tarkoitan, että hyvin vähän istuimista on arvioissa mukana).Tässä nyt vain esimerkki parista mielenkiintoisesta arvoista Autoliiton sivuilta:

HTS BeSafe iZi Comfort X1 2007 sai arvosanan tyydyttävä kun taas istuin HTS Besafe iZi comfort 2003 on saanut arvosanan hyvä. Ja kyseessä siis sama istuin eri vuosimallia. Tästähän voidaan siis näppärästi päätellä, että tuotteen tuotekehitys on mennyt pahasti metsään, kun aikaisempi malli on ollut hyvä ja seuraava malli onkin tyydyttävä ;-))Recaro Young Expert Plus 2007 Arvio: välttävä. Keskiverto istuin ilman suuria puutteita tai vahvuuksia. Istuin siis saanut arvosanan välttävä ja sitten kuitenkin todetaan, että keskiverto istuin ilman suuria puutteita. Eikö sitten pitäisi olla jotain suuria puutteita, jos kerran arvio on välttävä.Ei tässä siis sen kummenpaa asiaa ollut, olen vain nyt muutaman tunnin lukenut näitä testejä silmät sikkurassa ja ihmettelen kovasti näitä tuloksia ja sitä, että hyväksytyt istuimet saattavat saada arvion välttävä. Kukahan oikeasti valvoo kuluttajan etuja tässä asiassa. Ei kukaan.

Kommentit (5)

Noihin Autoliiton testeihin kannattaa luottaa. Nehän ovat niitä nimenomaan Euroopan kuluttajaliittojen ja autoliittojen yhdessä tekemät testit. Puolueettomampaa ja enemmän kuluttajan puolella olevaa tahoa ei ole. Ja syy miksi tuoli on 2003 voinut menestyä mutta 2007 ei, on testivaatimuksissa. Nehän ovat tässä vuosien varrella tiukentuneet ja standardit parantuneet.Autoliiton sivuilla ei tosiaan ole jostain syystä kaikkia testissä olleita istuimia, syytä en tiedä. Joku oli juuri pari päivää sitten laittanut linkin Ellit-keskusteluihin, jossa oli koko testi käännettynä. Yritän löytää sen sinulle...

mutta silmääni sattui Autoliiton sivun testissä selkeä virhe HTS BeSafe iZi Comfort X1 2007:n kohdalla.Asennuksesta sanotaan seuraavaa:

Asennus: selkä menosuuntaan, auton kolmipisteturvavyölläTätä istuinta nimenomaan EI asenneta selkä menosuuntaan, vaan kasvot menosuuntaan. Joten jos etsit istuinta jonka voi asentaa selkä menosuuntaan, istuin on HTS BeSafe iZi Kombi. Tästä istuimesta en ole nähnyt testituloksia missään, onko joku?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sehän on siis tehnyt Autoliiton sivulla olevan testin. Testattu istuin on tosiaan HTS BeSafe iZi Comfort X1, ja asennus pelkästään kasvot menosuuntaan. Pitänee laittaa viestiä Autoliittoon, että korjaavat tuon tiedon.

että se 2003 vuoden HTS-istuin on ainoastaan kasvot menosuuntaan ja tuo 2007 malli on sekä että. On siis tavallaan ihan eri istuin. Uusi malli on saanut miinuspisteitä siitä, että se on hirveän painava. Mikä ei välttämättä ole negatiivinen asia, jos tuolia ei tarvitse siirrellä.Yleisneuvon kannattaa lähteä siitä mikä omaan autoon mahtuu :) jotkut uudet istuimet esim Britaxin Secura ovat tooodella isoja. Kannattaa mennä liikkeeseen ja pyytää saada kokeilla omaan autoon.äitimiia

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat