Vierailija

Kauanko niitä pitäisi keittää kun lisää nokkossilppua lettutaikinaan?

Kommentit (10)


n. 1 litra nokkosenlehtiä (100-150 g)

3 rkl vehnäjauhoja

1 litra maitoa

½-1 tl suolaa

ripaus valkopippuria

(ripaus muskottia)



OHJE: Leikkaa saksilla kumihanskat kädessä nokkosia puhtaalta paikalta (ei vanhan navetan takaa tai keinolannotteiden valumapaikoilta). Pese nokkoset, riivi lehdet ja latvat (kovaa vartta ei syödä) ja silppua saksilla kulhossa. Vatkaa jauhot maitoon ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Lisää hienonnettu pinaatti ja anna keiton kiehahtaa matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla (ja muskotilla). Nokkoskeiton voi tarjoilla pinaattikeiton tapaan keitetyn munan kera.



Nokkoskeiton perinteisessä ohjeessa nokkoset ryöpätään ennen varsinaista keiton valmistusta, mutta nitraattipitoisuuden vähentämisen lisäksi tässä menetetään myös iso osa nitraatin haitoilta suojaavasta C-vitamiinista, joten ryöppäämisen järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä. Nokkosen polttavat ominaisuudet häviävät keitossa joka tapauksessa. Älä kuitenkaan anna nokkosruokia alle 1-vuotiaalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat