Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Esikoisen nimen sai esikoisen syntymävuonna 35 lasta, viime vuonna jo 59 sai saman nimen. Kakkosen nimen sai kakkosen syntymävuonna 41 lasta, vime vuonna jo 84 lasta sai saman nimen. Kolmosen nimen sai kolmosen syntymävuonna 23 lasta, kohta sekin määrä varmaan tuplaantuu. Ärsyttää!

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


vai onko meidän perhekerholaisilla vain ollut poikkeuksellisen hyvä nimimaku ;)


Lotta Syntymävuodet Miehiä Naisia Yhteensä

-1899 0 61 61

1900-19 0 77 77

1920-39 0 221 221

1940-59 0 148 148

1960-79 0 820 820

1980-99 0 4154 4154

2000-06 0 2717 2717

2007 0 118 118

Yhteensä 0 8316 8316

Ihmiset valitsee nimen, jonka kuvittelee olevan erikoinen, ja sitten nimi alkaa yleistymään.

Omat vanhempanikin varmaan kuvittelivat valinneensa meille tosi erikoiset nimet. Olemme Janita, Jesse ja Jere. No, silloin 30 v sitten ei kyllä kaimoja juuri ollutkaan :)

Ystäväni antoi lapselleen joitain vuosia sitten nimeksi Vilma, jota kuvitteli erikoiseksi. Veetin äiti on kertonut saman tarinan.

Tuo nimimuoti on kyllä aika jännä asia. Suosituiksi lähivuosina tulevat nimet tuntuvat olevan jotenkin " ilmassa" , ja aika monille nimi tulee sitten mieleen samoihin aikoihin. Meidän tyttöjen nimet ovat myös nykyisin aika suosittuja, toisin kuin 5 ja 3 vuotta sitten, kun ne " keksimme" . Minua ei haittaa, että mielestäni kauniit nimet ovat kauniit muidenkin mielestä. No, ei sekään tietenkän olisi kivaa, jos saman nimisiä olisi puolet kavereista. Mutta jos koko maassa on pari-komesataa saman nimistä eri ikäistä henkilöä, niin se ei ole paljon.

syntyneet ilmoituksen Hesariin. Kuinka ollakaan muutama kuukausi tämän jälkeen hesarissa komeili täsmälleen samat nimet toisessa ilmoituksessa! Olemme aivan varmoja, että näkivät ilmoituksemme ja pitivät nimistä. Tämän jälkeen nimiä on putkahdellut Hesarin sivuille tasaiseen tahtiin, mutta viimeisen vuoden aikana vauhti on kuitenkin hiljentynyt.Ei jaksa harmittaa, että muutkin ovat ottaneet nimet omikseen. Vähän kyllä ihmettelin, että miten ne yhdet antoivat täsmälleen samat nimet kuin tytöllämme. Onneksi sukunimemme ei ole Virtanen, joten´todennäköisesti ei tule kokonimikaimoja.

Ihme ja kumma ei ole kovin yleistynyt vaikka on iät ja ajat ollut nimenä. Tasaiseen tahtiin tuntuu Lottia syntyvän. Vai onkohan tää sit liian tavallinen nimi?t. Lotan äiti

Mutta teidän lasten syntymävuosina sai aika moni muukin lapsi saman nimen!

Meidän kolmen lapsen nimien kantajien yhteenlaskettu lukumääräkään ei ylitä kahtakymmentä, siis kautta aikojen, ei heidän syntymävuonnaan. Jos nuo nimet alkaa lähipiirissä yleistymään, niin tasan tarkkaan tiedän että meitä on matkittu :) Esikoisella on 6 kaimaa, keskimmäisellä 11 ja nuorimmaisella 1.

Se on itse asiassa se kaikkein yleisin nimi kerhossa, kakkoseksi yltää Emma joita on kaksi.

Lotta on todella kaunis ja ajaton nimi, mutta jää antamatta meidän vauvalle (jos tyttö tulee) koska on täällä päin niin kovin yleinen.Vierailija:

Lainaus:


Ihme ja kumma ei ole kovin yleistynyt vaikka on iät ja ajat ollut nimenä. Tasaiseen tahtiin tuntuu Lottia syntyvän. Vai onkohan tää sit liian tavallinen nimi?t. Lotan äiti
Väestörekisterikeskuksesta saa vuosittaiset määrät ja ne todistaa sen.

Harmittaa nyt kuitenkin kun koitettiin valita nimet jotka ei yleistyisi.

Harvinaisen nimen antaminen ei ole meille itsetarkoituksellista. Poikamme sai suhteellisen yleiset nimet, koska ne sopivat mielestämme hänelle ja olivat soinniltaan kauniita. Tarkastimme silti ennen nimien antamista etteivät ne ole olleet Top 10:ssä viime vuosina.

Vierailija:

Lainaus:


syntyneet ilmoituksen Hesariin. Kuinka ollakaan muutama kuukausi tämän jälkeen hesarissa komeili täsmälleen samat nimet toisessa ilmoituksessa! Olemme aivan varmoja, että näkivät ilmoituksemme ja pitivät nimistä.

Vähän kyllä ihmettelin, että miten ne yhdet antoivat täsmälleen samat nimet kuin tytöllämme. Onneksi sukunimemme ei ole Virtanen, joten´todennäköisesti ei tule kokonimikaimoja.
Sillä hetkellä kyllä enemmän harmitti kuin imarteli. Mutta mitäs laitoimme pojan nimen lehteen, siitähän tuli siten vapaata riistaa.AP:lle sanoisin, että mielestäni tärkeintä (ainakin minulle) on se, että samassa ikäluokassa (-> esim. samalla koululuokalla) ei ole paljon kaimoja. Eihän ne nuoremmat sitten enää niin hetkauta...

Tulos: tytöllä 21 etunimikaimaa, ja 4 toisen nimen kaimaa.

Pojalla reilu 50 etunimikaimaa, toista ja kolmatta nimeä on Suomessa vain parilla muulla.Vierailija:

Lainaus:


Harvinaisen nimen antaminen ei ole meille itsetarkoituksellista.
Yrjö ja Jorma, ne eivät ainakaan yleisty ihan heti.Sen ymmärrän, että joku ei halua antaa nimeksi niitä viimevuosien supersuosikkeja, mutta se, että jälkeenpäin itketään nimen " yleistymistä" on naurettavaa.

Vierailija:

Lainaus:


Se on itse asiassa se kaikkein yleisin nimi kerhossa, kakkoseksi yltää Emma joita on kaksi.

Lotta on todella kaunis ja ajaton nimi, mutta jää antamatta meidän vauvalle (jos tyttö tulee) koska on täällä päin niin kovin yleinen.Vierailija:

Lainaus:


Ihme ja kumma ei ole kovin yleistynyt vaikka on iät ja ajat ollut nimenä. Tasaiseen tahtiin tuntuu Lottia syntyvän. Vai onkohan tää sit liian tavallinen nimi?t. Lotan äitiKai teidän lapsen nimi jossain esille kuitenkin tulee: kerhossa, päiväkodissa, puistossa, pihalla, huudat häntä ulkona....

Ja jos nimi ei ole ainoa laatuaan Suomessa, sennimisiä on joka tapauksessa muitakin. Jos lapsella on nimi tyyliin Iida Maria tai Ville Valtteri, niin kaimoja löytyy ilman idean varastamistakin :DVierailija:

Lainaus:


En ikinä panisi kasteilmoitusta Hesariin juuri sen vuoksi, että sieltä napataan nimiä
Nimien suosio kulkee aallottain ja on melko helppoa arvata, mitkä tulevat seuraavana muotiin. Te olitte nyt vain hieman muodin edelläkävijöitä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat