Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Elikkä 1,5 v poika menee hoitoon syksyllä ja vielä tarvittaisi yksi istuin. Pääsääntöisesti mummi kuljettaa jalan, mutta jos joskus tarvitsee esim lääkärireissua varten viedä niin istuin pitäisi olla.

Mitä ns. halpoja uusia istuimia löytyy? Vai miten olette ratkaisee asian?

Kaksi istuinta jo löytyy...HTS ja GracoTupuna

Kommentit (9)

Mistä lähtee ajatus, että äidin autolla kuljetetaan lapsia enenmmän?Meillä on perheessä kaksi autoa, minun on huomattavasti pienempi, mutta uusi eli ei mikään " ritsa" . Lasta kuljetetaan molemmissa autoissa, isän autossa enemmän, koska sillä ajellaan kaikki perheen yhteiset reissut.

Eli jos on sitä mieltä että nuo 100 euron istuimet ovat turvallisia, niin miksi ihmeessä ostaa sitten kalliimman. Itse en ole sitä mieltä että kalliilla saisi aina hyvää. Mutta se juuri, että sitten jos ostetaan ykkösautoon se 300 istuin niin miksi toiseen se halvempi? Miksei molempiin samanlaisia? Miksei se halvempi sitten kelpaa molempiin autoihin? Tämä oli se pointtini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Britaxin Two Way Elitet nousee hinnaltaan ihan järkyttäväksi, mutta yllätykseksi niinkin hyvä istuin kuin Britax freeway lähtee paljon halvemmalla. Itse olen ostanut sieltä viimeisen vuoden aikana pari kappaletta 1-1,5 vuotta vanhoja alle 100 eurolla. (vrt TWE:stä pyydetään ja maksetaan samanlaisia hintoja yli 5 v vanhoista ja on sentään uutena paljon halvempi kuin Freeway, jota tosin ei enää saa). Tuolla istuimella mummi pärjää pitkään, lähemmäs 4 -vuotias usein mahtuu. Ja lisäbonuksena se, että jos mummilla on muitakin pieniä kuljetettavia,niin tuohon voi laittaa tarvittaessa ihan vauvankin.

En itsekään ole sitä mieltä että kalliimpi istuin olisi aina turvallisempi, mutta usein sillä lisähinnalla saattaa saada jotain muuta. Esim. helpommin asennettavan istuimen, laadukkaammat kankaat (kestävät jatkuvaa käyttöä ja useita pesuja), ehkä helpommin säädettävät vyöt istuimessa jne... Saattaapa jonkun mielestä ulkonäkökin olla noissa kalliimmissa jotenkin parempi/modernimpi.Varsinkin tällaisessa tapauksessa kuin ap:lla, saattaisi jokin halvempi istuin olla ihan ok, JOS mummo sen tarpeen vaatiessa osaa autoon oikein kiinnittää (tai se on siellä aina varalla oikein kiinni) ja kiristää vyöt lapselle oikein. Kuten kaikki tietävät, huonosti kiinnitetty istuin kun ei oikein auta tosi paikan tullen.Siispä tutustumaan testeihin (autoliiton sivuilla taisi olla uusia tuloksia), ei siellä läpi pääse kelvottomat istuimet. Niissä välttävänkin saaneissa puutelistalla saattoi olla esim. kankaiden hankala irrotus pesua varten tms. (joka noin satunnaisella käytöllä ei todellakaan ole ongelma).Meillä ostettu useampia istuimia jo, taitavat olla yleensä olleet keskihintaisia. Helppokäyttöisyys kun merkitsee usein hieman kalliimpaa hintaa, mutten kyllä usko sen kaikkein kalleimman olevan välttämättä kaikkein turvallisin kuitenkaan. Ja autoon sopivakin tuon olisi syytä olla, tietenkin.

tiitu2000:

Lainaus:


Siis tietysti ovat kalliita, mutta miksi esim. siihen kakkosautoon, joka on yleensä se huonompi, ostetaan myös huonompi istuin? Eikös sellaisessa autossa pitäisi olla parempi istuin, kuin sellaisessa jossa on turvallisempi matkustaa? Sama koskee mielestäni sitä, että ostetaan mummin/ukin autoon se huonompi istuin. Etenkään jos eivät paljon autolla ajele. Meillä molemmissa autoissa samanlaiset istuimet, ja mielestämme olemme valinneet turvalliset istuimet, näistähän voi olla montaa eri mieltä ;), HTS.
Mikä istuin on sitten huonompi istuin? Kertooko hinta aina kaiken?Jokainen ostaa omilla rahoillaan sellaisen istuimen, mikä sopii jokaisen elintasoon/käyttöön. Kaikki haluavat tietysti parasta lapselleen. Mielestäni hyvä mainos oli joskus, kun kuvassa oli lapsi ja auto, kumpi olikaan vakuutettu paremmin?

Mummin auto on Volvo VM 2003 ja meidän autoissa on uutena ostetut HTS BESAFE IZI KOMBI ja GRACO COSMIC XTP eli näihin jo mennyt 730 eur. Jokainen ostaa omilla rahoillaan sellaisen istuimen mikä sopii jokaisen elintasoon/käyttöön.

Mummin käyttö todennäköisesti ole montaa kertaa vuodessa (jos ajaa niin 1-5km), mutta parempi olla se olemassa kuin tilanne, että istuinta tarvitaan ja me olemme istuimien kanssa 60 km päässä. Ei kait niitä ns halpoja 100 eur istuimia myytäisi kaupoissa jos ne eivät olisi turvallisia ja kriitterien täyttäviä?
Lisää ajatuksia:

Niin miksi se perheen kakkosauto on " ritsa" ja perheen äidin käytössä (ja yleisestihän vielä ajatellaan ettei nainen osaa ajaa autoa) joka kuljettaa pääsääntöisesti lapsia? Ja isä menee perheen uudella autolla töihin.

Olikohan se täällä vai missä kun joku kertoi, että Meidän Perhe -lehden kylkiäisinä saa Carenan istuimen. Ei se varmaan mitään HTS:n tasoa ole, mutta kelvannee lyhyille matkoille ainakin varaistuimeksi. Siis jos vaikka lehdelle olisi muutenkin käyttöä ; )

Minusta perheen on turha ostaa kolmatta 300 euroa maksavaa istuinta, jos kerran tarve sille on ap:n kuvaama eli todella vähän ja lyhyt matka. On ihan eri asia lähteä moottoritienopeuksiin tai olla päivittäisessä käytössä kuin jos sitä tarvitaan mahdollisesti lääkärissä käyntiin tms.Toki ns. hyvän istuimen voi ostaa käytettynä, mutta sitäkään ei moni hyväksy.Minusta jo lähtökohta on hyvä eli että ylipäänsä ajatellaan, että se istuin olisi hyvä olla olemassa. Edelleen kun näkee autossa kuljetettavan lapsia ilman istuinta, koska " eihän lyhyillä matkoilla mitään satu" . Halpakin istuin on parempi kuin ei istuinta ollenkaan.

Siis tietysti ovat kalliita, mutta miksi esim. siihen kakkosautoon, joka on yleensä se huonompi, ostetaan myös huonompi istuin? Eikös sellaisessa autossa pitäisi olla parempi istuin, kuin sellaisessa jossa on turvallisempi matkustaa? Sama koskee mielestäni sitä, että ostetaan mummin/ukin autoon se huonompi istuin. Etenkään jos eivät paljon autolla ajele. Meillä molemmissa autoissa samanlaiset istuimet, ja mielestämme olemme valinneet turvalliset istuimet, näistähän voi olla montaa eri mieltä ;), HTS.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat