Vierailija

On jo monta iltaa ollut niin maassa, että on alkanut selittämään, että meidän perheelle olis parempi, että häntä ei olis. Miehen töissä ollaan lakkauttamassa niitä toimintoja, joiden parissa hän työskentelee, ja työpaikka on vaakalaudalla. Mies ottaa asian tosi raskaasti ja on varma, ettei enää saa mistään töitä. Lisäksi häntä painaa se, ettei pystytä ehkä toteuttamaan asunnonostohaavetta. Hän kokee epäonnistuneensa perheenelättäjänä. Olen yrittänyt puhua, että vaihtoehtoja on hänelle varmaan työelämässä ja ei ole katastrofi, jos haaveita joutuu lykkäämään, mutta sanomiseni kaikuvat kuuroille korville. Mies vain jankuttaa olevansa täysin epäonnistunut kaikessa. En saa miestä millään hakemaan apua itselleen. Pelkään, että mies todella tekee jotain itselleen, jos tulee irtisanotuksi.

Kommentit (4)

niin jankuta sitä samaa vaan, että talohaaveita voidaan ihan hyvin siirtää tulevaisuuteen ja että varmasti uusia töitä vielä löytyy ja ettei se työpaikka ole tärkeämpää kuin elämä. Ja sano, että sinä arvostat häntä ja että hän on onnistunut hyvin perheenisänä ja elättäjänä. Ja siinä roolissa voi tulla notkahduksia, mutta se ei heti tee isästä ja miehestä huonoa, eihän elämän tarvi olla täydellistä, ja silti se on erittäin hyvää. Toistat näitä ja muita hyviä juttuja, mitä sulla tulee mieleen, niin kyllä se viesti vähitellen menee vähän perillekin. Kertaus on opintojen äiti!Varmasti on rasittavaa ja turhauttavaa jankata samoja asioita. Mutta jos mies sitä tarvii, niin sun tehtävä on nyt tukea häntä, kun hänellä on vaikeaa.Ja tietenkin se ulkopuolinen apu olisi nyt ihan paikallaan. Työpaikan menetys on yksi tavallisimmista masennuksen aiheuttajista. Etenkin miehet ottavat työpaikan menetyksen tyypillisesti raskaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli kysy, että tarviiko sinun oikeasti pelätä tällaista vaihtoehtoa vai mitä hän tarkoittaa sanoessaan noin. Se, että on itsemurha-ajatuksia ja sen sanominen ääneen saa ihmisen itsensäkin miettimään tarkemmin asiaa.Jos nämä ovat vähän sellaisia ohimennen heitettyjä ajatuksia niin niiden ääneen sanominen voi tuntuakin kaamealta ja näin hän taas saa ajattelemisen aihetta onko tarpeen säikytellä sinua näin rankalla ajatuksella.

Kun rohkeasti kysyt voit itse kertoa, mitä nämä ajatukset sinussa herättävät. Ja yrittää keskustelulla hieman suhteuttaa miehen ajatusmaailmaa. Onko työpaikka todella sen arvoinen, että saa mennä ihmishenki ja jättää läheisille valtava ikävä, syyllisyys ja kaipuu?Jos hän oikeasti on sitä mieltä, että itsemurha on ratkaisu, hän on akuutin hoidon tarpeessa. Ja voit tämänkin kertoa hänelle, että apua on haettava!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat