Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

juurikaan yhteyksissä 7-vuotiaaseen poikaansa. Viimeksi kävi joulun aikoihin pikaisesti tuomassa lahjan ja lupasi pojalle että tulee paremman ajan kanssa joululomalla, mutta ei sitten kuulunutkaan mitään paitsi siis nyt tuo viesti. Asuu 15 kilometrin päässä. Mitä kannattaisi vastata viestiin? Olisi varmaan silloin jouluna pitänyt laittaa viestiä, että mikset tullutkaan mutta toisaalta se on turhaa koska tapaaminenhan on isän oikeus ei velvollisuus...

Kommentit (17)

Täytyy ihan kysyä, että olisitteko voineet arvata, että mies, joka kanssa lapsen teitte on noin kykenemätön vanhemmuuteen?Kysyn tätä siksi, että suuri osa miehistä ei todellakaan suostuisi/kykenisi statistin rooliin oman lapsensa elämässä, vaan ovat erosta huolimatta parhaansa mukaan vanhempia lapsilleen.Jos jotain tutnomerkkejä on, niin noi miehethän voisi jotenkin korvamerkitä isiksi kelpaamattomiksi (pois lukien lapsettomuusklinikan spermapankki).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ottaa niin päähän tuollaiset " etpä ole soitellut pitkään aikaan" -tyypit.

Perkule, laitoin exän siskolle jauhot suuhun kun tokaisin takaisn että mulla on niin isot puhelinlaskut, että pakko vähän karsia niitä, jotka ei soittele koskaan takasin.

Äitini on kans samanlainen marmattaja, " kukaan ei ikinä soita, tai käy kylässä, en sitten minäkään..."


vastaa lyhesti mitä pojalle kuuluu. Että kovasti odotti näkevänsä joululomalla. onnistuisiko nyt kesälomalla.Unohda itsesi ja miehesi töppöily ja toivo pojan takia, että isä olisi nyt aidosti kiinnostunut poikansa voinnista.

tavata lastaan, vaan se on hänen OIKEUTENSA jonka hän voi käyttää tai olla käyttämättä ihan miten tahtoo.Ainoa VELVOLLISUUS mikä etävanhemmalla on lastaan kohtaan, on elatusmaksut, joista niistäkin voi saada vapautuksen vähävaraisena.

lapsi mielellään tapaisi (vaikka asia ei ihan näin olisikaan, mutta miksi turhaan pahoittaa toisen mieli ja viedä sekin mahdollisuus lapselta)!!Ottakaa aikuiset järki käteen näissä asioissa!!

t. avioerolapsi ja kahden lapsen äiti

Joo, ja ei ole mitään velvollisuuksia etäisillä, ainoastaan oikeuksia, joita monet heistä eivät tunnu millään tavalla arvostavan. Meilläkin kaupunki hoitaa sen ainoan velvollisuuden, joka isällä olisi, eli minimielarit kuukausittain.Mutta siis asiaan: TIETENKÄÄN ei ole teidän velvollisuus eikä asia pitää yhteyttä isään (lapsi on siihen vielä liian pieni ja sinulla nyt ei pitäisi olla mitään syytä soitella exällesi). Kyllä se on isän velvollisuus pitää yhteyttä pieneen lapseensa ja siis sen tähden myös jossain määrin sinuun. Sitten lapsen ollessa isompi, teini-ikäinen, voi lapsi tietysti itsekin soitella isälle päin ja se on toki toivottavaakin, mutta silloinkin sen yhteydenpidon pitää olla vastavuoroista ja lapsen täytyy saada kokea, että myös (ja eritoten) isä kurottaa häntä kohti ja on se aktiivinen osapuoli yhteydenpidossa! Ikävä kyllä läheskään kaikki vanhemmat - ja jostain syystä usein juuri nämä etäisät - eivät vaan oikein ole kartalla näissä vanhemmuusasioissa tai muutenkaan sosiaalisissa pelisäännöissä. Ollaan keskenkasvuisia, itsekeskeisiä ja idiootteja.Periaatteessa kehoittaisin sinua olemaan reagoimatta mitenkään tuollaiseen junttiin viestiin, mutta toisaalta exäsi kuulostaa juuri niin juntilta, ettei tajuaisi sen olevan sinun puoleltasi tietoinen valinta, vaan saisi siitä vaan lisää vettä myllyynsä tyyliin " minä yritin yhteydenpitoa, eikä siihen edes vastattu" . Sinuna pistäisin varmaan napakan ja exäsi älykkyysosamäärän huomioiden yksinkertaisen viestin, jossa sanoisin ihan suoraan, että eiköhän ole isän asia ottaa yhteyttä lapseensa halutessaan. Että yhteydenpito ja tapaamiset olisivat erittäin suotavia ja odotettuja, mutta ei niihin voi etävanhempaa pakottaa, eikä niiden perään ruikuttaa, joten on parempi, että aloite tulee hänen puoleltaan kun ja JOS hän ylipäätään yhteyttä haluaa lapseensa pitää ja tätä nähdä.Olen pahoillani sinun ja lapsen puolesta, että isäksi on sattunut tuollainen tumpelo! Iso tsemppi!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat