Seuraa 

Hui, huomasin, että jäykkäkouristusrokotetehosteestani on kohta aikaa jo 11 vuotta (suositushan on 10 vuoden välein tehostaa). Uskaltaako tehosteen ottaa raskauden aikana vai imetysaikana sitten vasta (silloin ei kai varmasti haittaa)? Tietääkö kukaan? Pitää varmaan neuvolastakin kysellä. Ja onkohan tuo 10 vuotta ehdoton raja vai venyyköhän se vuodella?

Kommentit (2)

Mutta jos on riskitilanne (ilmeisesti siis iso haava tai vastaava) niin silloin kyllä laittavat. Mä otin jäykkiksen kun en tiennyt olevani raskaana viel siinä vaiheessa. Ja neuvolan täti kyllä ainakin soitti siitä sit jonnekin kun halusi varmistaa onko siitä haittaa että on laitettu. Mulla se oli ihan alkuvaiheessa, varmaan jotan viikkoa 4 tai 5 kun se pistettiin. Mut jos olisin tienny raskaudesta olis se jäänyt odottamaan vaikka edellisestä tehosteestakin tais olla jo 14 vuotta tai jotain sinne päin...

Meillapain (asun ulkomaila) tuosta on taas erit maininnat; eli rokote ON OLTAVA voimassa raskaaksi tullessasi, jollei nain ole piikittavat! Ja vali on viisi vuotta edellisesta. Joten kun edellisessa raskaudessani oli viela voimassa (4v sitten) niin en tuota ottanut, tassa taas laitettiin ihan alkuviikoilla! Ja kolmosen raskausaikana laitettiin aika myohaankin keskikolmanneksella muistaakseni; siita ei pitaisi olla mitaan vaaraa sikiolle! Nain kuitenkin meilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat