Vierailija

Olen ollut yhdessä firmassa osa-aikaisena ja nyt kesäksi kirjoitettiin kokopäiväinen sopimus. Syksyn jatkosta ei vielä tietoa, mutta tuskin mitään hääviä sopimusta olisi tiedossa.Nyt alan olla muutenkin kypsä koko firmaan, kun yksi työkaveri terrorisoi koko osastoa :( En tiedä jaksanko ko. firmassa elokuun loppuun saakka.

Kommentit (5)

Et siis voi irtisanoa itseäsi, ellei sopimuksessa ole irtisanomismahdollisuudesta selkeästi mainittu.Työsopimus voidaan purkaa molempien osapuolien suostumuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

työsopparin voi irtisanoa ihan yksi osapuoli!sulla on vaan joku irtisanomisaika.. kato siitä sopimuksesta tai selvitä jostain liitosta tms.

Mutta myös määräaikaisen työsopimuksen siis VOI irtisanoa.paperille vaan ja sitten kituuttamaan kuukausi vielä...

Ohessa tekstiä STTK:n sivuilta

" Työsopimus voi olla voimassa joko toistaiseksi tai tietyn määräajan.Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus (ns. vakituinen työsopimus) voidaan päättää joko irtisanomalla tai purkamalla. Irtisanomista seuraa irtisanomisaika, jonka jälkeen työsuhde päättyy. Jos työsuhde puretaan, se päättyy heti. Irtisanomiselle tai purkamiselle on aina oltava työsopimuslain mukainen peruste. Työnantaja voi irtisanoa työsopimuksen vain asiallisesta ja painavasta syystä, työntekijä taas voi irtisanoa työsopimuksen syytä tai perustetta ilmoittamatta. Työsopimuksen purkaminen vaatii aina kummaltakin osapuolelta irtisanomista vakavamman syyn.Määräaikainen työsopimus on voimassa sovitun määräajan tai sovitun työn kestoajan. Sovittu määräaika sitoo sekä työnantajaa että työntekijää. Määräaikainen työsopimus voidaan päättää ennen määräaikaa yleensä vain purkamalla. Määräaikaisen työsopimuksen irtisanomismahdollisuudesta tulee sopia aina erikseen ja selkeästi."Kannattaa siis aina ennen kaikenlaisten sopimusten allekirjoitusta harkita, millaiseen paperiin on nimeään pistämässä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat