Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä neiti 1v 3kk ja nyt mietityttää, kuinka neidin jalat mahtuvat, kun tuntuu selkänoja tulevan vastaan. Virallisten suositusten mukaan pitää vielä " kauan" istua selkä menosuuntaan, mutta...Minkä ikäisenä te olette kääntäneet istuimen kasvot menosuuntaan?Tuntuu, että itsellekin olisi mukavempi, jos näkisi edestä, mitä lapsi puuhaa...

Kommentit (11)

nyt kuopus on 2v9kk ja Graco cosmix XTP alkaa olla liian ahdas jaloille selkä menosuuntaan... eli taitaa olla pakko kääntää toisin päin - nykyisessä asennossa jos kolari tulee, menee jalat jo varmaan poikki sääristä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me vaihdoimme autoa sekä istuinta jotta pitkä 2-vuotiaamme (n.94 cm?) saisi vielä istua selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Pikkuveli (8 kk) on myös pitkä (liki 80 cm) ja jalat koskettavat jo takapenkkiä. Tosin pitkällä miehelläni on kuskin paikalla vielä lokoisat oltavat, kohta joutuu tiukemmalle.Kummatkin lapset saavat istua aika pitkään jalat koukussa ennen kuin istuimet käännetään: mielummin jalka poikki kuin niska! Samoin me vanhemmat voimme joustaa ajomukavuudesta kun yli tunnin reissuja tulee ajettua harvemmin.Esikoisella on siis nyt Britax 2-way Elite, joka tuntuisi jättävän paremmin jalkatilaa kuin vanha Acta Graco Duoflex, jonka pikkuveli peri. Se on jollain tapaa matalampi ja pystymmässä asennossa. Eli kannattaa harkita uuden istuimen ostoa. Oletteko, ap, kokeilleet siirtää istuimen taakse keskelle - siihen se voisi mahtua paremmin.Mieheni on työnsä puolesta joutunut tutkimaan kuolonkolareiden tutkimusraportteja (sekä muutenkin perehtymään kolariturvallisuuteen), ja on tämän jälkeen ehdoton istuinasiassa. Sen verran järkyttävää tietoa raporteissa on kuulemma tullut vastaan... Suomessa suositellaan istuimen laittoa selkä menosuuntaan mahdollisimman kauan, ainakin 3-vuotiaaksi jos mahtuu.

on Britaxin two way elite.Pitää oikein kattoa kotona tuota istuimen asentoa, että kuinka sen saa autoon siten,e ttä jäis mahd. paljon tilaa. En vielä haluaisi kääntää istuinta, koska lapsi on vielä pieni. Jalkojen mahtuvuus sekä ei-viihtyvyys mietityttää. Just kun autoillaan kahdestaan, niin en yhtään näe, mitä neiti tekee ja kitinää kuuluu, kun ei viihdytä eikä nähdä muita autossa olijoita. Neiti yrittää kääntää päätä eteenpäin, jotta näkisi kuskin jne.Kai on vain pakko yrittää mennä näin eteenpäin.

ei nimittäin olla vielä istuinta käännetty. poikamme on nyt puolitoistavuotias.mutta oma mielipiteeni on että en vielä näin pienellä lapsella vaihtaisi istuimen suuntaa, kun kerran suositellaan sinne kolmivuotiaaksi selin matkustamista.olen ymmärtänyt että se ei haittaa turvallisuuden kannalta, jos lapsen jalat on hiukan koukussa kunhan ei ihan polvet suussa istu. jos istuimen kaltevuutta voi säätää, niin sillä saattaa saada hiukan lisää tilaa jaloille.

Jalat alkoi olla aika hankalassa asennossa selkä menosuuntaan. Lisäksi lapsi on isokokoinen, puolitoistavuotiaana 88 cm pitkä ja painoa noin 14 kg. Laitettiin istuin keskelle ja nyt me vanhemmat istutaan molemmat edessä (ennen mä istuin lapsen kanssa takana). Viikko sitten testattiin 2 x 400 km ajomatkaa ja hirmu paljon paremmin viihtyi siellä kuin aiemmin. Mutta suosituksen taitaa olla toki jotain ihan muuta, eli turvallisuus ei ilmeisesti ole nyt niin hyvä ;(

Pituutta on noin 85cm ja hyvin mahtuu olemaan. Istuimena meillä on Britaxin Two-way Elite, ja on takapenkin keskipaikalle viritetty. Näin kaikki mahtuvat hyvin istumaan, eikä pojan jalat vielä paljoakaan ota selkänojaan kiinni.Olen sitä mieltä että niin kauan kuin ilman suurempia vaikeuksia mahtuu niin istumaan niin antaa olla.

Tiedän että monissa autoissa (ja istuimissa) tulee tilaongelmia, mutta meillä valittukin sitten autot sillä perusteella että mahtuu (ja ostettu sitten muutaman vuoden käytetty, ei uutta).Itse uskon että Suomessa yleisin kolarityyppi on törmäys (vastaantulevaan/esteeseen), ja siinähän kasvot eteenpäin menijän niskat ovat todella kovilla. En usko että (alle) 2-vuotiaan niskat tuollaista rasitusta kestäisivät, 3-vuotiaskin voi olla aika kovilla.Meillä ei ole siis annettu alle 3-vuotiaiden istua kasvot menosuuntaan, ja siksi päädyimmekin vain selkä menosuuntaan -istuimeen kun ostimme neloselle turvaistuinta. Kun 3-v tulee täyteen ja jalkatila luultavasti loppunee kokonaan (+ vitonen tarvinnee tuon istuimen silloin), voi jo siirtyä kunnolliseen turvavyöistuimeen.Meillä lapset ovat tyytyneet matkustamaan selkä menosuuntaan ihan kivasti, toisaalta eivät he ole osanneet muuta olettaakaan. Hirveästä matkapahoinvoinnista kärsivät ovat toki juttu erikseen, meillä sellaista ei onneksi ole ollut.

Tuli samalla toppahaalariaikakin. Istuimena on Britax two-way elite ja lapsi oli noin metrin mittainen. Ei yhtään haitannut, että jalat olivat koukussa ja kun takapenkillä on toinenkin lapsi, niin ei senkään puoleen ollut kiirettä. Esikoinen siirettiin mielestäni liian aikaisin turvavyöistuimeen, alle kolmevuotiaana, kun pienempi peri tuon turvallisemman istuimen.

Istuimissa on todella suuria eroja, toisissa istuimissa istuimen ja selkänojan väliin jää rako (turvaistuimen istuinosa on hiukan lyhyempi), ja jalat pääsevät taipumaan luonnollisesti polvesta. Jaloille on siis hyvin tilaa.Meillä esikoinen istui kolmevuotiaaksi selkä menosuuntaan Britax Freewayssa, ja tämä kakkonenkin (kohta 2v) saa istua vähintään yhtä kauan Britax Hi-Wayssa.Jos tuntuu että istuimestanne alkaa loppua tila kesken, suosittelen lämpimästi ostamaan uuden istuimen. Ainakin tuo Hi-Way on todella tilava ja siihen mahtuu pitkään, joten sille olisi teillä vielä hyvinkin kaksi vuotta käyttöä.Tässä linkki videoon, jossa näytetään törmäystestejä sekä kasvot että selkä menosuuntaan. Todella hurjan retkahduksen lapsi tekee kasvot menosuuntaan, ja pienen lapsen niska ei sitä vielä kestä.http://www.youtube.com/watch?v=Y2DVfqFhseo&mode=related&sear

Meillä otettiin käyttöön toinen istuin jossa kasvot ovat menosuuntaan.Ikää pojalla 1v 7kk.Poika oli jo sen verran iso Gracon istuimeen, että ei siinä enää mahtunut olemaan. Työnsi jaloillaan istuimen huonoon asentoon!

Paino suositus siinä on 12 kiloon asti. Poika painaa jo yli sen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat