Seuraa 

Raskausviikkoja nyt 36+5 ja eilen terkkarilla mitattiin dopplerilla sikiön sykkeeksi maaten 140 ja välillä nousi jopa 200. Istuma-asennossa sykkeet sitten tasoittuivat siihen noin 140.Terveydenhoitaja sanoi, että taisi vaan sikiö hermostua selinmakuulla makaamisesta, jossa minulle itsellenikin tuli hieman paha olo.Terkkari sanoi, että suuret sykevaihtelut saattavat antaa aiheen äitiyspolilla tehtäviin jatkotutkimuksiin, joissa selvitettäisiin onko kaikki hyvin mutta tässä tapauksessa en siis lähetettä saanut.Onko teillä muilla ollut kovaa vaihtelua sykkeissä ja onko jatkotutkimuksia tehty? Mitä on silloin epäilty?

Jäi vain mietityttämään...

Kommentit (5)

Hei!

Vauvan sydänäänten pitää vaihdella; siihen vaikuttavat vauvan liikkuminen ja nukkuminen. Jos vauvan (sikiön) sydänäänet ovat jatkuvasti tasaisen korkeat tai matalat, vauvalla saattaa olla hätä masussa, esim. hapenpuute. Siksi myös synnytyksen aikana seuraillaan tarkasti sydänäänien vaihteluita. Jos ihan oikein muistan, jos pysyvä >160/min ja pysyvä <120/min, pitäisi tehdä jatkotutkimuksia. Hetkellisesti rajat ylittävät arvot eivät vielä ole huolestuttavia. Meillä neuvolatäti ainakin kuuntelee uudelleen hetken kuluttua tai viim. seuraavana päivänä.

Masua paineltiin, jos ei muuttunut. Ihmeellistä, että nyt pidettiin pahana. Toki syke kahdessa sadassa kuulostaa jo aika hurjalta.Kertokaa onko kokemusta asiasta...Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajattelinkin sen johtuvan asennosta ja terkkarikin sanoi samaa mutta helpottaa kuulla muidenkin kokemuksia tai tietoa asiasta.Mulla tosiaan tuli itselläkin jo vähän huono olo maatessa selällään.

Vauvalle saattoi tulla tukala olo, jos makasit kuuntelun ajan selällään, masu painoi isoja verisuonia--> happi väheni. Yleensä äidille tulee huono olo jo ennemmin selällä maatessa, ennen kuin se vaikuttaa vauvaan... Tällöin luonnollisesti äiti vaihtaa asentoa, myös unissaan.

Neuvola kortissa näyttää olevan lukemia 135-170 ja 140-180.Pitänyt ainakin meidän neuvola hyvänä,että vaihtelua on. Esikoiselta oli vanhempi neuvola täti joka vain kuunteli ja kirjasi että 140 tai 148. Ei mitään vaihteluita odottanut tai kirjannut. Vain keskiarvon. Käytäntö vissiin muuttunut.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat