Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vuorakerrostaloyhtiö kyseessä. 24 asuntoa, 3 autotallia + 8 pihapaikkaa. Vain yhdellä autotallin omineella (vuokranneella on tänä päivänä auto). Kaksi muuta autottomia (auto ollut joskun, toisella yli 3 v sitten viimeksi, mutteivät luovu tallista kun pitävät siellä muuta romua, fillareita, tekevät remonttihommia yms). Ottaa päähän raapia ikkunoita pihalla kun vieressä kaksi tyhjää tallia, oltaisiin seuraava autotallijonossa, oltu jo 3 vuotta, mutta nuo eivät luovu talleistaan. Mitään ei varmaan vi tehdä, mutta marisen silti, mur!

Kommentit (8)

vaikkei mulla ole edes ajokorttia. Tiedän, että niitä naapureita kututtaa, jotka parkkeeraa vaan pihan parkkiruuduissa... ja putsaa talviaamuina autoonsa. Mut so what?! Onpa mun vieraille aina paikka mihin laittaa autonsa, kun meille tulee, kun muuten alueella on parkkipaikat maksullisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos on varaa maksaa tallin vuokra, niin saa sen pitää- jollei taloyhtiönne säännöt muuta sano. Voit ainoastaan pyytää tallivuokrien korotusta, jotta sen pitäminen ei olis niin halpaa. Tosin sit joudut itse maksamaan myös enemmän.

Pidämme autotallissa polkupyöriämme ja rattaita. Taloyhtiön rattaiden säilytystilat ovat aivan onnettomat, niin miksi emme ottaisi autotallia jos sellainen on tarjolla. Tiedän että muutama auton omistaja odottaa tallia, mutta miksi meidän pitäisi antaa autotalli pois ?

Meillä nyt ei edes talleja ole, mutta kun paikkojakin on niukasti, säännöissä sanotaan, että paikalla täytyy pitää aktiivisessa käytössä olevaa autoa. Ei siis esim. seisontavakuutuksessa olevaa romua. Voitko ehdottaa sääntöihin muutosta?

taloyhtiön yhtiökokouksessa.Se nimittäin nyt vaan ON niin, ettei se vuokra kata autotallien kustannuksia, kun lasketaan yhteen rakennuskulut (pääoma), hoito yms. Tallit on alunperin tarkoitettu AUTOJEN säilytykseen, eikä niitä voi - jos niitä on noinkin vähän per talo - omia turhaan.Eli kyse on samasta kuin jos joku varaisi talon pesu- ja kuivaushuoneet tyhjän pantiksi, eikä käyttäisi niitä.PS: tallipaikkaa odotellessanne ostakaa autoonne kunnon sisätilalämmitin, niin ei tarvitse jäätä ikkunoista skrapata.

taloyhtiön asukkailla pitää olla oikeus käyttää ko. talleja rattaidensa ja fileksiensä säilytykseen? Ja tallimaksu pois.Lainaus:

Auto säilyy avotaivaan alla ihan hyvin, on lämmitykset ja kaikki.

taloyhtiöissä kahdesta syystä: halutaan korottaa talon statusta ("yhtiöllä tarjolla myös tallipaikkoja") ja aidosti myös palvella asukkaita.Niitä ei rakenneta, jotta sakki saa kerätä roinaa niihin säilytykseen.Mutta tosi on, että moraalisin syin asukkaita ei voi pakottaa luopumaan tallipaikastaan. Sen vuoksi ap:n kannattaa yrittää vaikuttaa taloyhtiön sääntöihin niin, että niihin pannaan muotoilu: "autotallipaikkoja voivat vuokrata auton omistavat yhtiön asukkaat ja niistä on luovuttava, mikäli autosta luovutaan" tms.Lainaus:

Jos on varaa maksaa tallin vuokra, niin saa sen pitää- jollei taloyhtiönne säännöt muuta sano. Voit ainoastaan pyytää tallivuokrien korotusta, jotta sen pitäminen ei olis niin halpaa. Tosin sit joudut itse maksamaan myös enemmän.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat