Vierailija

Vai, mikä se on nimeltään se lyhennetty työaika..?

Miten pitkä työhistoria täytyy olla, että sen sitä voi hakea? Entä miten pitkään samassa työpaikassa? Ja mitä se käytännössä tarkoittaa, lyhemmät päivät, vai vapaapäivä?

Kommentit (8)

tarvitset työnantajalta todistuksen, että teet lyhennettyä työaikaa 8max 30 h/vko) lapsen hoidn järjestämiseksi (e tarvitse selittää miten hoito järjestetty, ellei molemmat vanhemmat hae os. hoitorahaa; silloin pitäisi selvittää miten työajan lyhennys on järjestetty ettei molemmat vanhammat ole vapaaalla samaan aikaan). Kelalta voit hakea (6 kk takautuvasti) osittaista hoitorahaa, joka on 70 e /kk (- verot).Osittainen hoitovapaa tarkoittaa siis max 30 h/vko työaikaa. Voi olla lyhyempikin, riippuu ihan työantajasta. Meillä voi tehdä joko 25 h/vko tai 30 h/vko. Työtuntien järjestäminen riippuu myös ihan työnantajasta, miten sille se sopii. Hoitorahan saa, kunhan työaika on kesimäärin korkeintaan se 30 h/vko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

30h/vko olis työaika, meillä moni tekee sitä kun on pieniä lapsia. Joissakin paikoissa se tarkottaa 6h/pv, meillä tulee ylimääräisiä vapaita. Riippuu kai työpaikasta miten se toteutuu. Kannattaa googlettaa, muistaakseni ainakin Kelan sivulta löytyy tietoa.

Vanhemman on oltava työskennellyt vähintään kuusi kuukautta viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana sa-man työnantajan palveluksessa ennen kuin hän jää hoitovapaalle. Hoitovapaajakso toteutetaan työnantajan ja työntekijän keskenään sopimalla tavalla.minä olen 4 pv/kk työstäni palkattomalla. saan kelasta hoitorahaa 70 egee josta jää n. 40 egee verojen jälkeen (menee lisäprosentilla). Lapsi on hoidossa 16 pv/kk.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat