Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

HKL ja YTV harkitsevat tulevaisuudessa lastenrattaiden kanssa joukko­­liikenteessä kulkevien vanhempien ilmaisten matkojen lopettamista.Teknisesti vapaan matkustusoikeuden poistaminen mahdollistuu aikaisintaan 2009, jolloin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkalippujärjestelmää aletaan uusia.Linjaus on Helsingin joukkoliikenne­­lautakunnan torstaina käsiteltävältä esityslistalta.Ilmaisen matkustusoikeuden tarkistamista perustellaan uuden polven lipputuotteilla. Niiden ansiosta vanhemman ei enää tarvitse poistua lastenrattaiden luota lippua maksaessaan.Alle seitsemänvuotiaiden lasten vanhempien ilmaista matkustusoikeutta perustellaan nimenomaan turvallisuudella. Ajatuksena on ollut, että pientä lasta ei voi jättää yksin vanhemman ostaessa lippua kuljettajalta." Tulevaisuudessa on mietittävä, onko tämä etu järkevää säilyttää, jos matkalipun voi maksaa poistumatta lastenrattaiden luota" , HKL:n suunnittelujohtaja Ville Lehmuskoski sanoo." Mikään asia ei ole kallioon kirjoitettu, näitäkin kysymyksiä täytyy pohtia" , YTV:n matkustajapalveluista vastaavan yksikön päällikkö Pirkko Lento sanoo.Ilmaismatkojen poistaminen ajankohtaistuu tämän vuoden loppupuolella. Tuolloin YTV alkaa laajemminkin pohtia joukkoliikenteen tariffijärjestelmän kokonaisuudistusta pääkaupunkiseudulla. Harkintaan otetaan muun ohella tariffijärjestelmän piiriin kuuluvat alennusmatkat.YTV:n hallitus tekee lopullisen päätöksen, todennäköisesti ensi vuosikymmenen puolella." Periaatekysymyksistä pitää tehdä ratkaisut ensi vuoden puoleen väliin mennessä" , Pirkko Lento sanoo.Teknisesti uudistuksen voisi toteuttaa aikaisintaan 2009. Tuolloin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen lippujärjestelmä päivitetään uuden matkakorttisukupolven myötä.Tässä yhteydessä järjestelmään asennetaan mahdollisesti myös uudenlainen maksusovellus. Se mahdollistaa matkan maksamisen ilman kuljettajan kanssa asioimista." Matkalippu on valmiiksi asennettu matkapuhelimeen. Kun matka maksetaan, näytetään kännykkää lipunlukulaitteelle" , Lento kertoo." Se edellyttää, että bussien keskisillalla tällaiset lukulaitteet on. Toistaiseksi niitä ei sinne kuitenkaan olla asentamassa."Lähde: HS

Sivut

Kommentit (42)

Onhan se vähän hassua, että on päässyt ilmaiseksi, mutta sen ymmärtää kyllä turvallisuussyistä..Itse asustelen täällä Oulun seudulla..Oulun kaupungissa myös pääsee linja-autolla ilmaiseksi kaupungin sisäisissä matkoissa.. Mutta sitten jos menee naapurikuntaan.. pitää maksaa.. Mutta taas sitten siinä naapurikunnan sisällä saa myös kulkea ilmaiseksi.. eli maksetaan ainoastaan siitä, että ylitetään se kuntaraja.. Ja se tuleekin kalliiksi..Aikuisen lippu 5 ¿ ja lisäksi rattaat 3,5 ¿ eli aika kallista. eikö?Ja vain sen takia että ylittää kuntarajan..Jos ei tarvitsisi rattaiden kuljettamisesta mitään maksaa maksaisin matkan ja olen monesti niin tehnytkin kun jättänyt lapsen kanssa rattaat kotiin..Mutta hyvin usein teen niin, että jään viimeisellä oman kunnan pysäkillä pois, kävelen 500 metriä seuraavalle pysäkille oulun kaupungin puolella ja odotan puolisen tuntia uutta bussia..Ja oikeasti tuon kyllä viitsii jo tehdä, ettei tarvitse maksaa 8,5¿ vain sen takia, että on rattaat matkassa!!Jotenkin nurinkurista, että maksavaa asiakasta rangaistaan siitä, että maksaa.. Olisi järkevämpää, että ne rattaat saa kuljettaa ilmaiseksi jos maksaa kuitenkin matkaliput!Mutta joo.. Toisaalta, eihän sitä tarvitsisi olla lainkaan ilmaisia kyytejä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

matkustan sitten virallisesti pummilla. Mun rahojani käytetään yksityisautoilun tukemiseen (myös vieraskuntalaiset saavat nauttia tästä edusta) ylläpitämällä kestämätöntä yksityisautoilulle pohjautuvaa tie- ja liikennejärjestelmää. Joukkoliikenne ilmaiseksi ja tietullit pääväylille Helsinkiin.

Saako bussilla matkustaa ilmaiseks jos on vaunut mukana????? Tää on mahtavaa :)))) Tarkistetaanko se ihan, et onko vaunuis muksu vai voisko feikata, eli matkustaa tyhjien vaunujen kans eihän sitä helpol nää onko siellä vaavi vai ei??!Ja koskeeko tää myös sellasii pitkänmatkanbusseja, siis jos matkustaa vaik landelle vaunujen kaa???

kselee. muuten ihan ok. niitä etujahan on suomalaisille perheellisille vaikka kuin helvetisti. sitten ku otetaa kaikki lapsilisät ilmaset puistoruuat yms pois nii valittakaa sit..

Vierailija:

Lainaus:


Ei sillä, minä kyllä kuulun näihin jotka voisivat matkasta maksaakin, jos se ei tarkoittaisi sitä että vaunut pitää jättää.
ainakaan. Bussimatkan hinta on aika kallis siihen nähden mitä sillä saa ja toiseksi nyt kun mahdollisuus mennä yleisillä ilmatteeksi niin tulee herkemmin lähdettyä kodista ulos vaikka puistoon. Jos maksu tulee voi monet jäädä sen takia kotia tai vaihtoehtoisesti alkamaan käyttämään omaa autoa. Näin todennäköisesti minä teen. Menen sitten mielummin omalla autolla keskustaan.Tää on taas tätä rahat pois meininkiä niiltä joilla sitä rahaa ei muutenkaan ole paljon.

Musta on ollut todella hyvä, että vaunujen/rattaiden kanssa saa ilmaiseksi matkustaa. Lapsiperheen asuminen pk-seudulla on niin kallista, että kiva, että on jotain etujakin. Samalla ihmiset tottuvat käyttämään joukkoliikennettä ja tapa toivottavasti jatkuu, kun lapset ovat isompiakin.

Vierailija:

Lainaus:


Minä en ymmarrä edun aiheuttamaa kateutta. Rattaiden kanssa liikkuminen ei ole mitenkään helppoa tai mukavaa. Välillä ei mahdu bussiin, ja täytyy jäädä odottelemaan seuraavaa kulkupeliä, ahdasta on ja seisomapaikka aina. Lisäksi on totta, että lapsiperheessä kustannuksia varsingin pääkaupunkiseudulla asumisesta sen verran, että edut tarpeen (ei niitä lapsilisän lisäksi töissä olevalle juuri olekaan). Yksityisautoilu edun lakkauttamisen myötä saattaa lisääntyä, ja kouluttamattomat, vähävaraisimmat äidit eivät enää lastensa kanssa liikahda mihinkään; tämäkö on lasten etu? (Tuskin se kuitenkaan lasten vika on, jos ei ole rahaa perheessä.)

Oma lapsi 3v ja kulkee jo ihan kävellen, mutta kuitenkin...

Keksikää vaan lisää keinoja tehdä joukkoliikenteestä vähemmän houkutteleva niin saadaan ihmiset hankkimaan lisää autoja! Niitähän tänne pääkaupunkiseudulle kaivataankin saastuttamaan ja tukkimaan katuja.Minusta joukkoliikenne voisi olla KAIKILLE huomattavasti halvempaa, jopa ilmaista, ja yksityisautoilulle voisi sitten laittaa tietulleja yms. Jospa saataisiin kaupunki vallattua takaisin peltilehmiltä.

Ytv tekee muitankin todellal hyviä ratkaisuja, kuten sen, että suorat bussilinjat Espoosta Helsinkiin lopetetaan lähes kokokaan länsi-metron valmistuttua.

ja toisten pitää maksaa matkansa. " Hauskin" esimerkki tästä oli viime viikolla, kun tuli mamma bussiin tyhjien rattaiden kanssa! Eikä aikomustakaan ollut maksaa matkaa, tyynesti vain laittoi rattaat siihen välikköön ja seisoi siinä sitten muka vahtimassa. Tämä Tampereella.

Voihan sitä jäädä kotiin, jos ei huvita maksaa matkasta. Tuskin kuski tulee rahoja hakemaan, mutta voi poistaa liputtoman matkustajan. Tai tarkastaja kirjoittaa sakon.

ei ole ollut vuosiin moista etua. Tosin vähän halvemmalla pääsee rattaiden kanssa (2e) kun normaali taksa on 2.70e. Ei auta kuin jättää ne rattaat vahtimatta jos meinaa linja-auotolla matkustaa.

Vierailija:

Lainaus:


ainakaan. Bussimatkan hinta on aika kallis siihen nähden mitä sillä saa ja toiseksi nyt kun mahdollisuus mennä yleisillä ilmatteeksi niin tulee herkemmin lähdettyä kodista ulos vaikka puistoon. Jos maksu tulee voi monet jäädä sen takia kotia tai vaihtoehtoisesti alkamaan käyttämään omaa autoa. Näin todennäköisesti minä teen. Menen sitten mielummin omalla autolla keskustaan.Tää on taas tätä rahat pois meininkiä niiltä joilla sitä rahaa ei muutenkaan ole paljon.
Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat