Seuraa 

Kertokaa kaikki mahdolliset vinkit, niksit ja keinot miten olette saaneet kovista vatsavaivoista kärsivän vauvan rauhoittumaan!

Meillä on nyt 2vk vanha vauva joka itkee monta tuntia(n. 5h) iltayöstä.

Alkaa jo itselläkin väsy painaan kun kävelee vauvan kanssa yöllä.

Joten siis pitemmittä puheitta kiitos kaikista mahdollisista neuvoista.Marikki ja Nuppu 2vk

Kommentit (15)

Hei minäkin suosittelen, että kokeilette vyöhyketerapiaa! Meillä alkoi myös vauvan päivä- ja iltahuudot alle 2 viikon ikäisenä, ja n. 3-viikkoisena aloitettiin vyöhyketerapia. Käytiin 5 kertaa ja se selvästi auttoi. Itkut eivät ole kokonaan loppuneet (itkee edelleen iltaisin 2-4 tuntia, mutta ehkä syy on joku muu), mutta vauva on yleisesti ottaen tyytyväisempi ja ilma tulee vaivattomammin ulos vatsasta / suolistosta.Jos asutte Pääkaupunkiseudulla, niin suosittelen Leena Sirkkaa, jolla on vastaanotto Torpparinmäessä Tuusulanväylän vieressä. Hän on koulutukseltaan myös kätilö, ja osaa olla hyvin vauvojen kanssa. Sain itsekin vinkin täältä! Yhteystiedot löytyy esim. täältä: http://www.paikalliset.info/?alue=&kategoria=vyöhyketerapia&lang=Ja kantoliinasta voi myös olla tosi iso apu! Kantaminen ei ole fyysisesti niin raskasta, vauva saa läheisyyttä ja voi olla pystyasennossa, ja saattaa jopa nukahtaa hetkeksi kesken huutamisensa. Itse lähden melkein joka ilta vauvan kanssa kävelylle, ja yleensä vauva nukahtaa silloin joksikin aikaa ja on sitten (ainakin hetken) rauhallisempi. Ennen kaikkea itsellä on vähän parempi olla, kun saa levähtää ulkona kesäillassa. (onneksi ei ole talvi!)Itse käytän myös lainassa olevaa jumppapalloa : ) eli keinun ja pompin sillä kevyesti vauva rengasliinassa sylissäni.Nyt pitää mennä! Tsemppiä!

Ompunäitivyöhyketerapia kanssa ja radionsuhina ilman kanavaa. Nukuttiin aika monet yöt siinä suhinassa :) vähän huvittavalta se voi kuulostaa. Mutta meillä se oikeasti toimi. Valuva vesihana oli kanssa yksi, mutta eihän nyt alitiuseen voi vettä valuttaa niin radio korvasi sen hyvin. Kannattaa kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olen 7 vuotta työskennellyt koliikkivauvojen kanssa ja sanon heti:hae apua, sitä löytyy! älä jää odottamaan että aika toisi helpotuksen! varaa mahdollisimman pian aika kokeneelle vyöhyketerapeutille, karsi omasta ruokavaliosta kahvi, kaakao, suklaa, appelsiinimehu, herneet ym. palkokasvit, sipuli sekä ruisleipä.Kokeile cuplaton- tippoja, jos annat korviketta niin anna tutteli omneo plus-jauhetta. Kanna lasta käsivarrella kasvot kohti lattiaa ja mielellään vielä haalea kauratyyny käsivarren ja mahan välissä(lämpö helpottaa). Ja siis pikaisesti hoitoon, turha on lasta huudattaa 3 kuukautta...

oli myös, tosin vaan kaksi yötä, jatkuvaa itkua. Luulin niitä mahavaivoiksi mutta syyksi paljastuikin niinkin yksinkertanen syy kuin nälkä. Imetin, mutta maitoa ei tullutkaan tarpeeksi. Kun annettiin ihan vaan kokeeksi vähän korviketta niin johan maito hupeni ja tyttö simahti. Tosin teillä on jo kaksiviikkonen vauva että sulla on jo maito varmaan hyvin noussut, jos imetät. Toivottavasti tilanne helpottaa, voimia!Noffu

Siis itse en olisi kestänyt selväpäisenä esikoisen koliikkiaikaa ilman korvatulppia. Toki ne eivät vieneet koko kuuloa, mutta terävimmän huudon hiljensivät, eli todella lämpimästi suosittelen.Ruokavaliotani muokkasin myös joka auttoi ja neuvolan antamat hieronta ja jumppaohjeet vauvaa varten auttoivat ilman ulos saamiseksi. Se varsinainen koliikkihuuto loppui kuin seinään eräs kaunis ilta ja sen jälkeen huutelut olivat vaan ns normaalia vatsavaivahuutoa jos sitä oli.Voimia teille!

Meillä on liina ollut jo esikoisella käytössä mutta tällä kakkosella sekään ei auta, keinuttelua, hyssyttelyä, olkapäätä...mitä vielä...monia juttuja ollaan kokeiltu, mutta ei apua. Tiheään tyttö syö juuri ennen kuin kova huuto alkaa, mutta se tuntuu vain pitkittävän huutoa, kun kivuissaan hotkimalla syö. Ja sitten kun kivut on tarpeeksi kovia, ei rinnallekkaan rauhoitu. Mikä rassaavinta, jos en anna rintaa kipujen ollessa vielä sellaisia, että ähinällä selviää, tulee huuto siitäkin.Ajattelin nyt ensinnä kokeilla ruokavalion muutoksia ja jos ne ei auta niin sitten kai seuraava vaihtoehto on vyöhyketerapia. Vauvahierontaaikin voisin kokeilla, jos jostain saisi hyvän opastuksen.Marikki ja Nuppu 2vk2pv ja taas valvotun yön jälkeen.

jossa kirjoititkin että imetät. Ja mahavaivoiltahan nuo kuulostaa, eli ei ole varmaankaan teidän tapauksessa kysymys tuosta nälästä. Mutta tosiaan kovasti voimia ja toivottavasti tilanne rauhoittuu pian!

Yllä mainittiin jo kokeilemisen arvoiset keinot.Kun et jaksa kuunnella huutoa enää niin laita luurit korville ja kuuntele musiikkia samalla kun rauhoittelet vauvaa sylissä,auttaa itseä jaksamaan.

meillä on 2 tuollaista huutajaa ollut...koita pitää lapsi ihan hämärässä. ei telkkarin ääniä ei mitään virikkeitä. syliä. kapaloa ja koita pysyä rauhallisena. heijaaminen saattaa auttaa. meillä on lopulta mennyt siihen että miehen kanssa vuorotellen kävelty pimeässä ympyrää- tuntuu olleen ainut mikä auttoi..opi kuuntelemaan vauvaasi-nimisessä kirjassa (Tracy Hogg taisi olla kirjoittaja) on hyviä ohjeita huutajavauvalle...jos se koliikkia on niin se kyllä loppuu aikanaa, mutta siihen ei oikein mikään auta- muu kuin aika.jos huutaminen jatkuu vaan, niin voit tutkailla omaa ruokavaliota ja pitää päiväkirjaa ja pausseja vatsavaivooja aiheuttavista ruuista. maityo, muna, palkokasvit, kahvi, mausteet ja ehkäpä viljatkin. mutta tällöin sinun pitää pitää tosi hyvä huoli omasta syömisestäsi ja korvata puuttuva kalkki tabletilla. se voi olla myös allergiaa...mutta voimia. luota siihen että se loppuu aikanaan. ihan hirveetä aikaa kyllä tuo huutoalku...

meillä auttoi keinutuoli, lainattiin tuttavaperheeltä, vauva mahallaan siinä minun rintojani vasten ja keinuttiin paljon..kantoliina auttoi myös sekä vaunulla ajaminen muhkuraisella hiekkatiellä. vauvalla oli parempi olo kun sai olla pysty-asennossa sylissä kokoajan kun iltaisin vatsaan sattui.vähän vanhempana kylpy ja koliikkihieronta, vauvahieronta kirjaa saa apteekista lainaksi, siellä hyvät ohjeet.

disfatyl, cuplaton, maitohappobakteerit ym. muut eivät auttaneet tippaakaan. nyt neiti on 4kuukautta ja vaivat on poissa!!ja avuliaat sylit ettei itse ole ainoa joka vaavia kantelee. jos äiti hermostuu itse ja alkaa itkemään, vaistoaa vauva sen ja hermostuu vaan entisestään, isän syli on tuolloin hyvä paikka...

Meillä esikoinen oli koliikkivauva, joka rääkyi (itkuksi sitä ei voinut sanoa, oli niin karmeaa kuultavaa ja katseltavaa tavalliseen itkuun verrattuna) joka ilta klo 20-24 kirjaimellisesti pää punaisena ja tuskaisan oloisena. Kokeilin oikeasti ihan KAIKKEA mitä vaan keksin ja joku ehdotti mm. kantamista eri asennoissa, vaunuissa heijaamista, kantoliinaa, kylpyä, syöttämistä tiheämmin (ei kyllä edes suostunut syömään), vauvahierontaa, vatsan hierontaa jne jne, mutta mikään ei auttanut. Vyöhyketerapiaan lähdimme kun emme muuta enää keksineet ja yllättäen neljännen hoitokerran jälkeen itkut loppuivat kuin seinään. Vauva oli tuolloin vähän vajaa 2 kk vanha. Suosittelen!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat