Vierailija

Omistamme puoliksi omakotitalon. Nyt ero näyttää aika vääjäämättömältä. Löysin tänään kivan kolmion. Miten pankissa suhtaudutaan jos vasta laittaisimme talon myyntiin, siihenhän menisi oma aikansa ennen kuin siitä rahat saisin?Mieskin sanoo ettei ole varaa jäädä tähän taloon, jotenka eipä taida mua tästä ulos maksaa.Mitä tekisin? Kolmio kivalla paikalla ja juuri remontoitu sekä tyhjä!

Kommentit (3)

riippuu rahatilanteesta. Ilmeisesti olisit ottamassa lainaa kolmiota varten? Yleensä 70% talon hinnasta otetaan vakuudeksi, loppu pitää maksaa ilman lainaa, tai järjestää vakuudet valtiontakauksilla, takaajilla tai muun omaisuuden avulla.Jos ok-talosta on lainaa, pitää selvittää paljonko se on suhteesssa talon arvoon ja paljonki pankki pitää talon arvona vakuutena. Jos vapaata vakuusarvoa on (esim. 70% talon arvosta on enemmän kuin lainasumma), sitä voi käyttää siihen kolmioon otetun lainan vakuutena. Osa tuosta on tietysti miehen, joten veikkaan, että miehen suostumus pitää saada.Eri juttu on tietysti se, uskallatko ottaa lainaa ja pystytkö hoitamaan sitä samaan aikaan kun talostakin menee kuluja.Kolmas vaihtoehto on sellainen kauppakirja, jossa omistusoikeus ja raha vaihtavat omistajaa vasta tietyn ajan kuluttua. Jos tämä sopii komion myyjälle, hienoa. Mutta jos muitankin ostajia on, miksi tämä alkaisi tyhjää asuntoa pitämään yhtään kauemmin kuin on pakko. Ja onnistuessaankin riski, jos ette saa taloa myytyä ennen tuota sovittua aikaa.

Pankkiin vaan mars tosiaan. Yksi vaihtoehto on tietty yrittää tehdä ositus miehesi kanssa ja arvioida se vanhan asunnon arvo. Eri asia on, että mitä mies tykkää siitä, että hälle jäisi yksin se riski sitten myydä. Tietty jos kohtuu pieneen summaan taas ositatte, niin mies taas saattaa kiinnostua...Mut muista, et ei ne asunnot Suomesta lopu, joten jos ei tuo tärppää nyt, niin osituksen jälkeen voit etsiä ihan rauhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat