Vierailija

Siis liittyisitkö kirkkoon sen takia, kun veljesi pyytää sinua lapsensa kummiksi? Mieheni ei kuulunut kirkkoon, kun häntä pyydettiin kummiksi ja ei silloin liittynyt sen takia kirkkoon että kummiksi pääsisi. Nyt mieheni on kyllä sitten kuulunut kirkkoon jo useita vuosia. Liittyi kirkkoon lapsemme syntymän jälkeen.

Sivut

Kommentit (39)

Kirkkoon tulisi kyllä liittyä vakaumuksesta, ei vain sen vuoksi että pääsee kummiksi. Fiksu veli kun tekee itse elämänsä suuret päätökset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voihan sitä pyytää epävirallisiksi kummeiksi kirkkoon kuulumattomiakin, mutta ei heitä mihinkään papereihin merkitä. Ja ei se poista sitä asiaa, että tarvitaan ne kaksi luterilaista kummia kuitenkin, jos siihen seurakuntaan kastetaan.

Vierailija:

Lainaus:


liittyisi kirkkoon ikinä mistään syystä. Kummin on kuuluttava kirkkoon. Harvemmin ne kummit edes toteuttavat tehtäväänsä järin hyvin. Läheinen voin lapselle olla muutenkin.
Tietenkin sellainen ihminen, joka ei kuulu kirkkoon voi uskoa Jumalaan. Onhan olemassa näitä muita uskonyhteisöjä esim. helluntailaiset ja baptistit. Mieheni uskoo Jumalaan. Se ei ole kirkkoon kuulumisesta kiinni. Ei kaikki kirkkoon kuulumattomat tietenkään ole mitää ateisteja.

plaa plaa. meillä ainakin on kirkkoonkuulumattomia kummeja. eikä siihen ole kenelläkään mitään sanottavaa.eikä ole poliisi eikä paavikaan vielä oattanut yhteyyttä moisesta rikoksesta.

En edes tuntenut vielä miestäni silloin, kun häntä on kummiksi pyydetty. Kirkollisveron takia aikoinaan nuoruudessaan erosi kirkosta. On siis lapsenakin kuulunut kirkkoon ja käynyt rippikoulun. Mutta ajatukset muuttuivat ja halusi liittyä nyt aikuisena takaisin kirkkoon kirkollisverosta huolimatta.

En liittyisi missään tapauksessa kirkkoon vain kummiuden takia. Se, joka ei usko Jumalaan, ei voi olla kuummi, koska yksi kummin keskeisimpiä tehtäviä on kristillisessä kasvussa tukeminen.Luuseri, joka liittyy kirkkoon tullakseen kummiksi. Samoin kuin jos liittyy kirkkoon saadakseen kirkkohäät. Ei ole pokkaa puolustaa omaa näkemystään.

Että jollakulla on kirkkoon kuulumaton parinkunta ainoina kummeina? Ja lapsenne kuuluu evankelis-luterilaiseen seurakuntaan? Kuinka se voi olla mahdollista? Joka paikassa sanotaan, että lapsella kuuluuu olla vähintään 2 seurakuntaan kuuluvaa kummia. Mistä kysyitte, kun teille vastattiin, että voi olla kirkkoon kuulumattomatkin ainoina kummeina?

Kuka ja kuinka monta kummia voi olla?Kastettavalla tulee olla ainakin kaksi kummia, jotka ovat joko luterilaisen kirkon tai niin sanotun Porvoon yhteisön jäsenkirkon konfirmoituja jäseniä. Tämän lisäksi kummina voi toimia evankelis-luterilaisen kirkon toimittaman kasteen (lapsikasteen) hyväksyvään kristilliseen kirkkoon tai uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluva henkilö, esimerkiksi ortodoksi tai katolilainen. Kirkkoon kuulumaton henkilö ei voi toimia kummina.Kummeja voi olla useampiakin, esimerkiksi neljä. Elämäntilanteen muutos, kuten muutto ulkomaille tai avioero, voi aiheuttaa sen, ettei kummi voikaan pitää lapseen yhteyttä. Silloin on hyvä olla useita kummeja. Erityisistä syistä kummien lisääminen lapselle kasteen jälkeen on mahdollista vuoden 2006 alusta saakka. Erityistilanteita voisivat olla esimerkiksi kummin kuolema tai eroaminen kirkosta tai lapsen adoptio.Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat