Vierailija

Siis lastenhoidon ja ulkoilun lisäksi...Minulle kuuluu (omasta mielestäni) kaikki siivous, pyykkihuolto, ruokahuolto ja leipominen kerran-pari viikossa. Kodin pitää olla koko ajan suht siisti, siis ettei hävetä älyttömästi jos joku tulee yllättäen/pienellä varoitusajalla käymään. Nämä siis viikolla päiväsaikaan.Viikonloppuisin toivoisin mieheltä apuja enemmän kuin mitä antaa, mutta en jaksa " nalkuttaa" , toivoisin oma-aloitteisuutta. Jos pyydän apua, niin mies saattaa (su-iltana esim..) todeta, että onko nyt pakko tehdä sitä tai tätä, kyllä myöhemminkin ehtii... Joo, jätetään vain tuo pyykkikasa mulle maanantaille, ei mulla olekaan vielä kuin ne viikkosiivot, retkin puistoon ja kaksi ateriaa tehtävänä.

Sivut

Kommentit (34)

ja autan siinä. Muuten aikalailla samoin kuin sinä. Paitsi että nyt olen viimeisilläni raskaana, ja olen laskenut standardejani, en pese ikkunoita enkä mattoja, ja tänään annoin lapsille pakastepitsaa (ja salaattia). Ja imurointi tms on myös harventunut. Ja varmaan kanssa kun on vauva, pitää jonkin aikaa ottaa rauhassa taas.

teen päivittäisen siivouksen niin että paikat on oikeasti kunnossa. Laitan joka päivä lämpimän ruoan. Suunnittelen ruokaostokset. En istu tietokoneella lasten ollessa hereillä. Ulkoilen lasten kanssa päivittäin pari tuntia vähintään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä vois ne renkaat vaihtaa ja auton huollattaa (montako kertaa vuodessa sekin pitää tehdä, häh) ja kuten viesteistä voi päätellä, mies sitä autoa myös käyttää, niin että kotona oleva mamma saa roudata ostokset jollakin muulla kotiin - ellei nyt satu olemaan mies hyvällä tuulella ja tuomaan ne maitopurkit töistä tullessa autolla.Voin heittää sen roskapussin töihin lähtiessä.Pesee ikkunat, just joo, varmaan viikoittain eikä suinkaan pari kertaa vuodessa, niinkuin muilla. Naisen osa on aina ollu tuollaiset puuduttavat, päivästä toiseen toistuvat työt, joiden tekeminen näkyy ehkä puoli tuntia. Miehet saa hoidella kertaluontoisia tai harvemmin toistuvia töitä kokonaisvastuun jäädessä naiselle.

Muuta en itseltäni vaadi. Yleensä haluan kuitenkin elellä suht siistissä kodissa, joten siivoilen ja pesen pyykkiäkin.Mutta esim. tänään ei vain jaksa tehdä mitään. Kämppä on kuin hävityksen kauhistus. En vaadi itseltäni mitään. Sit ku inspis iskee, voi tehdä jotain kotihommia. Jos miestä harmittaa, voi hyvin siivota tms.

Isompi siivous tehdään yhdessä, tai ainakin mies silloin katsoo lapsia ja hoitaa maton kantamiset ja tamppaamiset. Keittiön siivouksen ja pyykihommat teenmonesti myös iltaisin kun mies kotona katsomassa lasten perään. Taaperolta ei saa rauhassa tiskikonetta tai pyykikonetta täytettyä/tyhjennettyä. Isommat tuokaostokset tehdään yhdessä tai sitten jompi kumpi käy yksin kaupassa. täydennystä haen yleensäminä tuosta lähikaupasta.

taidan jättää ensi kuussa syntyvän isälle heti kun mahdollista ja palata töihin. Kyllähän siinä pääsee HUOMATTAVASTI helpommalla; säännöllinen, siisti työ ja kotiin tullessa ei muita velvotteita kun vahtia lasta hetki että toinen saa siivota loppuun!!HAHAHAA, voi jumalauta mitä kotiorjia täältä " tasa-arvon" maasta löytyy!!

Hoidan kaiken hyvin, ja saan miehen palkan tililleni, jonka käytän kuten parhaaksi näen. Minua pitää kunnioittaa, ja minulle ei huudeta eikä sanota mitään ulkonäköön liittyvää.

täynnä, mutta joskus ei tosiaan nappaa mikään.. Kaks pikkusta jaloissa pyörii niin joskus jää tiskinoneet sun muut siihen kun lapset jo nukkumassa,, eikä se haittaa. Joskus jää seuraavalle päivällekin :) Välillä kaaos ja välillä vähän siistimpää - ikinä ei tiptop. Nytkin pyykit toista päivää koneessa märkänä ja osa nojatuolilla kasassa kaappiin menossa. Aamusta sain sentäs rieskoja tehtyä. Mutta pärjätään!

Tuleehan sitä kaikenlaista puuhailtua, kuten ruokaostoksilla käyminen, ruuan valmistus, yleistä siivoilua (imurointia, pyykinpesua, sänkyjen sijaamista), lasten ja omien vaateiden hankinta, laskujen maksaminen, auton hultoon vieminen ja katsastuksessa käyttäminen jne.

Puoliso pesee myös pyykkiä ja on ainoa, joka meillä silittää, hänellä on päävastuu erilaisista pikkukorjauksista ja pääsiäisen, sekä joulun juhlaruokien valmistamisesta, kukkien hoito on myös puolison hommia, samoin kuin ikkunoiden pesu.

Siivous, ruoan laitto, lasten hoito, vaatehuolto (pesu+ silitys), ruokasuunnittelu, pikkuostosten teko lähikaupassa (mitä jaksan ilman autoa kantaa).Miehelle kuuluu esikoisen nukkumaan laitto, remontti- ja autohommat sekä nurmikon leikkaus. Minäkin leikkaisin, mutta kun mies ei anna.

Eli laitan ruokaa, siivoan, pesen pyykit.

Mies vie aamulla roskat ja hoitaa tiskikoneen tyhjennystä ja täyttöä jos tarve vaatii.Kivaa kun ei tarvitse tuhrata perheen yhteistä aikaa kotitöitä tehden vaan illat ja viikonloput voi viettää mukavaa yhdessäoloa :)

Noiden luettelemieni asioiden lisäksi teen ruokaostokset (haluan, pääsen edes joskus " rentoutumaan" yksin) illalla tai viikonloppuna. Mulla siis vauva ja 4-vuotias.Kiva että joillakin puolisot osallistuu ilman nalkuttamista...

astioita, kun minäniitä sinne laitan tai kiipeää kannen päälle. EI kovin mukavaa, varsinkaan silloin kun kyseessä likaiset astiat. Ei pysy millään poissa astianpesukoneen ympäriltä, kun kuulee/näkee ettäse avataan. Joskus istuu syöttötuolissa sen aikaa, että laitan tiskit, mutta eipämalta siinäkään istua enää muulloin kun syödessä.t. avuton kolmonen

Eiköhän se palkan tuominen ole ihan pienin mahdollinen osallistuminen, vai pitäiskö sun vielä tienatakin sama määrä kuin miehes??Ai niin, mutta sitähän tekee taas töissä käyvät suomalaisnaiset (kotitöiden ohella)

muuten sama kuin ap:lla paitsi että mies hoitaa kaupassa käynnit ja osallistuu lastenhoitoon. En vaadi häneltä siivoamista, tehkööt, jos haluaa

Pidän kodin siistinä eli imuroin useamman kerran viikossa, täytän ja tyhjennän astianpesukoneen, järjestelen lasten lelut paikoilleen iltapäivällä lasten kanssa.Teen kaksi lämmintä ruokaa (eli lounas ja päivällinen) sekä huolehdin aamu -ja iltapuurot. Noin joka toinen viikko leivotaan leipää ja joskus harvoin pullaa tai jotain kakkua. Hoidan myös pääasiallisesti kaupassa käynnin, joskus mies tuo töistä tullessaan mukanaan " maitolastin" tai muuta päivittäin tarvittavaa.Pyykkiä pesen, joskin silityksen hoidan illalla lasten ollessa nukkumassa (1,5-vuotiaamme on turhan kiinnostunut silitysraudasta, joten en halua hänen olevan lähellä sitä tehdessäni).Haluan, että lapsilla on mukavia harrastuksia ja vien heitä mielelläni niihin päivisin. Samoin jos on jotain konsertteja tai näytelmiä tms. niin niihin menemme ehdottomasti.Näin iltaisin saamme kiireetöntä perheaikaa yhdessä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat