Vierailija

Se on saaressa, sellanen 60 luvulla rakennettu pienen pieni 1h + alkovi +kk hirsimökki + saunarakennus jossa yksi " mh" . Kaikki on sisustuksessa lähes alkuperäisessä kunnossa, mutta rakneteet (katot jna) on kyllä uusittu ja pidetty kunnossa. Turha lienee sanoa että sähköä ja juoksevaa vettä ei ole.Mutta ....mitä ihmettä meidän perhe tekee tuolla mökillä?? Rahaa menisi sen kunnostamiseen ja ylläpitoonkin, no sen nyt vielä maksaisi, jos olisi mökki-ihmisiä, vaan en ole. On sekin tyhmää ottaa mökki riesaksi ja antaa lahota rauhassa ja maksella kiinteistöverot jne.Mitä tekisit tässä tilanteessa?

Sivut

Kommentit (49)

Vuokra tietysti on sitten sen mukainen, mutta kyllä jo kuukaudella/kesä saa isommankin kiinteistöveron joidettua vuodeksi. Kannattaa vain panna rehellinen ilmoitus mökistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri tällä hetkellä ei ole ehkä kannattavaa anta perillisilleen lahjaksi kiinteistöä. Kuten ehkä olet huomannut, parhaillaan on menossa poliittinen keskustelu perintöjen tekemisestä verovapaiksi. Jos oikein huonosti käy, saattaa käydä niin, että maksatte, eli siis miehesi maksaa, mökistä lahjaveron (joka on siis samansuuruinen kuin olisi perintövero) ja sitten parin vuoden päästä perintövero poistetaan kokonaan! Jäitä hattuun vaan. Ne varat, jotka nyt pitäisi laittaa lahjaveron maksuun, kannattaa vaikka sijoittaa johonkin vakaaseen rahastoon tms., ettei sitten vaarin kuoltua tule paniikkia, mistä rahat veroihin.Ehkä miehesi isä ajattelee, että pystyy vähentämään verottajalle menevää osuutta, kun jättää hallintaoikeuden itselleen. Tämä on varsin yleinen tapa. Aikaisemmin olisin suositellut ns. ennakkoperimistä, mutta nykyisessä polittisessa tilanteessa en.nimimerkki Sukupolvenvaihdosammattilainen

Sopikaa appivanhempienne kanssa, että lahjoittavat sen mökin mulle. Saavat pitää käyttöoikeuden ja kaikki. Kaikki ovat tyytyväsiä. Haluatko yhteystietoni?

Joo, oli ehtinyt tulla lisäselvennyksiä sillä välillä kun olin jo aloittanut kirjoittamisen, mut puuhaillut muuta...Mut edelleen olen sitä mieltä, että asia on täysin miehesi asia ja sinun mielipiteelläsi ei nyt hirveästi väliä ole, vaikka teillä yhteistalous olisikin. Käytännössä tuommoiseen mökkiin menee rahaa keskimäärin 1200 euroa vuodessa eli 100 euroa kuussa. Uskon, että tuon 1200 euroa saa suht helposti vuokraamalla takaisin ja samalla ei tarvitsisi hävittää sukumökkiä.Sitä jaksan kyllä ihmetellä, että miten 50000 euroa siihen tarvittaisiin että mökki olisi kunnossa ja silti puuttuisi vesi ja sähkö. Veden saa yleensä tontille 1000 eurolla, jos porakaivon joutuu laittamaan, niin 5000 eurolla. Ja sähköt voi tietty maksaa paljonkin, jos aikoo vetää jostain tosi kaukaa, mutta kuten joku sanoikin, niin aurinkokennotkin on keksitty. Mä ainakin tuolla budjetilla saisin sinne vielä ihan uudenkin mökin ja sille nyt tuskin on tarvetta.Jos ajattelee et 1200 euroa on keskimääräiset vuosikustannukset mökistä, niin aika halpa maapläntti saa olla ettei sitä kannattaisi ottaa vastaan. Ihan jos siis vaan taloudellisestikin ajattelee. Ja tosiaan tuossa se vuokraamisen mahdollisuuskin.

sen pysyvän suvussa ja me muut ei olla kyllä ollenkaan samaa mieltä.t ap (ja meillä kaikki on kyllä ollut yhteistä viimeiset 18v - sekä minun vanhemmilta, että mihen vanhemmilta saadut/perityt - avioehtoja ei ole, eikä vanhempien laatimia testamenttejä).

Ne jotka toivoisivat edes mökkirähjää saaressa (aah!) eivät sellaista omista ja toiset taas ylenkatsovat saamisiaan (kun ei ole edes juoksevaa vettä!).

Meillekin tuo mökki lahjoitettiin vain maksatus tarkoituksessa. Itse saa käydä siellä, mutta ilmaiseksi ja paikalla on muka sitten tunnearvoa.Se hyöty meille mökistä on että se on asuntolainan vakuutena. Ei tarvinnut muita kuin tuo mökki talon lisäksi.

onhan se ilmainen, jos ei siitä tarvitse maksaa mitään!!!Ylläpitokustannukset on sitten asia erikseen, eivätkä voi olla mitenkään kummoiset tuollaiset mökissä. Muutama satanen vuodessa max.

Vanhemmat viettävät mökillä puolet vuodesta ja meidän perhe ei joka vuosi edes viikkoa. Isäni ajatteli vissiin, että me kustantaisimme heidän mökkielämänsä. Oli niin läpinäkyvää, että ei kiitos!Joskus nuorempana isäni on uhannut tehdä minut perinnöttömäksi, kun en valinnut hänelle mieleistä ammattialaa. Nyt välimme ovat ok, mutta täytyy pitää rajaa, ettei aivan hävyttömäksi herkeäisi.

hänen kannattaisi sanoa asiasta vanhemmilleen.Mökit, myös kuvaamanlaisesi, ovat kovasti haluttuja, ja jos sijainti on hyvä niin voitte lyödä sillä rahoiksi vaikka ei itseä mökkeily niin kiinnostaisikaan.

Siis voihan sitä laitella vähän kuntoon ja vuokrailla sitten vaikka viikko kerrallaan vaikka kesän ajan. Tai sit voisitta yrittää löytää jonku mökkeilystä pitävän, joka haluis vuokrata sen vaikka ihan koko aikaiseen käyttöön. Sithän voitta sopia, että miten kunnossapito hommat yms menee eli että jos maksaa vaikka vaan pientä vuokraa mutta pitää sit mökin kunnossa tms. Saisitta kuitenki sen verran sit sitä vuokratuloa että voitta kiinteistöverot sun muut maksella ja jäädä ehkä hieman voitolle.

Kumpa joku ostaisi sen. Tosin sen myyminenkään ei ole ihan helppoa kun sain mökin ennakkoperintönä ja isälläni on käyttöoikeus. Ei auta muu kuin maksella kiinteistöveroja (on muuten korkea) ja odottaa isän kuolemaa :(. Sitten ehkä perinnönjaossa saan vielä lisää laskuja kouraani.Parempi olisi miehesi vanhempien myydä se mökki itse.

ette mökkiä halua, kun ette sillä mitään tee, joten voivat antaa jollekin muulle/myydä sen pois ja vaikka matkustella niillä rahoilla :) Miksi pitää tehdä kärpäsestä härkänen..

Ja pelkkiä laskuja tulee, kiinteistövero, jätemaksu ym. ja mitään iloa ei perheelleni mökistä ole.En tiedä miten käy kun vanhempani kuolee, joudunko maksamaan mökistä vielä sisaruksillenikin kun he eivät ole ennakkoperintöä saaneet? Luultavasti.Kumpa en olisi ottanut koko mökkiä! En kehdannut olla ottamatta lahjoitusta vastaan kun se häälahjana (tosin vain minulle) annettiin.

Eikös se alkuperäinen nimenomaan ihmetellytkin että miten jääräpääappiukon kanssa pitäisi menetellä. Kukaan muuhan anoppia myöten ei ole mökistä kiinnostunut kuin appi. AP: Miehesi kannattaisi varmaan yrittää rehellisesti kertoa isälleen omat fiiliksensä mökkiasiasta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat