Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

saan huomenna palkan, ja laskin taas, että vaikka laitan koko palkkani, ei riitä laskuihin alkuunkaan, ja jollakin pitäisi elääkin. Jätätkö sinä vain laskut maksamatta kunnes saat rahaa, vai soitteletko ja pyydät siirtämään eräpäivää, vai miten teet?

Ja osoitan tämän kysymykseni pienipalkkaisille ja tiukassa taloudessa eläville, en teille hyvätuloisille, jotka ihmettelette, miksi en ole säästänyt tuhansia euroja pahan päivän varalle.

Sivut

Kommentit (32)

puhelinlaskut (onko puhelin pakollinen kaikille, joilla liittymä perheessäsi on?), onko halvin mahdollinen liittymä?, postimyyntiyrityksen kanssa voi neuvotella myöhäisempää maksuajankohtaa, samoin vakuutusyhtiön kanssa. myös vastikkeen maksua voi yrittää siirtää, jos aikaisemmin olette hoitaneet kaikki ajallaan.

eikö tässä kuussa tule ylimääräisenä työnantajan maksamia lomarahoja ym.?

Televisiosta tuli mieleeni oman televisiomme rikkoutuminen. " Ostimme" uuden käytettynä, koska haluamme ostaa isomman taulutelevision parin vuoden päästä jolloin tekniikka niissä on riittävällä tasolla. Saimme ensimmäisen ostamamme ilmaiseksi. No, se oli oikein hyvä, mutta ei kaukosäädintä joten laitoimme sen vierashuoneeseemme. Toinen ostamamme maksoi 20 Euroa ja on toiminut valtavan hyvin. Ei kaikessa tarvitse ostaa uutta.Me olemme vakavaraisia (hyvätuloisia), mutta eihän ne suuret tulot vaan pienet menot.Vierailija:

Lainaus:


opintolaina, asuntolaina, yhtiövastike, kotivakuutus, päivähoitomaksut, puhelinlaskut, sähkölasku, 2 osamaksua postimyynnistä, toisella on ostettu esikoiselle polkupyörä, toisella halvin ja pienin mahdollinen tv hajonneen tilalle. ap


Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siinä tulee hankittua osamaksulla kaikkea " tosi kätevästi" . Polkupyörän saa esim. tosi halvalla poliisien huutokaupasta. Tosi hyviäkin telkkareita saa nykyään käytettyinä, kun jengi vaihtaa taulutelevisioihin.

Tulevaisuutta varten kannattaa myös miettiä ovatko kaikki laskut varmasti aiheellisia eli voisiko jonkun palvelun jättää ostamatta. Vaikka eräpäiviä siirtää niin kyllä ne maksut silti edessä on ja seuraava kuukausi on taas tiukka.

kuukausittain tulevia laskuja... miten ne ovat voineet tulla teille yllätyksenä? miten teille kävisi, jos vaikkapa pesukone irtisanoisi sopimuksen?

opintolaina, asuntolaina, yhtiövastike, kotivakuutus, päivähoitomaksut, puhelinlaskut, sähkölasku, 2 osamaksua postimyynnistä, toisella on ostettu esikoiselle polkupyörä, toisella halvin ja pienin mahdollinen tv hajonneen tilalle. ap

Sovi päivät kuitenkin niin, että oikeasti pystyt maksamaan ne uutena eräpäivänä.Tämä on paljon edullisempaa kuin se, että jätät vain laskut maksamatta. Maksamatta jättäminen johtaa vain siihen, että tulee ylimääräisiä maksuja karhuista ja mahdollisesta perinnästä.

Ekana maksetaan laskut. Mietitään riittääkö laskut jos tilaa pyörän! Siis ETUKÄTEEN suunnitellaan ostoja. Jos on pyörä hankittava niin hiuksia ei voi värjäyttää ja leikkauttaa kampaajalla, ei voi mennä kuntosalille, ei leffaan, tarttee ottaa töihin omat eväät (5 euroo päivässä ruokiin on 100 euroa neljässä viikossa, sen voi puolittaa omilla ruuilla), syö oma tekemää ruokaa..Näin me ollaan tehty pian 10 vuotta, oltiin alussa opiskelijoita ja nyt meillä on talolaina ja 2 pientä lasta. Koskaan ei olla oltu ulkomaan reissuilla, ei oo hienoo telkkaria.. Mutta maksut on aina maksettu pois, ekana!Meillä menee kaikki rahat mikkä tulee, koskaan ei ole voitu säästää. Itse olen maksanut opintoni, asumiseni, auton, ajokortin.. Missään ei oo porukat voinu auttaa (no okei, joskus maksaa osan ruokaostoksista jos hyvin lykkää).. ;)On meiltä ihmetelty että miksi maksetaan etukäteen maksuja: vaikka just lastenhoito, mutta se raha maksetaan koska se menee joka tapauksessa viikon kuluttua -meillä se raha menee muuten johonkin muualle nopsaan jos ei makseta pois. Ja laskut on maksettava, ei siirrettävä. Me halutaan vaan maksaa laskut eikä leikkiä rahoilla, joskus ne tarttee kuitenkin maksaa! Tuplaa vaan vaivansa jos siirtää päiväyksiä eikä maksa etukäteen tai ajallaan.Se on yksi murhe vähempi kun maksaa laskut kun ne tulee tai kun tilille ilmestyy rahaa.

Jos rahat on oikeesti noin tiukilla, niin osamaksulla ei tod. kannata mitään ostaa vaan ensin säästää ja sitten hankkia tavaraa. Muuten sitä helposti " unohtaa" mitä kaikkia laskuja onkaan tässä kuussa tulossa.

ei meille mikään näistä maksuista yllätyksenä tietenkään tule, yllätystä on vain joka kuukausi se, että akateemisen ihmisen palkka ei riitä normaaleihin laskuihin ja perheen elatukseen. Mielestäni kotivakuutus on tosiaan tärkeä, sitä en menisi lopettamaan. Enkä halunnut käytettyä pyörää antaa lapselle lahjaksi, kyseessä on kuitenkin ensimmäinen polkupyörä, jonka hän saa uutena, ja ikääkin on kuitenkin jo 15 vuotta. ap

Sillä säästää yleensä ainakin sen muistusmaksulisän, joka usein on 5 euroa. Jos mennyt muutamalla päivällä yli, en ole alkanut soittelemaan.

Laskuja täytyy myös priorisoida, noin kerran vuodessa itsellä on tilanne, että rahat eivät tunnu riittävän kaikkeen.Tällöin etusijalla on, että vuokra maksetaan ajallaan, mahdollinen sähkölasku ja vakuutusmaksut+opintolainan lyhennykset. Muiden laskujen eräpviä sitten olen pyytänyt siirtämään, tai ottanut sitten sen sanktion siitä, että tulee muistutusmaksut.

esim täältä Vauva-netin osta&myy -palstalta olen löytänyt todella kohtuuhintaan (lähes ilmaisia) pinnasängyn, matkarattaat, seisomalaudan, polkupyörän lapselle, turvaistuimen, pyöränistuimen... Hyvää tavaraa, joka ollut muutaman vuoden käytössä ja omistajat ovat tyytyväisiä kun pääsevät eroon. Ja kaikki ovat olleet tosi mukavia ihmisiä, joiden kanssa on ollut hauska asioida.Toinen hyvä paikka on Huutonet, ja tietysti kirpparit.Postimyynnistä osamaksulla ostaminen tulee tosi kalliiksi, eikä edes tiedä mitä saa.
Myöhässä voit maksaa:

Päivähoitomaksun, kotivakuutuksen, yhtiövastikkeen (jos aikaisemmin et ole jättänyt maksamatta) ja puhelinlaskun mutta vain niin, että maksat ne ensimmäisen maksumuistutuksen tullessaOpintolaina & asuntolaina sekä osamaksut täytyy maksaa ajallaan.

ph-maksut yrittäisin siirtää koska heinäkuuhan on maksuton kuukausi ts. elokuussa ei tule lainkaan ph-maksua. Soita ja yritä siirtää sinne tän kuun maksut.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat