Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

maksetaanko niistä joistakin jotain, ja mitä siitä seuraa, jos ei tee itselleen kuuluvia hommia?

Kommentit (8)

- oman huoneen siivous kunnolla perjantaisin oikeuttaa viikkorahaan (11v 10e, 14v 15e ja 16v 20e)

- kotitöistä maksetaan (imurointi, tiskikoneen täyttö, silitys, vessan siivous, pyykkien laitto koneeseen tai kuivumaan, pienempien sisarusten hoitaminen, roskien vienti, aamulehtien haku postilaatikosta (200m päässä), kaupassa käynti, lumen kolaus, ruohon leikkuu, viikkosiivous jne) hinnat 20snt alkaen ja esim tunnin lastenhoito on 5e. työt on hinnoiteltu ja jokainen rustaa omaan vihkoon mitä on tehty ja niistä maksetaan palkka lauantaisin. joskus kertyy jollekin 0e ja toiselle 30e.lapset maksavat mm. kännykkälaskunsa itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä käytäntö on ollut 2v käytössä näillä 3 vanhemmalla lapsella ja viikkorahaa on porrastettu iän mukana. Esikoinen on aina siivonnut oman huoneen ja tehnyt paljon kotitöitä ja saanut rahaa millä ostaa esim vaatteita. Keskimmäinen on siivonnut huoneen ja tehnyt kotitöitä vaihtelevasti, joskus laiskotuttaa ja huone on 3 viikkoo kuin pommin jäljiltä, mutta hän on säästänyt rahaa mitä käyttää silloin. Nuorin taas ei ole kiinnostunut niin paljon ostamisesta, mutta hän siivoaa kyllä joka viikko huoneensa ja tekee aika niukasti kotitöitä, mutta säästää lähes kaikki rahansa ja joskus innostuu tuhlailemaan. Kaikki ovat tyttöjä ja kaikille tämä käytäntö sopii loistavasti, oppivat ettei elämässä selviä jos ei tee töitä ja saa rahaa millä elää. Olen ajatellut ettei pakottamalla ainakaan saa lapsia tekemään kotitöitä (siitä oli kinaa ennen tätä systeemiä esikoisen kanssa).Vierailija:

Lainaus:


ei tietty saisi rahaakaan, mutta sopisiko teille? ap
oma huone täytyy pitää kunnossa ja tehdä pieniä kotitöitä kuten pikkusisaren 5 v vahtimista silloin tällöin, tällä viikolla on lisäksi suursiivonnut omaa huonettaan josta saa vähän ekstraa. Pikkuveljellä 7 v viikkoraha 1 e ja edellyttää oman huoneen siistinä pitämistä. Nuo rahat lähinnä säästävät ja ostavat sitten jotain kalliimpaa, esim nyt tänä kesänä huvipuistorannekkeet. Toki välillä vanhemmat ostaa karkkia tms

14-vuotias poika siivoaa talon 3 vessaa perjantaisin, tietysti oman huoneen siivous kerran viikossa ja tarvittaessa yhteisten tilojen imurointia, pyykkien ripustamista, kaupassakäyntiä ja auton pesua.

11-vuotias poika siivoaa oman huoneensa, kastelee kesäisin ulkokukat, vie roskapusseja, käy hakemassa kaupasta täydennystä.

Viikkorahan ja kk-rahan lapset saavat riippumatta siitä onko työt tehty vai ei (toisaalta ovat tehneet kyllä työnsä, joten vaikea sanoa mitä sitten pitäisi tehdä jos kieltäytyisivät).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat