Vierailija

Meillä ei nipoteta kirosanoista. Aikuiset käyttää niitä sen verran, että uuden puhetyylin opettelu on osoittautunut neljän vuoden aikana mahdottomaksi. Pahimpia tietysti karsitaan tai käytetään pehmeämpiä, mutta " perse" tai " paska" kuuluu jo lastenkin sanavarastoon. Kaupungissa kun asutaan, niin eskari-ikäiset ja ekaluokkalaiset jo käyttää kaikki sanat, joten aivan sama, kuulevat kuitenkin. Ja sanotaan, että niitä rumia sanoja ei saisi käyttää. Mut ei nyt aleta nipottamaan, jos lapsi käytää joskus niitä, kunhan ei joka toinen sana ole se v-alkuinen koskaan.

Meitä vaan mulkoillaan pahasti usein. Ihan turhaa? Vai onko joku syy, miksi noita sanoja ei saisi käyttää lapset?Kommentit (8)

Taidatte ilmeisesti asua jollakin huonommalla alueella, akateemisuudestanne huolimatta, koska ei meidän alueen päiväkodissa ainakaan lapset, ne isommatkaan kyllä kiroile, ja kyllä, ihan pääkaupunkiseudulla asutaan.Jännä juttu muuten, että tuota akateemisuutta täytyy tuoda esille, eihän se akateemisuus tarkoita, että osaisi käytöstapoja, ja myöskään akateemisen koulutuksen puuttuminen ei tarkoita, etteikö osaisi käyttäytyä sivistyneesti. Akateemisiakin on niin kovin monen tasoisia nykyään, johan sitä melkein tutkintoon kuin tutkintoon on jonkin näköinen maisterin titteli...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvin harvoin tyttö kiroaa, mutta suuttuessaan, kuten vanhemmatkin..Tyttö usein sanoo, meille, että ruma sana kun kiroamme..Nyt oli hyvin häpeissään kun kysyin, että mikä sana tuli ja selitin, ettei se ole kaunista ja ettei se tilanne ollu oikea kirosanalle..Lapsi tietää, että silloin kun todella on tarve, ei kirosana haittaa, mutta niitä ei viljellä, eikä käytetä muualla kuin kotona ja vain äitin ja isin läsnäollessa.. Hassua kyllä, mutta meillä tämä toimii.. harvoin kiroaa ja usein sellaisessa tilanteessa mikä on täysin opittua..

äärettömän rumankuuloista jos lapsi kiroilee!

ei millään pahalla, mutta suurinosa kiroilevista lapsista elää kaikkea muuta kuin sivistyneessä perheessä.

Kyllä meidänkin perheessä sillointällöin pääsee ärräpäitä, mutta olen tehnyt ehdottoman selväksi lapsille että kiroilu on rumaa enkä todellakaan salli sitä omilta lapsiltani.

Aluksi kielsin,mutta siitä sitten vain yltyi. Lopuksi en enään piitannut ja annoin kiroilla. Parissa viikossa jäi kiroilu pois,ei ollutkaan enään niin jännää.

Eikä ole tapana käyttäytyä rumasti ja epäsoveliaasti. Jutut on vaan roiseja ja rumiakin. Lapsille tarttuu tietyt sanat herkästi, mutta ei aleta pesemään saippualla suuta sen takia.

Tarkoitus on sanoa, että sivistyneisyys ja kirosanojen käyttö voi kulkea myös käsikkäin, eivät sulje toisiaan pois. Ja mitä huonompiin ja parempiin alueisiin tulee, opettajatuttavieni kesken vertaillessa on käynyt ilmi, että kyllä sitä osataan paremmillakin alueilla kiroilla ihan yhtä lailla ihan ekaluokillakin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat