Seuraa 

eli vauva 1kk. ja annan devitolia. Illalla voin joskus antaa vähän pullosta korviketta, mut ei joka päivä edes, muuten siis täysimetyksellä. Paljonko tippoja annetaan 3 vai 5? Korviketta siis kerran päivässä tosi vähäinen määrä ja välillä muutama päivä ettei saa lainkaan korviketta.

Kommentit (6)

Siis lukee näin:

vain äidinmaitoa -> 5 tippaa

korviketta tai vitaminoitua velliä yhteensä 1-2 dl/vrk -> 5 tippaa

korviketta tai vitaminoitua velliä yhteensä 2-10 dl/vrk -> 3 tippaa

jatkuvasti korviketta tai velliä yhteensä yli 10 dl/vrk -> 0 tippaa

Kaikille 1-2 vuotiaille lapsille 5 tippaa/vrkJa ohjeet siis ihan tuoreet, oma vauva nyt 3 kk.

Kannattaa kysyä neuvolasta, mutta siihen asti antaisin tuolla korvikemäärällä sen 5 tippaa. Meille sanottiin 1kk nlassa, kun meni 600ml korviketta/vrk, että sitten alkoi 3 tippaa riittää. Ja nyt ollaankin vain korvikkeella, eli menee n. litra pvssä, niin annan edelleen sen 3 tippaa. Mutta siis tuolla teidän määrällä antaisin vielä sen 5, kunnes nlassa toisin neuvotaan :)Pi-Ki ja Arttu 3kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko tuo niissä ohjeissa, missö neuvotaan annostus? Oon ite hävittänyt sen... (Ihme etten hävitä omaa päätänikin, kun kaiken hukkaan ja unohdan :D) Ja TH ei ainakaan vielä käskenyt niitä pois jättää, vaikka sanoin, että menee jopa 1200ml/vrk korviketta. (?) Hmm...Pi-Ki

että jos korviketta saa alle 500 ml/vrk annetaan 5 tippaa, jos korvikemäärä on 500 ml - 1 l annetaan 3 tippaa ja jos korviketta annetaan yli litra/vrk niin ei lainkaan anneta lisä D-vitamiinia.
Eli vauva tarvitsee viisi tippaa päivässä ja kaksi desiä korviketta korvaa aina yhden tipan.Päivän päälle sillä ei ole väliä tuleeko tippoja juuri se viisi vai jonain päivänä 7 ja toisena 3 tai vaikka jonain päivänä 20 ja seuraavina kolmena päivänä ei ollenkaan. D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini joka varastoituu elimistöön ja sellainen muutaman kuukauden tarkkuus annostelussa riittää.Pääasia siis on että pitkällä tähtäimellä vauva saa keskimäärin viisi tippaa päivässä - tai vastaavan määrän korviketta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat