Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 


Onko kellään muulla seuraavanlaista:Meillä poika alkaa heti heitellä tavaroita ja huitoa muita lapsia kasvoihin jos mennään johonkin missä on muita lapsia. Kotona ei koskaan tee tällaista. Vähitellen olen alkanut jo välttelemään kerhoja, pihatilanteita yms jossa toiset lapset tulisivat liian lähelle kun koko ajan on kiellettävä ja vahdittava ettei poika lyö toisia kasvoihin. Tai ei se varsinaista lyömistä ole mutta " räppää" kasvoille sormilla. Poika ei ole mitenkään agressiivinen vaan yksinkertaisesti vaan räppää kokeillakseen, luulisin. Usein yrittää ottaa myös hiuksista muita. Oikein välillä nolottaa kun muut lapset leikkisi kiltisti omia juttujaan niin meidän poika kun pääsee lähelle niin ottaa tukasta, huitaisee tai heittää jollain tavaralla, eikä tosiaan ole vihamielinen vaan heittää vaan. Koko ajan on vahdittava ja pideltävä suurinpiirtein kiinni...

Kieltoja ei pahemmin usko vaan sama juttu toistuu koko ajan..hetken saattaa tehdä jotain muuta ja taas uudelleen..

Jännittää sekin kun syksyllä poika alottaa päiväkodissa..mitä jos sielläkin sama meininki jatkuu..

onko jollain kokemuksia samasta?

Kommentit (3)

alkoi jo vuoden iässä tämä toisten päälle ryntääminen. Poika oli päiväkodissa syksyn (jolloin siis 1v.3kk-1v6kk) ja päiväkodissa hoitajat saivat tätä tapaa läpsiä naamalle ja repiä hiuksia pois. nyt sitten syntyi vauva ja poika on jälleen kotona, sosiaalisia tilanteita ei ole niin paljon kuin päiväkodissa. Poika on siis kotona ja ulkoillaan paljon omassa pihassa. Välillä puistossa leikit menevät ihan hyvin, ei mene kenenkään päälle jne. Mutta jos vähänkään riehaantuu, niin poika hyppää heti jonkun päälle. Pelottaa tosi paljon mennä mihinkään, poika on sen verran voimakas, että saa kaadettua varsinkin hennot tytöt. Isompien kimppuun ei koskaan käy, eikä monesti poikien, vaan tyttöjen ja itseään pienempien.Olen aina ihan pojan lähellä, ja otan kiinni pojasta, jos huomaan, että yrittää repiä tai huitoa. Ja yritän selittää pojalle pitäen kiinni tästä, miten toimia tilanteessa. No, aina en vain ehdin mukaan, kun poika kiitää niin vauhdilla - ja joskus on vauva sylissä vähän hidastamassa vauhtiani. Sitten jos poika on ehtinyt läpsimään, niin yritän selittää, että noin ei voi tehdä, se sattuu jne. Näin on käynyt monta kertaa, onneksi lasten vanhemmat ovat olleet ymmärtäväisiä. Pelkään, milloin joku äiti ryhtyy huutamaan minulle tai pojalle - toistaiseksi ei ole vielä kukaan hermostunut pahasti, eikä kenellekään pienelle ole käynyt pahasti.Eipä ole vielä(kään) loppunut käytös ja on todella ärsyttävää, kun pojan perässä on oltava koko ajan! Luulen, että asiaa auttaisi se, että kävisi useammin ' ihmisten ilmoilla' , mutta kun pojan vahtiminen on todellakin niin väsyttävää, että mieluummin melkein välttää tilanteita ja paikkoja, joissa on paljon lapsia. Ja kadehdin niin paljon muiden lapsia, jotka ovat kiltisti, rauhallisesti jne. Meidän poika koko ajan juoksee, puuhaa ja on niin täynnä energiaa.... ja sitten vielä tämä toisten kimppuun hyökkääminen - en tiedä, loppuuko koskaan... edellä mainituista keinoista ei ole ollut ainakaan vielä sitä vaikutusta, että loppuisi kokonaan.

Napero nyt 1v5kk ja tavaroiden heittely ja läpsiminen alkoi tuossa pari kk sitten. Ei taida kyllä muita lapsia " lyödä" , mutta meitä vanhempia. Yleensä taitaa vaan kokeilla, että miten noihin reagoidaan. Välillä selvästi purkaa suuttumustaan tai turhautumistaan tai muuta pahaa oloaan tuohon riehumiseen.

Me kielletään heti napakasti (juu, ei sillä mitään tehoa ole, se on pienestä vain hauskaa). Jos lapsi on sylissä, kun lyö, laitetaan hänet pois sylistä (kokee sen rangaistuksena). Ja jos kiellosta huolimatta tavara lentää uudestaan, otetaan ko. tavara pois.Voisko teidän tilanteessa tehdä niin, että jos ja kun lapsi heittää tavaroita tai läpsii muita, niin hänet nostetaan porukasta vähän syrjemmälle? Annetaan sitten palata porukkaan, ja jos taas jotain tapahtuu, nostetaan sivuun. En välttämättä lähtisi rajoittamaan noita sosiaalisia tilanteita, eihän lapsi sitten ikinä opi, miten porukassa käyttäydytään. Varmasti joutuu toistaa kieltoja ja " rangaistuksia" usein (ja kyllä siinä hermo on koetuksella), mutta jotenkinhan se opettaminen täytyy tehdä.Jaksamista sinne suunnalle. Tiedän, että tuo on rasittavaa.

Lumia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä 1v3kk tyttö, joka aloitti lyömisen vähän aikaa sitten. Lelut ovat lennelleet jo kuukausia...Aluksi tyttö löi vain minua ja isäänsä suuttuessaan tai muuten protestoidessaan jostain asiasta. Nyt saattaa lyödä (tai paremminkin läpsiä) muitakin lapsia esim. hiekkalaatikolla.Lyömistilanteessa ota tyttöä käsistä kiinni, asetun samalle tasolle, katson silmiin ja kiellän napakasti. Neuvolassa sanottiin, että kannattaa myös selittää, että lyöminen sattuu ja on väärin, tuon ikäinen ymmärtää jo. Yleensä torumisvaiheessa ja käsistä kiinnipitäessä tulee itku, kun tyttö huomaa toimineensa väärin.En tiedä, toiminko oikein, mutta eipä kai voi muuta kuin luottaa siihen, että jatkuva, yhdenmukainen kieltäminen tuottaa joskus tulosta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat