Seuraa 

Poika on 3.5 -v ja kammoaa vessoja ja pottia. Ei ole koskaan niihin tehnyt asioitaan. Pukee itse vaipat päälle ja ottaa pois eli tavallaan on omatoiminen. Jos vaippoja ei anna niin voi pidättää vaikka 9 tuntia ennen kuin tulee väkisin pöksyihin. Nyt ollaan edetty siten , että puskapissat kiinnostaa ja päivisin ollaan vaipatta. Ongelmana on tarha, jossa ei voi harrastaa puskiin pissailua. Sitten pidätetään ja päivän loputtua vahinko aina tulee joko hiekkalaatikkoon tai milloin minnekin. Äitinä rasittaa tilanne ja hoitajat kovistelevat. Mutta mitä voin tehdä ? Toinen vain huutaa hysteerisesti heti kun mennaan vessaa päin. Onko teillä jotain motivoivia ehdotuksia? Lahjat , karkit ei tehoa. Englantilaisilla sivustoilla on vessaan kiinnitettäviä " pissauskohteita" myynnissä. Onko joku sellaisiä käyttänyt ja mistä ostanut ? Musiikkia soittavat potat tuntuvat lapsellisilta lähes 110 senttiselle pojalle joka polvet korvissa istuu potalla.

Kommentit (4)

Meillä kesäkuussa 3 v. täyttävä tyttö ja hänkin kammoaa pottaa ja pönttöä. Noin kuukausi sitten otin vaipat kokonaan pois päivällä ja aina pissasi lattialle, ei suostunut istumaan potalle. Harjoittelua kesti noin parisen viikkoa, sitten päätin ottaa aikalisän ja otin päivävaipan takaisin käyttöön, koska ajattelin, että en voi pakottaa. Kerran yritin istuttaa potalle ja pöntölle itkun kanssa, koska selvästi tiesi, että nyt on hätä. Mutta ei siitä mitään tullut, ei hyvälläkään, ei lahjonnalla. Nyt olen yrittänyt olla noteeraamatta liikaa. Päivävaippa on taas ilmojen lämmettyä otettu pois ja nyt on oppinut käymään nurmikolla pissalla. Eli esim. päikkärien jälkeen pyytää vaippaa, minä sanon ystävällisesti, " mene kulta potalle" yms. mutta hän ei suostu. Sitten avaan oven ja sanon, " no mene nurmikolle pissalle" ja hän juoksee innoissaan ulos ja riisuu alkkarit ja pissaa sinne! Eli kärsivällisyyttä tässä tarvitaan ja rutkasti, muuta en keksi. Toivotaan, että kesän aikana oppisi. Mutta ihmetyttää toi pottakammo, missä vika? Mallia hän on saanut potalla käyntiin vuotta vanhemmalta siskoltaan eikä siltikään suostu. Ja sekin on kerrottu, että sinne pottaan/pönttöön ei putoa kun siihen istuu. Öisin käyttää vielä vaippaa, joka aamuisin tosi märkä.

Ostettiin vastuttamattoman ihania spiderman-kalsareita, joita poika tykkää pitää. Pottailua harrastetaan usein telkkarin ääressä. Siinä jaksaa istua pitkäänkin ja usein pissa tulee ihan huomaamatta. Nykyisin hakee itsekin pottaa ja pistetään piirretyt pyörimään ja tulee kaikki asiat yleensä pottaan. Yövaippa on vielä käytössä ja sekin yleensä märkä.Mutta aika taitaa olla ainoa mikä auttaa. Pistä vaikka vaipat piiloon ja sanot, että nyt on iso poika.tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...poika on kyllä alle 2,5, ja pottaharjoittelukin on edelleen käynnissä. Vaikka hän onkin vähän nuorempi, niin hänkin pelkäsi aikaisemmin pottaan pissaamista, joten joitain meillä hyväksi havaittuja juttuja, jos jokin tepsisi:- Poika on kotona ilman vaippaa (ja usein päiväkodissa myös)- Ensimmäiset pissat pottaan tehtiin unien jälkeen, jolloin poika oli todennäköisesti pissahätäinen. Ensimmäinen kakka pottaan tuli niin, että poika oli ilman housuja ja kakka oli tulossa, ja sitten laitoin potan sinne alle ja pyydystin kakan sinne. Sitten kehuin kovasti, ja poika myös aika nopeasti huomasi, ettei potta ole niin kamala juttu.- Poika sai jokaisesta pissasta ja kakasta tarran, nyt alkaa jo vähän unohtaa tarran pyytämisen.- Täällä on pottatarroja, joiden kuva aktivoituu pissasta ja kakasta:

http://www.babyidea.fi/vauvanhoidosta/myweefriend.html- Samasta osoitteesta ostin anatomisen potan, jolla poika istuu mieluummin kuin perinteisellä: http://www.babyidea.fi/vauvanhoidosta/potta.htmlSitten muita ideoita:- Jos puskapissa onnistuu, niin voisiko poika pissata myös pottaan tai pönttöön seisaaltaan? Meillä on ainakin lavuaarin vieressä sellainen muovikoroke käsien pesua varten - toimisi varmaan pöntönkin vieressä?- Voisiko potan tuoda pois vessasta, jos vessa pelottaa?- Tuttavien lapsi oppi aikoinaan reilusti yli 3-vuotiaana kuivaksi sillä argumentilla, etteivät Turtlesitkaan käytä vaippoja :)

jossa oli selkänoja ja erillinen pottaosa. Syynkin tiesin: oli jäänyt jalan ihoa muutaman kerran noiden osien väliin. Meillä auttoi uusi ja ihan peruspotta. Voisitteko käydä ostamassa sen yhdessä? Jätä potta sitten kotiin tullessa suunnilleen eteisen tai olohuoneen lattialle ja anna olla siinä. Älä ole huomaavinasikaan, että se on POTTA. Laita silloin tällöin tai pojan jo mentyä nukkumaan nalle istumaan potalle. Äläkä mainitse siitäkään mitään. Ehkäpä poikasi joku kerta menee itse siihen potalle istumaan ja ensin tosiaan vaikka vaippasillaan tai housut jalassa. Sitten aikanaan anna pissailla pottaan olohuoneessa ja joskus sitten vain pyydät, jos poika veisi sen vessaan. Nää nyt vaan on ehdotuksia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat