Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Yksinkertaista rahvasta, asuvat lähiössä?. En ole koskaan ymmärtänyt mikä se lähiönimi oikein on.Onko näitä aliarvostettuja lähiöitä muualla kuin Helsingissä?

Sivut

Kommentit (74)

ei todellakaan ole mikään " huono" alue ja luettelemasi nimet kuten Aleksi ja Aino eivät todellakaan ole ns. lähiönimiä. Ei se, että nimi on suosittu, kuten Lauri tai Laura tee niistä " lähiönimiä" . Et ole raukka ymmärtänyt koko lähiönimikäsitteestä yhtään mitään, joten älä raukka osallistu keskusteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sari, Teemu, Kari, Tapio, Sirpa, Timo, Petri, Miia, Tanja, Minna, Tero, Aada, Jenna, Laura, Johannna, Niina, Julia, Elena, Joni, Santeri ja Vili.

Näin meidän lähiössä. Tämä on juuri sellainen jonkun kuvailema " alemman keskiluokan kerrostaloalue, jossa myös kaupungin vuokrataloja" . Itse tosin olemme akateemisia. Tiätty.

Eri asia sitten, kuinka pitkälle siinä on perää, että alemman keskiluokan perheet yrittävät nostaa lastensa sosiaalista statusta antamalla nimiä, joissa on vierasperäisiä kirjaimia.Ja tähän puolestaan ylempi keskiluokka " vastaa" määrittämällä taas aivan tavalliset, vähän vanhanaikaiset suomalaiset nimet hyviksi nimiksi lapsilleen ja täten onnistuvat jälleen tekemään eron alempiin sosiaaliluokkiin.Niin tai näin, ei käsite lähiönimi ottaisi alle tuultaan, jos ihmiset eivät tunnistaisi siitä jotain, mikä vastaa heidän tuntemustaan.

Sehän ei tarkoita, että joka ikinen Nico ja Janica asuu lähiössä. Tai ettei siellä asuisi yhtään Ainaa tai Ilmaria.

Yleiskaavoitus käynnistyi Oulussa aikaisemmin kuin muissa vastaavissa kaupungeissa. Yleiskaavaa tarvittiin, koska sotien jälkeen väestö ja työpaikkojen määrä kasvoivat voimakkaasti. Otto-I. Meurmanin ja Aarne Ervin laatima yleiskaava valmistui v.1951. Siinä osoitettiin kaupungin rakentamisperiaatteet vuoteen 1980 saakka, jolloin kaupungissa arvioitiin olevan 67 000 asukasta.Yleiskaavassa keskustan ympärille osoitettiin n. 4000 asukkaan lähiöitä. Lähiöiden yhteyteen suunniteltiin kaupallisia ja julkisia palveluita sekä työpaikka-alueita. Asukkaat liikkuivat työpaikoilleen pääasiassa jalan ja polkupyörällä. Lähiöt ajateltiin liitettävän keskustaan johdinautolinjojen avulla.Yleiskaavassa osoitettiin ohikulkutie (Pohjantie), jonka toteutuminen on osoittanut kaavan kauaskantoisuuden.

Vierailija:

Lainaus:


nimiä ovat Janica, Nico, Nicita -tyyppiset nimet, ei Ainot ja Laurat jne... vaikka niitäkin tietysti lähiöissä on.On se kumma, että tämäkin asia voi olla näin vitun vaikea sisäistää.
Kielenkäyttö paljasti!

Toinen vaihtoehto on lähiön luomupiiri, jolla lasten nimet on Pyry, Ukko, Lumi, ym.Lähiöitä on joka kaupungissa, ne on alemman keskiluokan kerrostaloasuntoja ja niillä alueilla sijaitsee kaupungin vuokratalotkin, ym.

Lähiönimeksi on alettu kutsua nimeä, jota monet alemman sosiaaliluokan kansalaiset lapsillensa antavat. Nimessä esiintyy usein vierasperäinen kirjain ja nimi on mahdollisesti väännetty jotain perinteisestä nimestä. Tietysti mielipiteet vaihtelee näidenkin suhteen, esimerkiksi minusta Jade ei ole lähiönimi, mutta Jannicca ja Micci ovat.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat