Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

huoh, kylläpä on vaikeaa turvaistuimen osto!!! Mistä sitä tietää mikä olisi hyvä istuin? Noita testejä nyt on joka lähtöön ja välillä toinen testi sanoo hyvää ja toinen taas haukkuu maasta taivaaseen...mihinkä sitä sitten luottaisi? Meillä olisi turvaistuimen osto 10kk lapselle.

Kävimme katsomassa jo muutamaankin otteeseen istuimia, mutta alkoi ahdistamaan...kun tarjontaa on niin paljon.Lastentarvikeliikkeessä kävimme katsomassa Maxi Cosi Priorifix istuinta ja samoin Akta GRACO. Kertokaahan kokemuksia kyseisistä istuimista.Hobby Hallissa kävimme katsomassa Ferrari Primo istuinta, mutta siinä jäi mietityttämään halpa hinta ja jotenkin ei näyttänyt niin hyvältä/turvalliselta. Onko kenelläkään kokemusta ko. istuimesta?Kertokaahan kokemuksia myös muista istuimista, jos olette jonkun todenneet hyväksi käytössä:) Jos muistatte mitä maksoi, niin kertokaahan myös sekin.Auttaisi, jos vauvaperhe ihmiset kertoisivat omia kokemuksiaan istuimistaan! IIIISO KIITOS

Kommentit (20)

Mikä saa teidät ja monet ostamaan Two way eliten? Hintako? Eihän siinä ole mitään sivutörmäyssuojia?? Meille myyjä sanoi kaupassa ettei itse ainakaan lastaan laittaisi siihen ennen kuin yli 3 vuotiaana.Ihmettelen vaan.

Kyllähän tuokin istuin on ihan hyvin pärjännyt tietyissä testeissä (itse en ole niitä enää aikoihin seurannut, koska on yhtä tyhjän kanssa -niin paljon tulokset vaihtelee)Itsekään en aluksi tajunnut, että sivutörmäys suoja ja pään tuki on kaksi aivan eri asiaa. Pään tukea ei twe- istuimessa ole, mutta sivutörmäys suojat käsittääkseni ihan kunnossa, koska on täysin hyväksytty ja jopa tosi suosittu istuin ;) Ja meillä ei ole nuissa penkeissä lapsilla päät retkunneet istuivatpa selkä- tai kasvot menosuuntaan. Johtuu siitä, että meidän autossa (Mazda) istumet saa tosi hyvään asentoon.Ylipäätään olen huomannut,että istuimen asennut ja käyttömukavuus riippuu paljon enemmän autosta kuin istuinmerkistä.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä siis käytössä ollut 7kk lähtien akta graco cosmic, ja olemme olleet todella tyytyväisiä. (saa kallistettua hiukan asentoa jopa ajon aikana) Poika on hyvin viihtynyt istuimessa. Matkustanut tähän saakka selkä menosuuntaan, nyt ajattelimme vaihtaa kesänaikana kasvot menosuuntaan kun toinen lapsi syntymässä. Saa kääntää 9kg jälkeen, suositukset tietenkin sanovat sen 3v, mutta jokainen tekee oman tilanteensa mukaan miten parhaaksi näkee.

Tosi ihanaa, kuin noin moni vastasi vaikeaan kysymykseen! Kävimme tänään taas istuimien katselu kierroksella ja mukaamme loppujen lopuksi tarttui Britax two way elite. Ainakin hyvältä vaikutti ja hintakin oli " vain" 199¿.Poikammekin tuntui siinä viihtyvän =) Pyysimme vielä myyjää asentamaan ko. istuimen autoomme, niin tulipahan ainakin oikein ja kunnolla laitettua...Ja heti testattua kuinka autoomme sopii. Asensimme istuimen selkä menosuuntaan, koska olen kuullut että turvallisempaa niin alle 3v. Ja hetki sitten katselinkin tuon video pätkän testistä ja todellakin oli järkyttävää katseltavaa, kuinka lapsen niskat taittuu törmäyksessä, kun kasvot on menosuuntaan. HUI KAMALA!Kiitos vielä kaikille vastanneille!!! Mukavaa ja turvallista kesää tienpäällä.

Mekin ostettiin eilen Britaxin Two-way elite! Olin netistä etukäteen katsonut eri malleja, ja tuo vaikutti parhaalta ja " pitkäikäiseltä" , kun saa käännettyä sitten kasvot menosuuntaan. Ja sen voi kallistaa haluamaansa asentoon. Liikkeessä myyjä oli samoilla linjoilla, ja niinpä päädyimme ostamaan sen pojallemme (kohta 8kk).

Että istuin maksoi 349 muistakseni, jokatapauksessa hiukan yli 300, mutta on mielestäni ollut hintansa väärti. Akta graco duoflex on n.250 hintaluokkaa, mutta sitä ei saa kääntää nenä menosuuntaan, vasta kun käyttää myöhemmässä vaiheessa turvavyöistuimena.Muuten olen kuullutsiitäkin hyvää. Siinäpä sen verran tietoa kokemumusta aktan istuimesta. Tulehan kertoilemaan mihin istuimeen päädyit.

ostaa selkämenosuuntaan oleva istuin noin pienelle. (tai käännettävä) Minä ostin pojalleni Britax hi way istuimen. Poika on nyt istunut siinä muutaman kerran. Tuntuu ihan hyvältä.

osta recaro.valmistaa myös kilpa-autojen penkkejä, joten tietävät mitä tekevät.meillä recaron turvakaukalo ja on miljoona kertaa parempi kuin maxi-cosi, mikä oli aluksi käytössä ku saatiin ilmaseksi

Haluamme istuimen, jota voi käyttää vain selkä menosuuntaan. Ne vain tuntuvat olen turvallisempia kuin käännettävät istuimet. Toinen (suuri) rajoittava tekijä ovat tosiaan automme onnettoman lyhyet turvavyöt.Esikoisella oli Britaxin Freeway, ja hän siirtyi siitä sitten suoraan turvavyöistuimeen. Kuopus (kohta 6 kk) taitaa siirtyä kohta Britax Hi-Way:n käyttäjäksi. Juuri tänään kävimme parissa kaupassa katsastamassa valikoimia...

Meillä on iso Britaxin Baby safe plus johon pikkuinen tyttömme mahtuu varmasti ainakin ekan vuoden. Sen jälkeen ajattelin ensin Britaxin Two way-istuinta, mutta sitten tuli mieleen, että kun pikkukakkonen on toiveissa, niin kaukalon jäädessä pieneksi hänelle, tarvittaisiin kuitenkin toinenkin istuin. Ennemmin siis ostaisinkin kaukalon jälkeen selkä menosuuntaan istuimen, ja pikkukakkosen tarvitessa sitä (esikko varmaan olis silloin vähintään 3 v) hankkisin sitten jonkun uuden, hyvin sivutörmäyssuojatun turvavyöistuimen. Tietty kolmevuotiastakin mielellän pitäisi selkä menosuuntaan vielä, mutta kaks selkä menosuuntaan istuinta ei meillä ikinä onnistu kun mies on niin pitkä, että toinen etupenkki on tosi takana. Takapenkille ei mies edes meidän vw poloissa mahdu. Toisaalta olen polon takapenkille saanut mahtumaan turvaistuimen ja kaksi koroketta rinnasin, joten autoa ei tämän takia vaihdeta.

Mies kysyi myyjältä, onko twe turvallinen, niin myyjä sanoi, että KAIKKI turvaistuimet Suomessa ovat turvallisia! Samat törmäystestit käyvät läpi eikä huonot pääse markkinoille.

Tutuilla on Britaxin Two way elite. Ovat olleet tosi tyytyväisiä siihen. Ite oon myös päätyny samaan istuimeen. Ostetaan se sitten syksymmällä. Syyt two wayn valintaan oli: kohtuullinen hinta (" ikuinen" tarjous vauvatalo johannassa 199¿), pärjänny hyvin testeissä, käy melkeen kaikkiin mahd. autoihin, jne...ukko tulee koneelle, ei siis muuta moi.burde ja heidi 8,5kk

ihmettelen kuin Susa-Juulia. Meillä tosin on TWE, mutta yritän parasta aikaa hankkiutua siitä eroon. Toisena istuimena meillä Cosmic XTP, eikä noista istuimista kyllä voi erehtyä siitä, kumpi parempi.TWE:ssä ei ole mitään sivutörmäyssuojia, ei pään tukea jne.Meillä XTP siirtynee kesän jälkeen vauvalle, eli 3-vuotiaalle pitää ostaa uusi istuin. Ajattelin seuraavaksi ostaa Recaron Young Sportin, siinä kun voi istuimen omilla vöillä kiinnittää lapsen aina 18 kg asti ja sen jälkeen auton vöillä 36 kiloiseksi.

Ollaan tykätty. Saa sekä kasvot- että selkä menosuuntaan kaikille matkustajapaikoille. Etupenkillekin, mikäli saatte turvatyynyn kytkettyä pois.Lisäksi helppo siirtää autosta toiseen, mikäli hommaa lisävyöt tai autossa on lenkit valmiina. Hinta oli 219 ¿.

Tinttamaari

Oi kiitos vastauksestasi vauva0207!!! Tulipa " huojentunut" olo luettuani tuon sinun vastauksesi =)Elikkäs siis eiköhän me sittenkin ostettu ihan turvallinen istuin *huokaa* Ja lapsikin viihtyy siinä hyvin, näkee myös sivuilleen ihan kivasti.KIITOS vielä kerran, kun jaksoit vastata. Nyt heti paljon parempi mieli.Britaxin esitettä juuri selailin ja siinä ainakin TWE istuimen kyljessä on lappu jossa lukee ASIS ja tarkoittaa Advanced Side Impact System. Tämä merkki on Britax-istuimissa jotka testatusti suojaavat lasta parhaalla mahdollisella tavalla myös sivutörmäyksessä (olkoot kukin testien luotettavuudesta mitä mieltä tahansa, se ei ollut nyt aiheena). ASIS-merkintää ei löydy esim. Britaxin selkä menosuuntaan asennettavasti freeway-istuimesta, vaikka siinä on hieman korkeammat reunat kuin TWE:ssä. Sivutörmäyssuoja ei tosiaan tarkoita pelkkää pään ja niskan suojaa vaan koko vartaloon kohdistuvien törmäysvoimien kestoa ja jakautumista.

Sellaisia korkeampia niskatukireunoja löytyy Britaxilla Baby Safe plus kaukalosta (max 13 kg), Trio istuimesta (9-36kg kasvot menosuuntaan) ja Kid Plus ja Hi-Liner turvavyöistuimista (kasvot menosuuntaan). Lapsen pään retkottaminen nukkuessa ei ole vaarallista, mutta epämukavaa kylläkin. TWE pitäisi voida asentaa kumpaankin suuntaan myös lepoasentoon, jolloin pää nojaa paremmin taaksepäin. jA kuten joku jo laittoikin, istuimet istuvat eri lailla eri autoihin (meillä volkkarissa TWE kasvot menosuuntaan tosi pysty ja kyllä siinä retkottaa vielä nelivuotiaankin pää kun lapsi nukkuu). Lepoasentoon laitettu TWE selkä menosuuntaan pitäisi toimia ihan hyvin pienelläkin lapsella eli heti kaukalon jälkeisenä istuimena. Ja turvallisin paikkahan olisi keskellä takapenkillä.

Koska lapsesi on vielä niin pieni, osta sellainen istuin, jonka saa asennettua selkä menosuuntaan. Se on ehdottomasti turvallisempaa alle kolmevuotiaalle lapselle. Tässä linkki videoon, jossa näytetään törmäystestejä sekä kasvot että selkä menosuuntaan (noin 1.30 min kohdalla). Lapsen liike etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan on todella raju, sitä ei pienen heikko niska kestä. Ja suurin osa kolareistahan on juuri etutörmäyksiä, ja niissä nopeudetkin ovat yleensä paljon korkeampia ja kolarit rajumpia kuin kaupungissa tapahtuvissa peräänajoissa. http://www.youtube.com/watch?v=Y2DVfqFhseo&mode=related&searJa suosittelen vielä sellaista istuinta, jonka saa vain selkä menosuuntaan. Niissä on yleensä paremmat jalkatilat kasvavalle lapselle, ja lapsi mahtuu selkä menosuuntaan pidempään. Esimerkiksi Britax Hi-Way on erinomaisen tilava istuin, jonka saa tukevasti asennettua eikä lapselle ole heti polvet suussa. Sivutörmäyssuojatkin ovat korkeat, ja turvayön reititys ja lukitus helppoa.Säästöä käännettävän istuimen ostamisesta tulee aika vähän, koska turvaistuin jää kuitenkin yleensä toiselle lapselle tai sen voi myydä käytön jälkeen. Isommalle lapselle (3-4v) on säädettävä turvavyöistuin turvallisempi kuin käännettävä turvaistuin, ja se meneekin pitkälle kouluikään asti. Ja hyviä turvavyöistuimia saa alle 200 eurolla.Muista testata kaupassa istuinta omaan autoonne että sen saa tukevasti asennettua ja tilaa jää sekä lapselle että aikuisille. Vaikka selkä menosuuntaan -istuimen asennus on hiukan työläämpää, se kyllä kannattaa. Ja ainakin Tuon Hi-Wayn asensin ensimmäisellä kerralla 10 minuutissa tukevasti, ja tankkasin vielä käyttöohjettakin siinä välissä. Toisella kerralla sujuu vielä npeammin, mutta eihän sitä istuinta usein tarvitse asennella.

Kääks...Olin jostain kyllä lukevinani, että TWE on sivutörmäyssuojat hyvät? Ja kyselin kaupassa (vauvatalo johannassa), kun toisissa istuimissa näyttää olevan pääntuet sellaiset, että pää on siinä tuen välissä, eikä siis pääse liikkumaan pahemmin...että miksi kaikissa istuimissa ei ole niin? Ja onko sillä millainen merkitys istuimessa, kun TWE:hän sitä ei ole...

Vastaukseksi sain, että semmoiset istuimet ovat ennemminkin tarkoitettu yli kaksi vuotiaille!Hmm...Olen nyt kyllä ihan pyörällä päästäni ja nyt harmittaa ihan hirveesti, kun menin ja ostin meidän lapselle tuon TWE...perkeleen perkele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mutta eipä nuista voi tietää, jokaisella on omat kokemukset istuimista...paha sanoa, mikä on hyvä ja mikä ei? Ja jos kunnon kolari tulisi, niin varmaan enempi on tuurista kiinni, käykö pahasti vai ei. Ja en kyllä uudestaan lähde turvaistuin ostoksille. Meillä valittiin TWE, kun on ollut testi voittajana useasti, näin ainakin kuulin ja hyvältä/tukevalta tuntui autossa ja hintakin oli kohtalainen.Olimme reissussa viikonloppuna ja lapsemme matkusti autossa TWE:ssä, nukahdettuaan pää " roikkui" ...elikkäs siis noin ei saisi " roikkua" pää??????? Miten teillä muilla istuimissa lapsen pää menee, kun nukahtaa????

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat