Vierailija

Onko kenelläkään kokemusta miten ko. homma toimii?Eli jos eron tullen toinen haluaa jäädä asumaan yhteiseen asuntoon ja ottaa lainat omille nimilleen. Pitääkö pankissa käydä ihan sama prosessi läpi kuin alunperin asuntoa ostettaessa? Voisiko tämä edes hieman olla helpompaa? Tuleeko jotain varainsiirtoveroja maksettavaksi? Eihän valtiontakaus mitenkään mitätöidy kun periaatteessa on kyseessä edelleen ensiasunto? Huomioidaanko lainaa hakiessa asunnon mahdollinen arvonnousu jne. jne.

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi hyvänen aika... siis omaisuuden määrä miinus velat (eikä verot ;-))))Niin ja näissä asioissa ei kannata sählätä itse ettei verottaja kiinnostu. Verottaja katsoo osituksessa tehdyt jutut ihan hyvällä yleensä, mut esim. jos ette ole asuneet kahta vuotta asunnossa, niin miehelle voi tulla vielä yllätyksiä.

Onnistuu ihan kätevästi pankissa. Varainsiirtoveroa pitää maksaa ulkopuolisen rahoituksen osalta, jos on kyse osituksesta.Olettekos naimisissa siis? Osituspaperi kannattaa olla kans mukana, kun asiaa hoidetaan.

Suosittelen kyllä käyttämään osituksessa lakimiestä. Siinä sitten selviää myös sen ulkopuolisen rahoituksen tarvekin varmaan.Jos oletetaan vaikka että asunnon arvo olisi 200000 ja velkaa 150000 ja se teillä puoliksi, niin silloinhan miehen osuus (jos nyt olet nainen ja ostamassa miestä ulos asunnosta) on 100000 euroa asunnosta. Silloinhan sinun pitää maksaa miehelle 100000 euroa ja jos sulla on ennestään tavallaan 75000 velkaa, niin joudut maksamaan varainsiirtoveroa sen 100000 euron osalta (ja sulle jää se 175000 euroa velkaa kaikkinensa). Toisaalta jos taas sitten vaikka mies ottaa lähtiessään vaikka auton mukaan, niin se voidaankin sitten osituksessa katsoa miehelle tulevaksi omaisuudeksi ja sun ei tartte kokonaisuudessaan tuota 100000 euroa ottaa lisää lainaa...Toivottavasti ajatus ei nyt tuossa katkennut, mutta oleellista ei ole jäljellä olevan lainan määrä vaan siis omaisuuden määrä miinus verot osituksen syntyhetkellä eli silloin kun avioerohakemuksen ykkösvaihe on jätetty sisään.Sanoisin siis, että ositus lakimiehen kanssa ja osituspaperi pankkiin mukaan.

Eli siis jos lainaa esim. yhteensä 150000 ¿, joka siis puoliksi, täytyy varainsiirtoveroa maksaa 75000¿ osalta?Oiskos lisää pankkikokemuksia?

Jep. Ulkopuolinen rahoitus on se mikä merkkaa... ai niin ja mä taisin ottaa koko toisen aikaisemman lainan vastattavakseni, niin en muista, että tuliko siitä mitään veroseuraumuksia, ihan kuin ei olisi tullut... kauhea kun muisti pätkii.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat