Vierailija

Tuolta kun tuntu löytyvän jos jonkinlaista nimeä...

Sivut

Kommentit (43)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuo mainitsemasi nimet ovat oikeita lähiönimien aatelistoa, noiden nimien omistajia on kaikki lähiöiden kantaräkälät täynnä :-D Ikää vain on 50 +, mutta lähiönimiä silti.

eikä olla viherpiipertäjiä, asutaan kaupungin liepeillä, mutta ei lähiössä. Huomattiin, että myös toisen lapsemme nimi viittaa raamattuun, joten ehkä ollaan salaa itseltämme uskovaisia...?

että ei vaan tulisi leimatuksi miksikään työttömäksi, hunsvottiäidiksi.Loppuu allakasta kohta nimet kesken.T. Annikan työssä käyvä ja avioliitossa oleva äiti.

Onkohan kyseessä vain luulo? En usko, että milloinkaan vaikkapa Jessica nimi olisi ollut ammattikoulun käyneen lähiössä asuvan äidin antama. Ja mitä ihmeen tekemistä tällä koulutuksella on nimien kanssa? Kai siellä kouluissa ja oppilaitoksissa ollaan ihan muuta varten kuin miettimässä mikä nimi on statukseeni sopiva. Entäs jos onkin niin, että ihmiset ihan koulutuksesta riippumatta antavat lapsilleen sellaisia nimiä joista pitävät, joita on perinteisesti suvussa tai jostain muusta itselleen sopivasta syystä?

Itse ihmisten kanssa työtä tekevänä katsoisin kyllä aika hitaasti kollegaa, joka arvostelisi lasten nimiä.Vierailija:

Lainaus:

Työni puolesta tunnen aivan liikaak..


tarkoitetaan tietyntyyppisten yleensä lähiössä asuvien perheiden lasten nimiä. Kukaan ei ole väittänyt, että kaikki lähiössä asuvat nimeävät lapsensa Jessicoiksi ja Jannicoiksi, lähiöihin mahtuu asumaan myös Penttejä, Tapioita, Helviä ja Kerttuja.

Lähiönimillä viitataan nimenomaan väkisinväännettyihin nimiin (Jannica, Jesmiina, Joeliina jne.) ja näitä nimiä löytyy myös muualta kuin lähiöistä.

Näitä nimiä on kaiketi vain alunperin löytynyt lähinnä lähiöissä asuvien kouluttamattomien (peruskoulu/ammattikoulupohja) ihmisten perheistä.Vähän aikaa sitten oli Hesarin saumisliitteessä juttua perheestä, jonka sukunimi oli tyyliä ' Möttönen' ja heillä oli tytär nimeltä Yanni.

Tyttö oli n. 10v ja lueskeli seitsemän päivää- lehteä.

White trash- viittaukset ovat mielestäni melko osuvia useimmissa tapauksissa, vaikka Suomessa ei ' valkoista roskasakkia' vielä tunneta.

Onkohan kyseessä vain luulo? En usko, että milloinkaan vaikkapa Jessica nimi olisi ollut pelkästään ammattikoulun käyneen lähiössä asuvan äidin antama. Ja mitä ihmeen tekemistä tällä koulutuksella on nimien kanssa? Kai siellä kouluissa ja oppilaitoksissa ollaan ihan muuta varten kuin miettimässä mikä nimi on statukseeni sopiva. Entäs jos onkin niin, että ihmiset ihan koulutuksesta riippumatta antavat lapsilleen sellaisia nimiä joista pitävät, joita on perinteisesti suvussa tai jostain muusta itselleen sopivasta syystä?

Lähiönimiksi miellän kaikki J-kirjaimella alkavat nimet ja nimet, joissa on c-kirjain ellei ole ruotsinkielinen. Lisäksi ällöt yhdysnimet, kuten Nico-Waltteri ja Jani-Petteri sekä poikien nimistä Eeli, Eetu, Veeti, Max, Alex ja muut nimet, joita on pilvin pimein lähiöt täynnä.

Jessican vanhemmat ovat kaikkea muuta kuin mitään lähiövanhempia. Ulkonäköä löytyy vaikka teille muille jakaa ja koulutusta on ja korkea ammatti. Eikä sukunimikään ole mikään tavallinen Virtanen.

Tää on niin höpö höpö juttu koko lähiönimi. Keksikään nyt jotain parempaa.

ne eivätkä muutkan " listoissa" mainitut ole lähiönimiä. Lähiönimi voi olla vain sellainen, jota ei ole missään muualla kuin lähiössä.

Ps. Suomessa ei käytetä termiä " white trash" . Pelkästään kuvailemasi sosiaaliset ongelmat eivät riitä täyttämään tätä määritelmää (joka on ilkeä ja rasistinen).

Vierailija:

Lainaus:


Itse ihmisten kanssa työtä tekevänä katsoisin kyllä aika hitaasti kollegaa, joka arvostelisi lasten nimiä.Vierailija:

Lainaus:

Työni puolesta tunnen aivan liikaak..

Teen sinusta ilmoituksen eteenpäin. Rikot vaitiolovelvollisuutta ja käyttäydyt epäammattimaisesti. Ei liene kovin vaikea selvittää kuka käy Kontulan päiväkodeissa ongelmalasten asialla...

Ne kaikki ovat siis lähiönimiä. Ihan samalla tavalla kuin kaikki nimet ovat myös kaupunkinimiä, maalaisnimiä, esikaupunkinimiä, maalaiskuntanimiä jne jne jne

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat