Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (9)

naurettiin, että ei sitä kukaan ollut todistamassa;-)

Mutta riitti, kun miehen vanhemmat lensivät paikalle kertomaan tapaamisestamme ja suhteestamme muutenkin.

Sitten puhuttiin vanhemmuudesta, siitä millainen perhekulttuuri kumpaisellakin on ja käsityksistä tulevaisuudesta.

Minun vanhempani ovat kuolleet, siksi juuri miehen vanhemmat tulivat todistajiksi.

kyselijän kielitaiato oli aika surkee. Kysy vaan onks tää sille ok ja nimi alle. Paperit kävi jossain tulostaa englanniks ja sano et voit sit lukee kotona. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meille ainakin sanottiin, kun oltiin jo pari vuotta yhdessä asuttu, ettei tässä sen kummempaa kuin luette paperit ja laitatte nimet alle. Siinä se.

Puhelimessa aikaa varatessa kysyttiin kauanko ollaan seurusteltu ja kun vastasin, että 7 vuotta, josta yhdessä asuttu 6 vuotta, niin lastenvalvoja totesi laittavansa paperit valmiiksi. Ja kun menimme paikalle sovittuun aikaan, niin siellä ne paperit olivat, allekirjoitusta vailla. Mitään ei siis enää kyselty, vaikka olin varautunut siihen, koska olin kuullut juttua kuinka siellä kysytään kaikkea seksielämän asioita :)

Jotkut kyselevät ihan tosi tarkkaan yksityiskohtaisia kysymyksiä ja osa toteaan yleisesti, siis seurustelleet, kuinka kauan ja suhteen laatu oli sellainen, että siitä on tämä kyseinen lapsi syntynyt.

Miehen kanssa emme asuneet vielä tuolloin " virallisesti" yhdessä. Yhdessä olimme olleet jo useamman vuoden. Nainen kysyi, olenko varma isästä ja tunnustaako mies isyytensä. asia oli sillä ok. Ei meiltä mitään seksi-juttuja kyselty, kuten ei muiltakaan tuttaviltamme ole kyselty myöhemminkää.

Siinä kysellään, kenen kanssa on ollut sukupuoliyhteydessä sellaiseen aikaan, että hän voisi olla lapsen isä. Onko useampia isäehdokkaita.

Milloin kuukautiset jäi pois. yms.

Ja isäehdokkaalle painotetaan, että kyse on virallisesta asiasta, onko hän varma, että on isä. Ja selitetään, mitä virallinen isänä oleminen tarkoittaa.Käytäntö sen suhteen, tehdäänkö samalla sopimus lapsen huollosta, vaihtelee. Tiedättehän, että jos ei naimisissa olevien lapsesta ei ole tehty sopimusta, lapsen huoltaja on äiti yksin. Isyyden tunnustaminen ei vaikuta huoltajuuteen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat