Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (18)

Kyseessä oli siis joku koko ikänsä kotirouvana ollut ja mies määrättiin elättämään kunnes tämä sai jonkun ammattikoulutusjakson suoritettua. Mutta ei kai tuo yleistä ole tosiaankaan.Mitä tulee eläkevakuutuksiin, niin ne ovat yhtä huijausta! Ihan järjetöntä ensin säästää joka kk joku summa, joka kasvaa korkoa ja sitten joutua maksamaan veroa kun ottaa ne rahat käyttöönsä. Ennemmin kannattaa säästää rahastoihin, osakkeisiin tai korkotileille, niin saa ainakin omansa pois silloin kun haluaa ja ilman veroja (tietysti voitoista pitää maksaa vero, mutta se on eri asia).

Taitaa vaan olla harvassa ne miehet, jotka olisivat olleet kotona esim. 20 vuotta lapsia hoitaen. Itse en tunne yhtä ainoaa. Tutuistani pisimpään kotona lapsen kanssa ollut mies oli koti-isänä heti äippäloman loputtua siihen, kunnes lapsi täytti 2v. Tarkoitan oikeasti koti-isänä, ei työttömänä tai sairasrahalla. Mites muilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tavallisin peruste avioehdon tekemättä jättämiseen on se, ' ettei me aiota erota' .Todellinen motiivi taitaakin aiemman vastauksen perusteella olla se, että eron sattuessa pääsee hyötymään miehen rahoista. Kärjistettynä itse asiassa avioehto kertoo siitä, että naimisiin ei mennä ainakaan rahan vuoksi.satunnaisia myyjän tms. hommia, koska koulut ovat jääneet kesken tai työkokemus ei riitä pitkän kotijakson jälkeen. Joutuuko mies maksamaan elatusapua vaimolleen eron sattuessa? Edellyttäen, että miehellä on jonkinlaiset tulot eikä ole tyhjätasku. Tietääkö kukaan?

Toivoisin vaan, että naiset ei olisi niin typeriä, että jäävät tuosta vaan kotiin ajattelematta sen kummemmin omaa tulevaisuuttaan.Avioehto on reilu siinä tapauksessa, että siinä todellakin otetaan kanssa huomioon kaikki tällaiset naisen kotonaolovuodet ym.Vierailija:

Lainaus:


että rakkaudesta meillä ei tehty avioehtoa :-D :-DEikö se ole ihan oma häpeä jos ei ole käynyt kahteenkymmeneen vuoteen töissä ja eläke jää pieneksi?
Jos tavallinen hoitonviemisikä on 1,5v. ja tavallinen lapsiluku yksi, kaksi niin siitä voi jo laskea osviittaa.Jos nainen on 20 vuotta kotona niin ei minusta mies ole velvollinen maksamaan siltä ajalta eläkettä. Töihin vaan. Täytyy olla aikamoinen lapsikatras jos äitiä tarvitaan 20 vuotta kotona.

Kertyy sen 500e vastaavan summan edestä mitä hoitovapaalla olevalla kertyy. Ehtii kertyä vielä 35 vuotta kun palaan töihin. Uskaltaisin myös veikata että systeemit ehtii sinä aikana muuttua sen seittemän kertaa.Jos kotiäiti ja uraisä eroavat jaetaan velkojen jälkeen jäävä omaisuus puoliksi ellei avioehto muuta määrää.

Mä tuossa jossain aikaisemmassa ketjussa laskin, että jos naisen normaalit tulot olis 2000 euroa ja on sitten sillä 500 euron hoitovapaalla, niin jos nainen on 17 vuotta eläkkeellä eli vuodet 63-80 v (eli se keskimääräinen elinikä), niin joka kuukausi pitäisi laittaa 380 euroa säästöön eli ei ole ihan pienestä summasta kyse.Hoitovapaalla varmaan tähän ei moni perhe pysty, mutta jos vaikka vuoden hoitovapaan jälkeen laitetaan puolet tuosta summasta yksistään naista varten talteen kahden vuoden ajan, niin senhän saa siinä. Minusta se pitäisi sitten olla niin, että avioero ei osita sitä rahaa, muutenhan siitä ei ole mitään hyötyä avioeron sattuessa.että rakkaudesta meillä ei tehty avioehtoa :-D :-DEikö se ole ihan oma häpeä jos ei ole käynyt kahteenkymmeneen vuoteen töissä ja eläke jää pieneksi?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat