Vierailija

Mietin, että jos saisin toisen lapsen, esikoinen voisi ainankin ekat kuukaudet olla pph:lla parina päivänä viikossa esim 6 h kerrallaan, että minä saan esim nukkua jos vauva heräilee paljon yöllä. Esikoinen 2 v 4 kk siis juuri aloittanut pph:lla enkä ole vielä edes raskaana. Vai olisiko parempi että esikoinen olisi päiväkodissa, siellä enemmän kavereita ja toimintaa?

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:


Ja kyllä ne pph:t ottavat puolikkaitakin lapsia. Ei niillä paljon ole vaihtoehtoja, jos perhe haluaa alle 3v. hoitoon, niin nehän sen myös saavat hoitoon puolikkaana tai ihan minkälaisena vaan.
Pph:lla ei saa ryhmässään olla yhtäaikaa kuin neljä alle kouluikäistä lasta, ja tietenkin hoitaja haluaa niiden olevan täysipäiväisiä, jotta saa täyden palkan. Harvoin saa otettua kaksi "puolikasta", jotka eivät ole yhtäaikaa hoidossa.

Jos laittaisin esikoisen päiväkotiin parina päivänä viikossa, pitäisi esikoisen sitten aloittaa uudessa hoitopaikassa elokuussa. Tutulla pph:llakin voisi jatkaaa, mutta pitävätköhän pph:t osa-aikaisia lapsia yleensä, eivät kai?

kun on kotona kolme kokonaista päivää viikossa ja muutenkin 2 lyhyttä päivää vaan hoidossa. Ihan oman jaksamisen kannalta ajattelin tätä järjestelyä, meidän lapsi on sen verran vilkas tapaus että ei voimavarat ehkä riitä jos vauvalla vaikka koliikki tai muuten alku on hankala. Meillä ei turvaverkkoja.

Ettei käy niin kun tutullani, joka sai toisen lapsen ja melkein sekosi siitä väsymyksestä ja kaikesta kun esikoinen oli supermustasukkainen ja uhmakas ja vauvalla koliikkin ja nukkui päivällä pisimmät pätkät.

Ota päivä kerrallaan, älä mieti turhia.Mieti näitä esikoisen päivähoitokuvioita sitten vasta, kun plussaat.Esim. meidän kohdalla kävi niin, että kun esikoinen oli 2½v aloin haaveilla toisesta lapsesta... mutta sitäpä ei kuulunutkaan. Ikäeroksi tulikin sitten 5½v. ja esikoisen päiväkodista meitä neuvottiin pitämään esikoinen hoidossa myös vauvan syntymän jälkeen. Olisi ollut liian suuri muutos vilkkaalle ja sosiaaliselle lapselle jäädä päiviksi kotiin äidin ja vauvan kanssa.Niinpä esikoinen oli sitten 2-3 päivää viikossa hoidossa ja muut arkipäivät kotona äidin ja vauvan kaa.Ja kyllä ne pph:t ottavat puolikkaitakin lapsia. Ei niillä paljon ole vaihtoehtoja, jos perhe haluaa alle 3v. hoitoon, niin nehän sen myös saavat hoitoon puolikkaana tai ihan minkälaisena vaan.Nimimerkillä 2v. kuopus just parhaillaan hoidossa 5h/päivässä, kun palasin takaisin töihin osa-aikaiseksi.

Lainaus:

niin onkohan toisen lapsen hankkiminen ihan viisasta???????
Kun pidemmällä tähtäimellä asiaa ajattelee, niin eiköhän se sisarus ole lapselle kuitenkin niin iso rikkaus, että se oikeuttaa pitämään isompaa pari lyhyttä päivää hoidossa. Jos ilman hoitoa eivät voimavarat riittäisi.Pph:t eivät vain yleensä pidä osa-aikaisia lapsia, koska sellainen lapsi vie kuitenkin kokopäiväisen paikan eikä hoitaja saa palkkaa kaikilta päiviltä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat