Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos lapseni kylässä rikkoo lelun, ostanko uuden tilalle tai annanko rahallisen korvauksen? Entä missä tilanteissa maksan, kun menee vahingossa rikki, vai ainoastaan jos rikkoutuminen joutuu tahallisesta huolimattomuudesta/ tahallaan rikottaessa?Mikä käytäntö teillä?

Kommentit (15)

ei sitä luonnollisestikaan tarvitse mitenkään korvata. Mutta jos se on rikkomalla rikottu, niin korvausta kyllä kyselisin. Jos asiasta ei tulisi sopimusta, olisi ko. vieras meillä viimeistä kertaa. Yleensä korjaamme kaappiin kaikki arvokkaammat ja ehkä särkyvimmät tavarat pois. Lapset 3-6v.

Jos olisi jotain tosi kallista ja tärkeää, niin pienemmiltä pidetään piilossa ja jos vahinko käy kuitenkin, niin sit sovitaan että korvataanko. Mutta ei automaattisesti. Isompien lelut taas, isommatkin osaa jo katsoa tavaroidensa perään, että antaako leikkiä. Ei siis tarvitse korvata, paitsi tietysti ihan tahallaan rikkomalla rikkomiset. Leikissä käyneitä vahinkoja voi sitten miettiä porukalla, että oliko lelu kovin tärkeä ja uusi vai vanhempi josta ei niin väliksi. Jos siis meidän lelusta kyse, jos vieraan niin aina on kohteliasta kysyä, että miten sen voisi korvata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekin meni puolivahingossa, mutta kuitenkin. Halusin, että lapsi ymmärtää seuraukset ja käskin lapseni ottamaan oman samantyypisen lelunsa ja antamaan sen rikkoutuneen tilalle anteeksipyyntöjen kera. Tuo uuden ostaminen tuntui liian helpolta, tuosta ymmärsi menetyksen konkreettisemmin.

mutta jos rikkoo ikkunan, akvaarion tai naapurin moottoripyörän, tai polttaa navetan, lapsen vanhempien kotivakuutus korvaa asian. Eli soitat lapsen vanhempien vakuutusyhtiöön ja kysyt tarvitaanko esim. poliisia todistamaan vahingon laatu vai riittääkö oma ilmoitus ja kaavakkeiden täyttö.

mun mielestä noin 5 vuotias tietää jo syy ja seuraus suhteen eli tietää et leluja ei tahalleen rikota, ja jos rikkoo silti ihan kiusallaan ni sillon pitää maksaa.

mulla on myös pojan kaverit rikkonu leluja, mutta en ole pyytäny mitään korvauksia, 3 vuotias kyseessä.

ja jos on jokin kallis lelu ni sen korjaan pois, jos en halua että se rikkoutuu edes vahingossa.

vahingossa rikkonut jonkun lelun kyläpaikassa. Olen tarjoutunut joko ostamaan uuden tai antamaan rahallisen korvauksen, mutta lelun omistajan äiti ei ole ottanut rahaa tai uutta vastaan vaan on sanonut, että vahinkoja sattuu.


Joku sanoi, ettei 3-vuotiaasta mitään vielä makseta, mutta 5-vuotiaasta kyllä. Kyllä 3-vuotias jo tajuaa, mitä saa tehdä ja mitä ei. Vahingoista ja leikissä rikkoutuvista en maksa enkä kuvittele saavani rahaa. Mutta jos joku tahallisesti tai tavallaan tahallisesti rikkoo varsinkin jotain kalliimpaa tai tunnearvokasta niin sitten pitää maksaa. En kyllä ole käsi ojossa, vaan vanhempien täytyy itse tajuta.Omani rikkoi n. 3-vuotiaana kaverin kauko-ohjattavan auton. Ei täysin tahallaan, mutta ei vahingossakaan (hakkasi leikkikirveellä, jonka ei pitänyt olla mitenkään vaarallinen). Kävimme lapsen rahoilla ostamassa uuden auton. Opetus oli hyvä molemmille pojille.

Mikäli lelu menisi vahingossa rikki leikin tiimellyksessä niin en maksaisi sitä tai vastaavasti odottaisi, että lelu korvattaisiin meille. Pääsääntöisesti siis rikki menneitä leluja ei korvata.Lelun rikkonut lapsi saisi omista säästöistään maksaa rikkomansa lelun.

lasten lelujen rikkomiseen. Leluja siis alkoi mennä rikki useita. Lähinnä kyse oli rajusta leikkityylistä. Väännettiin väkisin, jos suosiolla ei mennyt.

Otin omat ja vieraat lapset tasapuolisesti puhutteluun, yhdessä. Lelu kerrallaan kyselin, kuka on rikkonut ja missä tilanteessa meni rikki. Sitten sovittiin, jos leluja menee vielä rikki, tulee siitä asianomainen kertomaan heti aikuiselle. Näin voidaan välittömästi käydä läpi, minkälaisessa tilanteessa lelu meni rikki. Oliko tahallinen vai tahaton tapahtuma. Jostain kumman syystä tämän jälkeen ei ole mennyt yhtään lelua rikki ja leikit jatkuvat kyllä iloisesti. Kyseessä 5-8 vuotiaita lapsia, jotka jo saavat opetella, että teoilla on seuraamukset!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat