Seuraa 

Nyt täytyy nolona myöntää, että kuivausrummun käyttö tuottaa hieman onkhelmia.

Ostimme viikko sitten Whirlpoolin kuivausrummun. Pari kertaa olen pyykkiä siinä nyt kuivannut ja kummallakin kerralla laittanut ohjelman, jolla pyykin pitäisi tulla kaappikuivaksi, mutta mutta... Eilen rumpu pyöritti pyykkiä 1,5 tuntia, minkä jälkeen pyykki oli vielä sen verran kosteaa, ettei sitä voinut kaappiin viikata vaan niin päätyivät taas narulle kuivumaan.

Missä ihmeessä teen virheen?Itse epäilisin, että käytän väärää kaappikuivaus- ohjelmaa, sillä rummussa niitä on erikseen puuvillalle, tekokuiduille sekä hellävarainen (jota käytän).

Pyykin seassa on niin montaa eri materiaalia, joten mitä ohjelmaa pitää/uskaltaa käyttää, ettei vaatteet mene pilalle? Vai pitäisikö pyykki kuivata useassa eri erässä, jotta jokainen vaatekappale saisi oikean kuivauksen?Osaisiko joku jo kuivausrummun käytön oppinut antaa pikaohjeet kuivausrummun käyttöön niin, että pääsisin eroon narulla kuivaamisesta.

Kommentit (6)

Käytän lähes kaiken pyykin kuivaamiseen sitä rutikuivaa puuvillaohjelmaa, onkohan se juuri se kaappikuiva :). Joitain helposti kuivuvia, arempia tms. materiaaleja (vaikkapa juhlavaatteet) saatan valikoida joukosta pois ja laittaa henkariin roikkumaan. Tuo ohjelma on ainut, joka kuivaa pyykin täysin kuivaksi, muuta jättävät enemmän tai vähemmän kosteiksi.Yksikään vaate, oli se sitten puuvillaa tai keinokuitua, ei ole mennyt kuivausrummussa piloille eli kutistunut, nyppyyntynyt tai mitä niille sitten voi tapahtuakaan. Pyöritän toisinaan lyhyen aikaa myös kosteita villavaatteita rummussa.Meillä on Electroluxin kuivausrumpu.KL.

Kiitos kovasti vastauksista.Uskaltauduin kokeilemaan puuvillan kaappikuivaohjelmaa ja pyykit ovat jo paljon kuivempia. Itse asiassa ollaan jo saatu viikattua suurin osa pyykista suoraan kaappiin rummusta. Vielä kun uskaltautuisi kokeilemaan kaappikuiva plus ohjelmaa, niin silloin varmaan jo saisi aivan kaikki vaatteet suoraan kaappiin kuivausrummusta.Pyykkikoneemme on " vetoisuudeltaan" 6kg ja kuivausrumpumme 7kg, joten sen kanssa ei pitäisi olla ongelmia. Yleensä otan pyykin joukosta vielä pois osan vaatteista, kuten erittäin joustavat vaatteet ja vaatteet, joissa on jonkinlaisia " pampuloita" (esim. housut, joiden punteissa on ne ihme kiristysjutut).Tuo veden sähkönjohtavuus (vai oliko se noin) pitääkin tutkia. En tiedä voiko konettamme säätää sen osalta, mutta tutkitaan tutkitaan :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pari juttua tuli vielä mieleeni:

- minkäkokoinen on kuivausrumpu? Entäpä pesukone? Paljonko sinne saa laittaa pyykkiä kuivumaan eli onko siellä ollut liikaa? Jos pesunkone on 7kg ja kuivausrumpu taasen 5kg niin ei se kuivata.

Electroluxin rummun kanssa. Meillä asia ratkesi, kun tarkistimme vesijohtoverkon veden sähkönjohtavuuden. Rummussamme on veden johtavuustason säätö. Kun vaihdoimme asetuksen omaa verkostovettämme vastaavaksi, alkoi homma toimia.On myös huomattavaa edellä kirjoittaneiden kommentit eli jos pyykki hyvin erityyppistä eli froteepyyhkeitä ja viskoosivaatetta samalla kertaa, niin kuivaustulos voi olla huono. Mutta jos kuivaa suht samantyyppistä pyykkiä, niin kyllä kaappikuivaohjelmalla pitäisi tulla kuivaa. Meilläkin ennen johtavuustason muutosta kaappikuivaohjelma jätti selvästi kosteaksi mutta ei enää. Eli katsopa onko teidän rummussanne tuommoinen asetus.

ja käytän puuvillalle (60C) erittäin kuivaa ohjelmaa. Kaappikuivalla en saa niitä tarpeeksi kuivaksi. Ja siinäkin voi jäädä esim. paksujen lastenhousujen kuminauhasaumat kosteiksi ja pitää pari tuntia kuivua vielä rummun jälkeen. Eli jos pyykki on eripaksuista ja eri materiaaleista, niin kuivaus on hankalampaa.

No, veikkaisin että ongelma on tuo " hellävarainen" ohjelma. Jos kyydissä on puuvillaa ja sitä pyöritellään hellavaraisesti kaappikuivaksi, niin se varmaan vie tovin ja saattaa jäädä kosteaksi.Perusperiaate on että kannattaisi kuivata samanlaisen kuivausajan vaativia pyykkejä samassa koneellisessa. Jos siis esim. kuivaat viskoosipaitaa ja kylpypyyhettä samassa koneessa niin varmasti pyyhe on märkä kun paita on jo kuiva.Itse pesen täysiä koneellisia ja tuuppaan ne täydet koneelliset suoraan kuivaajaan ja pyöritän niitä kaappikuivaksi. Trikoovaatteet kutistuvat hieman, joten ostan muksuille yhtä kokoa suurempia vaatteita.Eikä meillä ole vaatteet kuluneet tai muutenkaan kärsineet kuivaajasta.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat