Vierailija

Kommentit (8)

Esikoinen on vielä sen verran pieni, ettei oikein ymmärrä vauvan päälle ja vanhemmat saavat koko ajan valvoa, ettei isompi satuta vauvaa.Meilläkin oli tarkoitus hankkia lapset pienellä ikäerolla, mutta meni sen verran kauan ennen kuin tärppäsi, että ikäeroa on nyt tulossa 3v 3kk, mihin olen ihan tyytyväinen. Saa nähdä miten sitten käy...

Sitä on vaan ekan lapsen jälkeen niin onnen huuruissa ja kaikki on niin helppoa, että sitä kuvittelee elon jatkuvan samanlaisena.Vaan sittenpä kaikki muuttuukin, eikä suinkaan paremmaksi...Itse suosittelisin ikäeroksi vähintään kolmea vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai en tiedä olisiko ollut jo kuopus olisi ollut erilainen, mutta erittäin itkuinen ja vaativa vauva. vei kaiken ajan ja tunsin huono omatuntoa esikoisen takia joka oli pieni eikä saanut tarpeeksi huomiota.

Nyt kun lapset 4v ja 2v niin ovat kyllä todella hyvät kaverit ja leikkivät yhdessä koko ajan. Että tässä vaiheessa on kyllä hyvä ikäero.

Jos helpommalla haluaa päästä niin se 3 vuotta väliä on varmaankin parempi. Mutta jos voimaa ja sisua riittää, niin hyvät kaverit lapsista tulee.Jos neljäs joskus tehdään niin varmaankin tulee hivenen pitempi ikäero. On nimittäin melkoisesti hommaa... Nuorin nyt puolivuotias.

Esikoisen opetin päiväkuivaksi hieman ennen vauvan syntymää, yövaippa jäi kun vauva oli alle 3 kk, eli kovin pitkään en joutunut vaipattamaan kahta lasta.Toisen vauvan hoito oli helppoa: kaikki oli esikoisen jäljiltä vielä tuoreessa muistissa, mutta kokemusta ja itsevarmuutta oli enemmän. En panikoinut turhista, vaan otin rennosti. Leikin esikoisen kanssa, ja hoidin vauvaa siinä sivussa. Ei ehtinyt reagoida jokaiseen vauvan tuhahdukseen.Mustasukkaisuutta ei ole ilmennyt vieläkään, vaikka " vauva" on jo 2 v 9 kk.Esikoisella ei ollut vielä kunnollista uhmaa kaksivuotiaana. 3-vuotiaana todellakin oli, mutta silloin perheessä ei onneksi enää ollut pikkuvauvaa. Kun imetin, esikoinen imetti nukkeaan. Kun laitoin vauvan nukkumaan, esikoinen oli kiltisti hiljaa omassa huoneessaan, tai olkkarissa televisiota katsomassa. Se ei todellakaan olisi onnistunut 3 vuoden uhmassa. Ulkoilut ja vaunukävelyt meni kätevästi, kun oli tuplarattaat: millekään 3 v tai vanhemmalle en enää olisi tuplia hankkinut, mutta ei sen ikäinen vielä jaksa tai suostu liikkumaan niin lujaa vauhtia, että kävelylenkistä olisi jotain hyötyä äidille liikunta- ja painonpudotusmielessä. Päiväunille laitoin lapset aina samaan aikaan (rytmin löytymisessä meni muutama kuukausi) ja sain 2-3 tuntia omaa aikaa joka päivä, nukuin reilu tunnin päikkärit ja ehdin silti touhuamaan muutakin. Hieman yli 3-vuotiaana esikoinen ei enää päiväunia nukkunutkaan, mutta ei ollut enää tarvettakaan, kun yöt eivät olleet enää rikkonaisia eikä äiti tarvinnut enää päiväunia.Aika monella kaverillani on se tilanne, että perheessä on 3-vuotias ja vauva, ja he ovat kyllä aivan lirissä. Isompi uhmaa, kiusaa vauvaa, ja oireilee kaikin mahdollisin tavoin.Meillä esikoinen oli vauvan tullessa vielä sen verran pieni, ettei osannut protestoida samalla lailla kuin kolmevuotias, mutta kuitenkin niin iso että kävi itsenäisesti potalla, söi itse, osasi riisua ja pukea lähes omatoimisesti. Kahden vuoden ikäero on siis meillä ollut todella toimiva. Lapsista on ollut seuraa toisilleen jo siitä saakka kun pienempi oli alle vuoden, ja he ovatkin todella läheisiä. Leikkivät paljon yhdessä, ja pitävät toistensa puolia.Sitä kovaa väsymystä, mikä kuulemma tulee kun perheen lapsilla on ikäeroa kaksi vuotta, odottelen edelleen. Eipä ole näkynyt moista.Niin, ja mieheni on yrittäjä joka ei lomia ja vapaapäiviä tunne, työpäivätkin on vähintään sen 12 tuntia. Siitä huolimatta olen pärjännyt alusta saakka lasten kanssa hyvin. Se lienee aika lailla asennekysymys. Toiset äidit vaan tykkää valittaa, vaikka perheessä olisi tasan yksi lapsi ja hänkin jo omatoiminen viisivuotias.Lapset on nyt tehty, voin huoletta hoitaa molemmat kolmevuotiaiksi kotona, ja sen jälkeen keskittyä työelämään. Ei tule enää uusia taukoja äitiyslomien ja hoitovapaiden muodossa.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat