Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Lähdemme neljän päivän kaupunkilomalle Roomaan 3-kuisen vauvamme kanssa. Nyt olisi mielessä muutama kysymys joihin matkatoimisto ei ottanut oikein kantaa. Toivoisinkin, että kuulolla olisi joku maan tunteva joka osaisi neuvoa :)1. Otetaanko mukaan kunnon vaunut vai suht avonaiset matkarattaat?

Edelliset saattaa olla vähän hankalat jos Rooma on jalankulkijallekin ruuhkainen kaupunki, mutta toisaalta vauva olisi niissä paremmin suojassa kaupungin pölyitä ym. Vaunuja voisi myös käyttää yöllä sänkynä jos hotellissa ei ole vauvansänkyä.2. Millainen suhtautuminen Italiassa on julkiseen imetykseen? Voiko imettää esim. puistonpenkillä tai ravintolassa imetyspaidan tarjoaman " suojan" turvin vai pitääkö varautua isompaan telttaan tai kokonaan pois katseiden alta?3. Onko jotain muuta mitä vauvaperheen pitäisi huomioida?

Kommentit (6)

Wondera:

Lainaus:


Lähdemme neljän päivän kaupunkilomalle Roomaan 3-kuisen vauvamme kanssa. Nyt olisi mielessä muutama kysymys joihin matkatoimisto ei ottanut oikein kantaa. Toivoisinkin, että kuulolla olisi joku maan tunteva joka osaisi neuvoa :)1. Otetaanko mukaan kunnon vaunut vai suht avonaiset matkarattaat?

Edelliset saattaa olla vähän hankalat jos Rooma on jalankulkijallekin ruuhkainen kaupunki, mutta toisaalta vauva olisi niissä paremmin suojassa kaupungin pölyitä ym. Vaunuja voisi myös käyttää yöllä sänkynä jos hotellissa ei ole vauvansänkyä.1) noin pienelle vauvalle ottaisin kunnon vaunut mutta Roomassa voi olla hankalaa kulkea isoilla vaunuilla. Entä rattaat ja rintareppu?

Kyllä hotelleissa on yleensä pinnasänkyjä johon vauvan voi laittaa nukkumaan2. Millainen suhtautuminen Italiassa on julkiseen imetykseen? Voiko imettää esim. puistonpenkillä tai ravintolassa imetyspaidan tarjoaman " suojan" turvin vai pitääkö varautua isompaan telttaan tai kokonaan pois katseiden alta?2)Julkinen imetys on lisääntynyt mutta kannattaa silti aina etsiä vähän " suojattu" paikka ja tosiaan käyttää imetyspaitaa3. Onko jotain muuta mitä vauvaperheen pitäisi huomioida?
3) Huomio että pidä aina silmäsi kiinni vauvassa ja tavaroissasi että mitään ei pääse " katoamaan" ! Hyvää lomaa!Eli siirtyminen lentokentältä hotelliin. Hotellimme on kuulemma muutaman minuutin kävelymatkan päässä Termini-asemalta. Matkatoimistosta suositeltiin, että menisimme junalla lentokentältä asemalle. En tiedä kuinka hyvin virkailija otti suosituksessaan huomioon sen, että olemme todellakin liikkeellä pienen vauvan + rattaiden + matkatavaroiden kanssa. Eli onko juniin helppo viedä vaunut ja onko niissä tukalaa (kuumaa, ruuhkaista) matkustaa? Vai ottaisimmeko sittenkin taksin? Siinä tapauksessa vaan pitäisi kai ottaa turvakaukalokin matkaan, takseissa ei varmaan sellaisia ole ja ilman ei taas kai uskalla liikenteeseen lähteä?!?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokemukseni Roomasta on kuten muuallakin Italiassa että jalkakäytävien kunto ja korkeus ovat erittäin vaihtelevia ja pääasiassa huonoja. Joten Isopyöräiset vaunut olisivat hyvä, mutta kun niiden kanssa ei sitten mahdu minnekään, ei bussiin, ei metroon ei kauppojen ovista sisään. Joten suosittelen matkarattaita tai kantoliina/-reppua. Ei kannata yrittää nähdä noin pienen vauvan kanssa koko Roomaa päivässä. Itse ottaisin yhden kohteen per päivä ja lopun päivää kahvilassa, ravintolassa, puistoissa ja hotellilla. Hellettä kannattaa vältellä viileissä tiloissa, sillä kaupungissa siesta-ajan helle on kammottavaa. Ottakaa rennosti ja juotavaa mukaan!

hei, vaikka en italiassa olekkaan, taitaa kaaos ja kuumuus olla samantyyppinen kuin täällä ateenassa. meidän 2,5 kuukautinen poikamme kulkee rattaissa, joissa selkänoja menee alas asti, eli meillä ei ole vaunuja mutta ei myöskään ihan kevyetkään sateenkaarirattaat ole. kuomu on ihan ehdoton ja auringonvarjo jos teillä on. hyttysverkkoa en ole vielä lkokeillut, mutta eilen tuli ensimmäiset puremat, joten on senkin aika nyt sitten. rattaita on hankala työntää välillä, koska jalkakäytävät on mitä on (jos niitä on) joten liinailen myös paljon, tosin nyt helteillä sekin on vähän hankalaa kun vauva " tukehtuu" kuumuuteen.sänky vinkki: ostakaa sellainen pop-up bed, painaa kilon ja menee noin 10 *20sentin tilaan ihan lättänäksi. siinä on myös hyttysverkko ukana, tosi upea keksintö, meidän vauva ainakin tykkää kuin hullu ja kulkee mukana vaikka vauvan vaippa kassissa!! silloin ei tarvi roudata painavia vaunuja mukana.

Vauvan ja vaunujen kanssa matkustamisesta ei ole kokemusta, mutta muuten junamatkasta lentokentältä Termini-asemalle, joten kommentoin:ainakin isojen matkalaukkujen ym. pakaasien (joita mulla aina on runsaasti ;) ) kanssa junalla on ollut tosi helppoa kulkea. Tilaa on ollut hyvin ja luulen, että junissa on varmaankin ollut ilmastointi, koska en muista niissä hikoilleeni (Rooman päässä junaa laiturilla odottaessa sen sijaan virtasi hiki!). Lentokentällä juna-asemalle siirtyminen on myös helppoa, pääsee sisäkautta. Ja muistaakseni myös lentokentän päässä on junan pääteasema tai ainakin se seisoo siinä niin kauan, että on hyvin aikaa rahdata kamoja sisään ja ulos.Taksikyyti Roomasta kentälle ei ole ihan halpa, hintaa en tosin nyt yhtään muista ja on vaikea kuvitella, että siellä olisi turvaistuimia takseissa, kun Suomessakaan ei kai yleensä ole. Ilman turvaistuinta minä en vauvan kanssa autoon menisi, ymmärrät kun näet Rooman liikenteen!Kivaa matkaa!

Moi! Ihan hyviä vinkkejä olikin jo kirjoitettu. Todella vauvan- ja lapsenryöstäjiä on, jopa niin röyhkeitä, että keskellä päivää yrittävät repiä vauvan sun kärryistä, vaik seisoisit vieressä, että huomio siihen. Nimenomaan mustalaisia varokaa. Jos jaksaa niin liina on helpompi kuin rattaat, mutta aika raskasta ehkä pidemmän päälle? Meillä on kanssa matkarattaat vauvallekkin, käytetty pienen pientä pehmeää kantokoppaa niissä, mutta lapset syntyikin talvella. Kesällä helteessä semmoinen ei ole kiva, mutta jos jonkinlaisen kopan keksit niihin asennella, niin olisi kiva pesä. Ainakaan tällä hetkellä ei ole kyllä erikoisen helteistäkään. Kunnon vaunut ei kertakaikkiaan mahdu liikenteeseen, kaikki ovet ym. on suunniteltu matkarattaille jos niillekkään. Rooma on kyllä kivan leveäkatuinen ja jalkakäytävätkin leveitä Italialaiseksi kaupungiksi.. Imettää voit jossain kahvilassa, mutta kyllä se erikoista on, mutta siis ihan mahdollista! Vaippaa taas vaihdat kahvilan ulkopuolella rattaissa jossei löydy hoitopaikkaa, mikä on todennäköistä. :) Jos hellettä sitten lomanne aikana on ja ei ole satanut vähään aikaan, niin ei ole terveellistä mennä ulos n.(11)12-17 aikaan otsonin takia ja siitä tuleekin pistelevä olo mahaan ja kurkkuun ja silmiin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat