Vierailija

Kommentit (18)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä nukkuivat samassa sängyssä nelisen kuukautta. toinen pinnasänky oli olohuoneessa, keittiön vieressä, toinen makuuhuoneessa, mikä taas sijiatsee syrjemmässä. näin sain kaksoset kätevästi sinne missä itsekin päivisin häärin.

Kotona omissa sängyissään alusta asti. Toinen nukkui rauhassa paikallaan ja toinen alkoi veuhtoa jo aikaisin sinne tänne. Olipa nukkumisrauha molemmilla.

Meillä kaksoset olivat jotain reilu 3kk kun laitettiin omiin sänkyihinsä. Oli ihan hyvä juttu, toinen alkoi sen jälkeen nukkua kokonaisia öitä.

ensin vieretysten poikittain samassa sängyssä, sitten kun alkoi laidat lähestymään niin nukkuivat molemmat omissa päädyissään varpaat vastakkain. Olivat vähän vajaa puoli vuotiaita kun siirtyivat omiin sänkyihinsä ja samalla omaan huoneeseen nukkumaan. Omiin sänkyihin siirryttiin siksi, että alkoivat potkia ja myltätä niin paljon sängyssä, että herättivät aina toisensa. Ja hyvin maistui uni omissa sägyissä ja omassa huoneessa!!!Koin jotenkin " turvallisemmaksi" nukuttaa vauvat aluksi samssa sängyssä. Ja ovathan he kohdussakin kiinni toisissaan, sairaalassa samassa sängyssä, niin onhan vauva varmasti rauhallisempikin kun on se tuttu ja turvallinen sisko/vali siinä kyljesä kiinni tuhisemassa. Tosin jokainen tyylillään, näin meillä ja muualla voi olla toisin....:)


eiköhän aika näytä...

Siis kun alkavat kääntyillä ja heittelehtiä pinniksessä laidalta toiselle, huomaat itsekin, että nyt on omien sänkyjen aika ;).Se taas riippuu lapsista. Meillä vauvan kova meno sängyssä alkoi 3 kk iässä, mutta osalla myöhemmin.Sitä ennen mahtuvat toki hyvin kahdestaan.Onnea tuplavauvoista!

Pidämme kyllä tärkeänä sitä, että lapset ymmärtävät olevansa erillisiä yksilöitä, heitä ei esim koskaan pueta samanlaisiin vaatteisiin. Poikamme syntyivät keskosina, ja ehkä siksikin hakevat turvaa toisistaan nukkuessaan.t:12

Mutta omiin sänkyihin kuitenkin laitoin.Päivällä pidin samaa rytmiä eli molemmat samaan aikaan imetystyynyllä syömään ja molemmat unille samaan aikaan.Yöllä nukutin omissa sängyissä, mikä olikin hyvä juttu, sillä toinen alkoi nukkumaan yöt n 2kk iässä syömättä, mutta toinen nukkui levottomammin ja jatkoi yötissittelyä n 8 kk ikään asti.

Ensin nukkuivat vieretysten puolivuotiaiksi ja sitten varpaat vastakkain tuohon 9 kk:n ikään saakka. Mitään ongelmaa ei ollut, kun lapset sitten siirtyivät omiin sänkyihinsä. Minusta ainakin tuntui siltä, että nukkuivat paljon rauhallisemmin alkuaikoina, kun saivat olla kylki-kyljessä ja pysyivät hyvin samassa rytmissä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat