Vierailija

Millä maustaisin? Kuinka paljon?

Kommentit (4)

(4 annosta)

n. 1kg kerä-tai savoijinkaalia

1dl puuroriisiä

5dl lihalientä

1-2 sipulia

400g jauhelihaa

½tl mustapippuria rouheena

2tl meiramia

3rkl siirappia

½-1tl suolaa



Leikkaa kaali suikaleiksi ja hienonna sipulit.



Pane riisisuurimot kiehumaan lihaliemeen suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan. Lisää joukkoon hienonnettu kaali ja sipuli.



Hauduta hiljalleen ja sekoita välillä, kunnes kaali on pehmeää ja lihaliemi imeytynyt riisiin (n. 15 min).



Sekoita joukkoon jauheliha pieninä nokareina ja anna hautua vielä hetki.



Mausta seos. Lisää suolaa tarvittaessa.



Kaada seos voideltuun uunivuokaan.



Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.



Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta tai etikkasäilykkeitä

Kaalipataan laitan itse ihan hitusen, ehkä tuohon määrään max n. 0,5 dl raakaa riisiä (kypsänä siis vähän yli 1 dl). Laatikkoruokaan tietty vähän enemmän, koska laatikon tulee olla kuivempaa.



Kaalipataan laitan itse liemikuution (lihaa tai kasvista) ja maun mukaan lisää suolaa, lisäksi maustepippuria. Ei muuta.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

n. 1 - 1.5 kg kaalia

300 g jauhelihaa

1½ dl riisiä (keitettynä n. 3 dl)



mausteeksi mustapippuria + siirappia

öljyä kaalin hauduttamiseen



Kaali suikaleiksi, kattilaan öljyä, lisätään kaali. Haudutellaan liedellä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes pehmenee.



Jauheliha ruskistetaan, lisätään mustapippuri (+ mahd suola).



Sitten kaali, riisi ja jauheliha sekaisin, päälle siirappia (itse laitan paljon), uuniin. Saa olla miedolla lämmöllä melko pitkään, kunnes tummanruskeaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat