Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

haluaa vaihtaa koron kiinteään korkoon kesken kaiken? Sen tiedän, että kiinteä korko on sitova sopimus pitkäksi aikaa, mutta onko joku muuttanut kesken kaiken 12kk euriboriin sidotusta kiinteään korkoon?Vai onko ainoa vaihtoehto vaihtaa pankkia?Ja saako siinä tapauksessa lainoja olla kahdessa eri pankissa?

Kommentit (7)

Tai laitoimme puolet lainasta kiinteälle korolle 5 vuodeksi, puolet jäi 12kk euriborille. Olisimme saaneet koko lainakin tuolle kiinteälle, mutta se on tosiaan kiinteä sitoumus: lainaa ei voi esim. lyhentää enempää kuin on sovittu kiinteän korkojakson aikana. Eli päätettiin jättää joustovaraa toiselle puolelle.Mutta eri asia on se, saako nyt järkeviä kiinteitä korkoja sovittua. Voi meinaan olla aika korkea tarjous pankista. Meillä on 4,7% kokonaiskorko tuolla kiinteällä osalla. Euriboriin sidotussa on tällä hetkellä 5,01, mutta viikon päästä jotain ihan muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mikä oli korkotaso silloin, kun te laitoitte sen osan kiinteälle korolle? Eli kuinka paljon korkeampi tuo kiinteä korko on yleensä lähtötilanteesta?Mäkin olen siis miettinyt osan lainasta sitomista kiinteään korkoon, ihan vaan oman mielenrauhan takaamiseksi. Meillä on laina muutenkin jo nyt useammassa osassa, kun on yksi osa asp- lainaa, toinen osa tonttilainaa jossa korkokatto ja tän kolmannen osan voisin laittaa kiinteälle, tai ainakin osan siitä. Eipähän tarttisi kytätä korkojen kehitystä.

En nyt ihan tarkkaan muista korkotasoa, mutta olihan se alempi kuin nyt. Oliskohan 12kk euribor ollut silloin n. 4,3-4,5%?Silloin ei ennustettu näin korkeita korkoja. Ekat 6kk kiinteä korko oli kalliimpi, sitten ekassa korontarkistuksessa (meillä siis lokakuussa) euriboriin sidottu olikin jo kalliimpi.2

aina korkeampi kuin senhetkinen 12kk euribori. Jos luotat siihen, että euribori nousee yli sen kiinteän koron sinä viisivuotiskautena kun lainaasi makselet, niin sitten kannattaa ottaa kiinteä korko. Mutta jos aavistelet koron laskua, niin siinä tapauksessa maksat koko laina-ajan korkeampaa korkoa. Pankki innoissaan vaihtaa euriborista kiinteään, koska silloin he saavat heti korkeampaa korkoa. Joudut ehkä maksamaan lainajärjestelyistä jonkun 200-300 euroa palkkion. Mitä nopeampaa koronnousua pankki aavistelee, sitä korkeampi tämänhetkinen kiinteä korko on.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat