Seuraa 

Brittityttö Autumn Brown pääsee joskus tulevaisuudessa ihmettelemään omaa nimeään oikein urakalla.Tytön Maria-äiti kun antoi hänelle peräti 25 etunimeä. Siinä ei ole mitään ihmeellistä - Marialla itselläänkin on 25 etunimeä.Wolverhamptonilaisen Autumnin etunimet ovat, kuten äidilläänkin, nyrkkeilyn suuruuksien sukunimiä. Tytön nimi koko komeudessaan on Autumn Sullivan Corbett Fitzsimmons Jeffries Hart Burns Johnson Willard Dempsey Tunney Schmeling Sharkey Carnera Baer Braddock Louis Charles Walcott Marciano Patterson Johansson Liston Clay Frazier Foreman Brown.- Isäni ja äitini ovat hulluina nyrkkeilyyn. Sen lisäksi heillä on hyvin erikoinen huumorintaju, Maria sanoo.- Minä en lapsena muistanut koko nimeäni. Opin sen vasta kymmenvuotiaana, Maria-äiti kertaa kokemuksiaan 25 etunimen kanssa elämisestä.Maria toivoo lapsensa huumorin riittävän, kun tälle joskus käy selväksi oman nimen pituus koko komeudessaan.- Ainakaan minulle nimestä ei koskaan ole ollut mitään haittaa, äiti vakuuttaa.Kommentit (4)

mutta taallapain nimien valintaa pidetaan osana yksityisia valintoja ja pidetaan jarkyttavana diktatuurikaytantona kun kerron etta Suomessa nimien maaraa ja joskus myos nimia rajataan.

Että antaa kaikkien kukkien kukkia vaan :-)Silti huokaisen helpotuksesta, että Suomessa tuo ei ole mahdollista. Ajatellaanpas vaikkapa autohullun pariskunnan lapsen nimeä jos se olisi vaikkapa Tino Nissan Almera Primera Ford Ka Renault Escape Opel Zafira Corsa Fiat Uno Mercedes Porsche...Sekin on minusta hassua, että muualla maailmassa voidaan antaa ihan mitä vain nimiä lapselle. Niinkuin nyt vaikkapa Tiger Lily, River, Rumer, Tinkerbell jne. Sitten on vielä selkeästi enemmän toisen sukupuolen nimiä joita kuitenkin on voitu antaa sille toisellekin sukupuolelle. Niinkuin nyt vaikkapa James -niminen nainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Omasta mielestäni Suomen nimilaki ja käytännöt ovat kyllä liian tiukkoja. Etunimiä voisi minusta ihan hyvin antaa ainakin 5 jos vanhemmat niin haluavat. Myös tuosta älyttömästä sukupuolten vahtaamisesta pitäisi päästä eroon, samoin kuin erikoisuuksien jahtaamisesta ja pilkuntarkasta viilaamisesta - joskushan nuo päätökset ovat ihan järjettömiä ja täysin mielivaltaisia!Sen sijaan se on minusta kyllä hyvä että joku tsekkaan nimet siltä kannalta ettei mitään törkeyksiä ja täysin sopimattomia nimiä voi lapselle antaa. Aikuinen ihminen saisi puolestani ottaa ihan miten hassun ja kummallisen nimen haluaa, itsehän siitä joutuu kärsimään jos joutuu.Useinhan näissä nimiasioissa tilanne on se että sekä vanhemmat että lapsi - aikuisenakin - ovat täysin tyytyväisiä nimivalintaan ja ne joita se eniten häiritsee ovat ihan ulkopuolisia ihmisiä joille asian ei pitäisi kauheasti kuulua.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat