Vierailija

Ja millä tasolla? Millaisissa asioissa? Meillä on se ongelma, että isovanhemmat ovat usein jopa haittana lasten kasvatuksessa. Jos olemme antaneet jostain rikkomuksesta (valehtelu & huolta aiheuttanut myöhäinen kotiintulo) lapselle esim. yhden viikonvaihteen karkkilakon....isovanhemmat soittelevat jatkuvasti lapsen kännykkään ja kyselevät säälien, miten nyt jaksat, kun vanhemmat ovat niin ankaria. Tai jos patistan lastani (joka on nyhjöttänyt keittön pöydän ääressä jo tunnin, sanoen: " Ei oo mitään tekemistä, kukaan kaveri ei oo kotona" kotitöihin mummon nähden, mummo hyökkää minun kimppuuni " Millä oikeudella pomotat lapsiasi!!" Jne.... Pahinta on se, että isovanhemmat sopivat asioita suoraan lastemme kanssa (koululaisilla omat kännykät), kysymättä ensin meiltä. Ja jos nuo asiat (ostettavat tavarat, kesälomasuunnitelmat jne..) eivät sovikaan meidän aiempiin suunnitelmiin, niitä ei voi enää muuttaa, kun se on jo sovittu suoraan lasten kanssa. Olen tuhat kertaa pyytänyt isovanhempia neuvottelemaan asioista ensin meidän kanssa, mutta menee kuuroille korville. Hoitoapua saamme minimaalisesti, vaikka isovanhemmat asuvat lähellä. Arvostelua, kritiikkiä, puuttumista ja sekaantumista pääosin. Monesti jostain asiasta on perheen kesken täysi yhteisymmärrys, kunnes mummo alkaa kritisoimaan, lapset mankumaan ja kaaos on valmis.... HUOH!!!!!!!!

Kommentit (13)

Meillä on se ongelma, että isovanhemmat ovat usein jopa haittana lasten kasvatuksessa. Jos olemme antaneet jostain rikkomuksesta (valehtelu & huolta aiheuttanut myöhäinen kotiintulo) lapselle esim. yhden viikonvaihteen karkkilakon....isovanhemmat soittelevat jatkuvasti lapsen kännykkään ja kyselevät säälien, miten nyt jaksat, kun vanhemmat ovat niin ankaria.Ratkaisu: Isovanhemmille kerrotaan selkeästi että jos teidän perheessänne lapsi rikkoo sääntöjä, siitä seuraa rangaistus jonka lapsen vanhemmat päättävät. Rangaistuksia tai rikkomuksia ei tarvitse kertoa isovanhemmille, kyselyt voi kuitata sillä että lapsi on toiminut siten että on ansainnut rangaistuksen. Jos kysely jatkuu että mitä tehnyt, tai millaisen rangaistuksen, voi vastata (tarpeen tullen tylysti) että mummun/papan ei tarvitse asiaan puuttua millään tavalla sillä kaikki asianomaiset ovat tietoisia sekä rikkeen laadusta että rangaistuksesta, eikä mummulla/papalla ole mitään aihetta eikä tarvetta asiaan puuttua sillä asia on täysin hoidossa.

Isovanhemmille pitää myös tehdä selväksi että lapsille ei voi mennä sanomaan heidän vanhemmistaan mitään negatiivista ilmausta, ei haukkua heidän isäänsä tai äitiään, edes ankaraksi.

Tai jos patistan lastani (joka on nyhjöttänyt keittön pöydän ääressä jo tunnin, sanoen: " Ei oo mitään tekemistä, kukaan kaveri ei oo kotona" kotitöihin mummon nähden, mummo hyökkää minun kimppuuni " Millä oikeudella pomotat lapsiasi!!"Ratkaisu: Vastaat että sinä olet lapsen äiti ja sinulla on äidin oikeus lastasi kohtaan, oli sitten kyse kasvatuksesta tai " pomotuksesta" . Lisää myös että lapsille on pelkästään haittaa siitä että he eivät osaa pienintäkään kotityötä ja että perheen jäsenenä lapsellakin on omat velvollisuutensa, ja että mummun/papan ei tarvitse puuttua siihen mitä kotitöitä teillä kukin tekee.Jne.... Pahinta on se, että isovanhemmat sopivat asioita suoraan lastemme kanssa (koululaisilla omat kännykät), kysymättä ensin meiltä. Ja jos nuo asiat (ostettavat tavarat, kesälomasuunnitelmat jne..) eivät sovikaan meidän aiempiin suunnitelmiin, niitä ei voi enää muuttaa, kun se on jo sovittu suoraan lasten kanssa.Ratkaisu: Lapsille tehdään selväksi että mummuilla ja papoilla ei ole lupaa luvata mitään kysymättä lapsen vanhemmilta ensin. Ja jos mummu tai pappa lupaa tai sopii jotain, hän tekee todella tyhmästi kun ei voi tietää että sopiiko se teidän perheen suunnitelmiin. Ja varoita lapsia että vaikka isovanhemmat sopisivat kesälomareissun heille viikoksi tai mitä tahansa muuta, se ei toteudu ellei isä ja äiti hyväksy sitä.

Ja isovanhemmille tiukka linja. Teidän suunnitelmat ykkösenä. Tee ihan tarkoituksella niin että isovanhempien suunnitelma peruuntuu sen takia että teidän suunnitelma menee ykköseksi. Säti sitten isovanhempia siitä miten paha mieli lapselle tuli siitä että mummu/pappa lupasi sitä tai tätä eikä voitu lupausta toteuttaa sillä teillä oli omat suunnitelmat.

Jos ei sanominen auta, lapsille uudet kännykkänumerot ja ne salaisiksi. Hankalille isovanhemmille ei lasten numeroita. Äidin tai isän kännykkään soitto vaan ja puhelu yhdistetään lapselle mutta vasta kun on muistutettu ettei mitään saa luvata lapselle mitä ei voi pitää.Olen tuhat kertaa pyytänyt isovanhempia neuvottelemaan asioista ensin meidän kanssa, mutta menee kuuroille korville. Hoitoapua saamme minimaalisesti, vaikka isovanhemmat asuvat lähellä. Arvostelua, kritiikkiä, puuttumista ja sekaantumista pääosin. Monesti jostain asiasta on perheen kesken täysi yhteisymmärrys, kunnes mummo alkaa kritisoimaan, lapset mankumaan ja kaaos on valmis....Ratkaisu: Jos isovanhemmat eivät kuuntele, älä jätä lapsia heidän kanssaan kahden kesken. Kerro suojelevasi lapsia heidän vanhempiensa lyttäämiseltä.

Jos mummo kritisoi jotain asiaa, pyytäkää häntä olemaan puuttumatta teidän perheen asiaan, jos ei auta niin lähtekää kotiin tai pyytäkää mummua poistumaan jos ei osaa muuta kuin haastaa eripuraa.

Jokaisella varmaan on oikeus toimia yleensäkin elämässä omalla tyylillään, kunhan ei lakia riko. Tai ei sille ainakaan mitään voi, että ihmiset ovat erilaisia. Ehkä voisit pikku hiljaa ruveta hyväksymään sen, ettet ole kaikkivaltias, et edes lastesi elämässä, etkä omista lapsiasi. Tuskinpa voit kovin tuloksekkaasti ruveta määräilemään, miten isovanhempien pitää käyttäytyä ja millaisia heidän pitää olla.Jos et ole tyytyväinen, voit yrittää keskustellen saada isovanhemmat ymmärtämään kantasi ja muuttamaan tapojaan taikka kieltää kokonaan tapaamasta lapsiasi. Mutta jos he eivät tottele, tuskinpa heitä lähestymiskieltoonkaan määrätään kertomillasi perusteilla...Koeta nyt vain kestää tämä elämä. Sori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on auttanut että lapsille on tiukasti sanottu että mikään mikä sovitaan ohi vanhempien ei päde, ei edes pettymysten välttämiseksi.Isovanhemmille turha puhua, käyvät kahta kauheammin lasten kännyköiden kimppuun.Ymmärrän ap:ta, voi olla todellinen ongelma, etenkin isompien lasten kanssa kun opiivat hyötymään tilanteesta.Kannatan rajua stoppia asialle.

Mutta mainitsemissasi esimerkeissä isovanhemmat menevät kyllä liian pitkälle. Ota asia puheeksi ja valota sitä siltä kantilta, että he aiheuttavat lapselle pettymyksiä esim. sopimalla tämän/näiden kanssa jostain reissusta joka sitten joudutaan perumaan. Koska kyllä te nyt vanhempina kuitenkin olette sen viimeisen sanan sanojia siitä, miten perheenne aika käytetään.Joskus täytyy olla ilkeä ja sanoa vain suoraan, tällaista asiaa ei muuten voi muuttaa. Lapsenlapset ovat varmasti isovanhemmille rakkaita joten täytyyhän heidän ymmärtää, että jos he edelleen hankaloittavat elämäänne, tapaamisten täytyy vähetä. Jos kyseessä ovat miehesi vanhemmat, pistät hänet asialle. Menee viesti sillä tavalla oikein perille. Jos omasi, tietysti sitten sinä puhut.Hankalia asioita mutta ratkaistavissa.

tapauksessa isovanhemmat tekevät vain hallaa lapselle ja perheelle, sano siitä.Meillä isovanhemmilla on jonkunlaista valtaa puuttua kasvatukseen, koska lapset ovat paljon heillä, meidän säännöillä kuitenkin---paitsi herkkupolitiikka.

Teillä olisi palaverin paikka. Eli ei muuta kuin isovanhemmat kylään ja KESKUSTELKAA asiasta. Ymmärtävät varmaan vasta kun kerrotte että he vesittävät teidän kieltoja jne.

Ainakaan keskustelematta kanssamme.

Minusta kasvatuksesta on kiva ja hyväkin keskustella mutta loppupeleissä pitäisi vanhemmilla olla valta päättää oma linjansa.Kasvatustapoja on niin monia, eikä suinkaan ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Mutta onko se lapsellekaan reilua että kasvatus ei ole johdonmukaista? Ja sitä se ei ole jos isovanhemmat kasvattavat eri tavalla kuin vanhemmat.Eiks ni?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat